Endnu en Ganni inspireret hue

Diy med pomponbogen

REKLAME

Bringes i samarbejde med Okayyesfine

111bd007-8186-45f3-a919-7b21c42eebe0

Kan du godt lide at være kreativ og mangler du måske lidt underholdning til juledagene, eller er du måske bare en af dem som godt kan lide at lave hjemmelavet julegaver,  hvor dine børn samtidig også kan være med, så læs endelig med her.

Jeg har nemlig fået den opgave at anmelde og teste pomponbogen fra Okayyesfine skrevet af Mie Hørlyck Mogensen, og det var ikke en opgave jeg var lang tid om at sige ja til. Jeg elsker jo at være kreativ og så har jeg jo en lille ting for pompon’er i forvejen, som jeg altid har yndet at bruge på bindebånd på både kjoler og bloomers, når jeg strikker.

Pompon’er kan bruges på alle mulige måder, det er bare om at bruge sin fantasi, og hvis man ikke lige er i besiddelse af den helt store fantasi og kreative evner, så har pomponbogen et utal af forslag til hvordan du kan bruge dem i alverdens små kreative projekter. Kreative projekter som man både selv kan bruge, men som også kan bruges til både julegaver eller måske en lille mandelgave. Man løber ikke sådan lige tør for ideer med pomponbogen i hånden, og lad os bare sige at min kærlighed til de små garnbolde ikke er blevet mindre efter at jeg er blevet ejer af pomponbogen.

Pompon’er er nemme at lave. Egentlig behøves man bare lidt pap, nogle garnrester og en nål, og så er man ellers i gang. Man kan bruge alle slags garner, både bomuld, uld og effekt garner med fx guldtråd, og derfor er kreative projekter med pompon’er en helt fantastisk måde at få brugt alle de der små rester som bare ligger og fylder. Alt sammen forklares og vises så fint i pomponbogen.

Hvis man som mig er en seriøs pompon elsker, så kan jeg godt anbefale at investere i sådan et pompon hjul, gerne i forskellige størrelser, for så går pompon produktionen altså som en leg, og noget som hele familien, store som små kan tage del i.

9b64f7e4-a920-45e9-a722-62fecb51245c

Har du lyst til at lave en lille pompon og måske gå i gang med en lille julegave eller mandelgave, så har Oline og jeg lavet en lille guide lige her:

Tag dit pompon hjul og åbn det op.  Vikl dit garn omkring begge sider.

cba1ba66-780d-4ba1-9d22-38b530f60f7b

Luk hjulet sammen igen, og klip op hele vejen rundt, og du er nu klar til at binde din pompon. Hemmeligheden er her at bruge en bomuldssnor, som kan holde til at du binder meget stramt.  For at få en fin pompon er det nemlig yderst vigtigt at snoren bliver strammet rigtigt meget, og det uldgarn ganske enkelt ikke holde til.

adc72737-2717-4129-adb2-3508f065a280

Når du har bundet din knude, kan du dampe din pompon over et dampbad. Det åbner ulden og gør din pompon mere fluffy og tætte i det.

73ae1993-fe2c-4e34-a0a8-ccce36cf8c7f

Når dine pompon’er er dampet kan du klippe dem til så de bliver flotte runde. Ønsker du en mindre pompon, så klipper du den ganske enkelt bare mindre. Easy peasy.

86b5d211-397a-4d16-9ae8-ffa9bedf58a7

Og voila så har du dine pompon’er klar, og du er nu klar til at lave masser af sjov med dine pompon’er.

c8625342-2d91-42d1-b4f6-b493c320fc60

Har du har fået lyst til, at gå i gang med at lave pompon’er, så kan jeg glæde jer med, at jeg har fået lov til at udlodde et styk pomponbog med et tilhørende kreativt kit, hvor du får alt med til at lave dit fineste pompom’er. Det eneste du skal gøre er at lægge en lille kommentar til indlægget her, hvor du skriver hvorfor du gerne vil vinde og så trækker jeg en heldig vinder d. 20. dec.

Hvis du gerne vil se lidt mere til pomponbogen og kunne du godt tænke dig at møde forfatteren bag Mie Hørlyck Mogensen, så mød op i Schreiners Bog og idé i Tarup Centeret d 16. december, hvor Mie vil være tilstede, og vise masser af sjove pompom diy ideer.

Du kan følge Okayyesfine på Facebook lige her, hvor der også er masser af inspiration til hvordan du kan bruge dine pompon’er.

Pomponbogen kan købes lige her, og en anden udgave med fokus på hvordan du kan bruge pompon’er som julepynt kan du købe lige her.

KONKURRENCEN ER SLUT. VINDEREN HAR FÅET DIREKTE BESKED.

