Se min kjole

Samsovning i verdens største seng

6e2ced70-76dc-4b66-8089-f795746430bbSengetøj fra H&M // tapet fra William Morris // lamper fra den lokale genbrug

Her i huset samsover vi på livet løs. Alle mand i samme seng. Verdens største seng. Sådan næsten altså.

Vi har faktisk samsovet on and off siden vi fik Oline for over 6 år siden. Dengang vidste jeg bare ikke at det ligefrem havde et navn, og at det på et tidspunkt nærmest ville blive moderne.

Dengang var det bare noget vi gjorde fordi det gav allermest søvn til alle mand.

Da Ebba flyttede ind for 3 år siden blev pladsen dog alt for trang. Især fordi hun på ingen måder havde nogle intentioner om at sove i den fine bedside crib jeg havde indrettet til hende. Nej mors armhule var det eneste sted der duede.

fb5e580e-c0b6-4620-a161-a59495833ef9Kjole fra Krutter // bluse fra Knast by Krutter

Husker stadig vores første nat sammen som var det igår. Tog hende over til mig for at få hende til at falde til ro. Det gjorde Ebba nærmest øjeblikkeligt, og det samme gjorde hendes mor. Vågnede næste morgen temmelig tummelumsk med en lille bitte baby liggende glad og tilfreds helt op ad mig. Og her ligger hun sådan set stadig.

Derfor da Ebba flyttede ind i mors armhule flyttede Oline ind i egen seng. Det gik egentlig meget godt i starten, men som tiden gik blev det sværere og sværere at overbevise hende om at hun skulle ligge helt alene, når resten af familien sov trygt og godt sammen.

Og en dag tog Oline en beslutning. Hun ville tilbage i smørhullet, og pigernes far flyttede ind på børneværelset.

bf590966-03a1-44a5-a937-24fc8f62c740Kjole fra Krutter // bluse fra Knast by Krutter

Så flyttede vi ind i vores hus til vores  60 m2  store soveværelse, og da det stod klart til brug efter nogle måneder flyttede jeg vores 2 x 90 senge der op, satte ben under, og tog i Jysk for at købe endnu en. Og på den måde blev vores helt almindelige seng til en 270 cm bred en.

Her bliver pigerne puttet sammen, og her ligger de nogle gange tæt sammenkrøllet, og sover deres skønhedssøvn. Når kl så slår mor og far sovetid, så rykker vi ind, og så sover vi ellers der alle mand trygt og godt til næste morgen. Uden skrig, uden skrål, uden opvågninger og en mor eller far som skal hugge om at gå ned til det vågne barn for 117. gang. Hvis der er et barn der rør på sig, så rækker vi ganske enkelt bare en arm ud i halvsøvne og så snorker barnet videre.

Halleluja for vores store dejlige samsovningsseng.

Jeg hører mange bemærkninger om vores sovearrangement, men jeg må indrømme at jeg er pænt ligeglad. Folk må tænke lige nøjagtig hvad de har lyst, og sidde og grine over at vores børn sikkert sover der lige til de flytter hjemmefra eller andre dumsmarte bemærkninger.

Her fungerer det perfekt, og det er sådan set det eneste der betyder noget for mig.

Husk endelig at følge min blog, hvis du vil være sikker på at få alle indlæg med. Dette kan gøres på fx BloglovinFacebook eller via Bloggers Delight egen følgefunktion lige her. Hvis du har en Instagram profil, så kan du også følge mig lige her.

1 kommentar

  • Lisbeth Due

    Sådan har vi også altid sovet. Alle mand i samme rum giver god søvn til alle – såfremt sengen er stor nok😄
    Vores datter på 9 år sover indimellem alene i sin seng på sit nye værelse. Ofte spørger hun dog sin far, om han vil sove sammen m hende. Så ligger de og sover i de to boksmadrasser der er i hendes værelse, og jeg sover m lillebror i forældrenes soveværelse.
    Når folk spørger, om vi ikke er trætte af det er svaret “næ”. Jeg synes det er dejligt at falde i søvn med børnene i nærheden.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se min kjole