3 kreative projekter

Leopard kjole a la Ganni

29ec9e4d-a3cc-4764-b1e7-2d3bedd3a0c3

Så blev den endelig færdig leopard kjolen a la Ganniog hold fast hvor er jeg bare glad for resultatet. Den kjole er simpelthen bare blevet lige som jeg har drømt om.

Selvom pigernes far et kort øjeblik gjorde mig i tvivl om kvinder på min alder (næsten 40 host host) overhovedet kan tillade sig at gå i leopard print. Heldigvis viste den hurtig afstemning på Instagram at det kan man da sagtens, og jeg åndede lettet op. Der er så meget mænd ikke forstår kan man vist bare konkludere.

Kjolen er faktisk temmelig nem at sy. Det eneste du skal bruge er et almindeligt bluse- eller kjolemønster med et lidt oversized pasform. Du kan fx bruge det her. Og så skal du ellers bare i gang med at klippe stof af til flæsen og  til skørtet som jo er del i to. Ærme manchetterne er nok for de lidt øvede, men er du bare lidt øvet er de faktisk heller ikke så komplicerede endda.

Jeg har brugt ca 3 meter stof, og jeg har brugt det her leopard viscose fra Stof og Stil. Det er så blødt og lækkert og falder så fint.

Jeg har kortet overdelen en del af, da jeg er forholdsvis lille i det, og det klæder mig bedste hvis skørtet sidder lidt højt oppe. Kommer det for tæt på hofterne ser jeg ganske enkelt meget brednumset ud..

c79c8b76-da7d-4164-a66d-cffa8aac0c65

Flæsen er også nem at sætte på. Jeg tror jeg klippede ca 140 ud, så var der rigeligt til at rynke med. Jeg placerede flæsen og så syede jeg den først sammen på ryggen da jeg havde helt styr på hvor den skulle sidde og hvor meget den skulle rynke.

Manchetterne er egentlig bare 2 “rør” af stof hvor på det ene har jeg stryget vliseline. Jeg har så sat dem ind i hinanden ret mod ret, lagt flæsen ind, syet den fast og så krænget dem, så de nu ligger vrang mod vrang, og så syet dem fast til ærmet, som jeg inden da selvfølgelig har forkortet.  Det er lidt svært at forklare, men har du bare lidt sy forståelse så kan du sikkert regne det ud.

9a01ceb4-e5c2-4f15-8e45-f0c236e39a82

De to skørter består bare aff 2 stykker aflange stykker stof, som bliver rynket og syet på overdelen. Først det længste af stykkerne, som rynkes og sættes på overdelen. Så rynker du den nederst del, og syer den på den øverste del af skørtet. Meget nemt.

Jeg har undladt krave deltaljen, og lavet en simpelt hals afslutning ellers var jeg bare for at der gik lidt for meget flæse i den. Det synes jeg faktisk var en rigtig god beslutning. Kan godt lide den lidt mere simple afslutning med et kantbånd.

29bb051a-bb80-4590-9c46-d14a0f6ac8a6

Glæder mig så meget til at få den i brug, og jeg lover at jeg nok skal overtale pigernes far til at agere fotograf, så i kan se den i brug. For den kjole kan altså ikke blive vist nok frem.

Hvis jeg får tid til det en dag skal jeg nok også lave en lidt mere udførlig DIY, så i også kan sy jeres egen Ganni kjole.

Husk endelig at følge min blog, hvis du vil være sikker på at få alle indlæg med. Dette kan gøres på fx Bloglovin, Facebook eller via Bloggers Delight egen følgefunktion lige her. Hvis du har en Instagram profil, så kan du også følge mig lige her.

3 kommentarer

 • Signe

  Den er virkelig fin! Har du prøvet det mønster fra Stof og Stil du linker til? Hvordan fungerer pasformen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olinesmor

   Ja det har jeg. Den passer fint. Det er jo et meget basic mønster uden de store dikkedarer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hold da op, den er fin, hvor er du dygtig! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 kreative projekter