Basisdragt og en ny lille kyse

Strikkeopskrift // mors hverdagscardigan

Så har jeg endnu en strikkeopskrift klar til jer, selvom jeg lige nu har meget svært ved at forestille mig,  at vejret nogle sinde igen bliver koldt nok til at bære strik. Men vi ved jo alle godt at den dag kommer, og så kan man jo lige så godt være beredt.

Denne gang er det blevet til en cardigan til mor, og jeg har valgt at kalde den Mors hverdagscardigan, og det er ganske enkelt fordi det er lige nøjagtigt hvad den er. En hverdagscardigan.

Som altid er mine strikkeopskrifter inspireret af hvad jeg selv mangler i min garderobe. Og den her cardigan var lige nøjagtigt hvad den manglede.

Sådan en man smider på når det er for koldt til korte ærmer, hvor man enten gerne vil forlænge t shirtens liv ud over de ca 4 måneder, hvor det i danmark er varmt nok til at gå med korte ærmer, eller hvor man måske bare gerne vil have mulighed for at tage tøj af og på alt efter hvor man befinder sig. I ved sådan lidt lag på lag stil.

Cardiganen har et stramt fit. Altså ikke noget oversized her. Derfor klæder den også de fleste, og fordi den ikke “fylder” så meget, så er den måde rimelig hurtigt at strikke. Også selvom man skal i gennem temmelig mange vrangmasker.

Cardiganen strikkes foroven og ned, og er stort set helt fri for montering. Jeg har ladet mig inspirere af en metode til at forme cardiganen, som hedder Contiguous metoden. Kort sagt er det en metode hvor man efterligne den måde en monteret cardigan er konstrueret på med skuldersømme og påsyede ærmer, bare helt uden den der skide montering, men fortsat med den gode pasform.

Det er altså en metode som jeg tror i kommer til at se meget mere til her på min lille strikkematrikel. Så i kan lige så godt vende jer til den metode, og lære at elske den som jeg har gjort.

Metoden er sådan set nem nok. Er man vant til raglan strik, så finder man også hurtigt ud af denne metode. Så kast dig endelig ud i det. Du vil ikke fortryde det.

Jeg har valgt at strikke den op i en tråd arwetta og en tråd tilia. Begge fra Filcolana. Det er en pokkers lækker combi, og så findes begge garner i de mest fantastisk farver, så det er bare med at gå farve amok.

Jeg kunne personligt godt forstille mig at strikke en i en laksefarvet inden længe.

Opskriften kan som altid købes på min lille shop, som du finder lige her.

God fornøjelse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Basisdragt og en ny lille kyse