38 kommentarer

 • Kiri

  Det kunne jeg virkelig godt tænke mig at vinde. Det ville være en herlig aktivitet for mig og mine piger som elsker det kreative 🙂 krydser fingre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Uh, kan man nå det? Har lige købt jule-pompom-bogen, og den er laber…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Alsted

  Det ville jeg gerne sidde og hygge med sammen med min 5-årige datter Solvej; er sikker på at hun ville elske det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Kathrine

  Jeg vil så gerne lege med pompomer sammen med min søster og mor, der også er nogle krea-typer. Jeg er sikker på at vi kunne få meget god tid til at gå med det! Tak for en skøn konkurrence 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Juleprojektet må blive noget pom pom pynt😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Jørgensen

  Jeg vil gerne vinde og prøve kræfter med det fine pompom hjul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise O

  Har fået mange timer til at gå med det, det er en hyggelig og afslappende aktivitet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Vil mega gerne vinde da jeg elsker altid at kaste mig ud i nye projekter og sådan et pompon hjul som du har lavet sagtens kunne være mit næste projekt. Måske med inspiration fra pomponbogen hvis jeg vinder 😀👏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Min datter på 6 vil elske at lave pompomer i juleferien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg strikker og strikker og kunne virkelig godt bruge et lækkert kit til at lave de perfekte Pompomer – både til hue, dekorationer og uroer. Perfekt krea hygge sammen med min datter ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophies_syslerier

  Det ville jeg gerne vinde!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hvor ser det fint ud! Vil gerne vinde så jeg kan lave et fint pom pom hjul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ville synes en juleferie med min yngste tøs på 3,5 ville være helt perfekt med en pompombog og ALLE mine uldrester. Hun er en kreativ dame, som sin mor, og her vil vi være ligeværdige i processen. Wish me luck!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Bal

   Min datter på 9 år (og jeg!!) vil elske at vinde den fine præmie :)))

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg tror min søn ville elske at lave pomponner, og jeg ville helt sikkert selv elske det. Han kan ret godt lide at lave kreative ting, som ikke kræver alt for meget af ham – jeg har åbenbart lavet en lille perfektionist – men dette burde være til at gå til for ham, og han er altid ret interesseret i mit garn 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Hansen

  Uh – elsker pompomer ! Har købt det fineste glittergarn , men mine pompomer blev slet ikke ligeså fine ☹️ Kunne være perfekt at vinde et kit 😍 mangler at lave til min datters julestrømpe 😍😍 kh Trine Hansen, Vejle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Kunne være så lækkert at finde ny inspiration til hvordan bruger pompon’er til andet end “bare” pynt på strik, uden man selv behøver at lægge hjernen i blød 😂😜👵🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gru

  Jeg kunne godt bruge lidt ny pompon-inspiration, fx til dekoration af min datters kommende værelse. De er allerede at finde på hendes legestativ – men vi skal da have flere ind i hjemmet 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Fordi hvordan kan man ikke ønske sig en pomponbog? 😍 Er vild med det. Og min datter på knap 4 elsker når vi laver pomponer, så det havde jo været så genialt med masser af ideer til hvad vi kan lave med dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker også bare det finurlige og lidt cirkusagtige look de små uldtotter giver – og jeg kunne godt bruge noget ny inspiration, så jeg måske også kan få min børnehavepige med på pompon-vognen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke fine de bliver. Jeg har aldrig kunnet finde ud af det med pompom’er så jeg krydser fingre for bogen lander hos mig og kan hjælpe mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Krydser fingre for at vinde et eksemplar af den fine bog. Den krans du har lavet er så flot, lige hvad der mangler på vores bare væg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Sikke en fin gave. Vi er altid på udkig efter kreative projekter, som både børn og voksne kan hygge med. Og det her vil min datter elske!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Det kunne være et mega hyggeligt at give mig i kast med bogens projekter, så jeg krydser fingre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej, en vidunderlig bog! Jeg ville elske at lave massevis af pompomer med men tre kreative unger (og også mine efterskoleelever) af alle mine maaaaange garnrester, som jeg elsker at finde på anvendelsesmuligheder til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg vil lave en julet pompom-krans til hoveddøren, så den kan skabe julestemning i opgangen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Sikke en vidunderlige ide! Vi venter på børnehaveplads til begge vores unger efter en flytning og pompomer kunne helt sikkert være et sjovt projekt for dem begge mens vi er hjemme sammen:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Marie

  Jeg smider aldrig mine garnrester ud, ligegyldig hvor små de er – tænker altid at der er nok til en lille pompom 😊 MEN kunne så godt bruge inspiration til hvordan alle de mange pompomer kan bruges! Krydser fingre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super god ide at starte med at lave pom pom er med børnebørnene.Men alle store som små kan være med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ih hvor fed en bog og kit at vinde!
  Jeg elsker at strikke, og du skal bare vide at du har leveret opskrifter til en pæn del af mit strikketøj efterhånden. Det er så fine opskrifter du laver ☺
  Og ja, pom’er vil være lækkert at lege med oveni.
  Krydser fingre for mit held.

  Kh Maria.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er fuldstændig forgabt i pompom’er og har været det sp længe jeg husker. Som barn hjalp jeg min mor med at lave dem når hun skulle bruge dem til projekter bl.a. spejdernes julebazar hun hvert år producerede ting til og stadig gør. Jeg tror hun har 25-30 år på bagen i det regi.
  Bå men altså, jeg fortsatre produktionen af pompom’er og har været i gang med et tæppe fyldt med de små uldne bolde og senest strikket et halstørklæde hvor der også skal nogen på. Men jeg vil så gerne have ny inspiration.
  Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Jeg elsker at strikke og vil elske at blive endnu bedre til at fuldende med pom pom’ er

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Åh hvor er de fine, vill sådan elske at lave bløde pomponer med mine to børn, vi elsker at tegne og være kreative sammen og dette tror jeg lige ville være noget for dem begge!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Det ville være et hyggeligt juleferieprojekt for min største datter og mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg eeelsker garn! Jeg hækler primært og er så småt igang med at lære den store strikkekunst, og så er jeg vild med dine strikkede sager kombineret med pompom’er ☺️ Jeg vil også gerne pynte mine kreativiteter med sådanne fluffy venner

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg er lige, bla med inspiration fra dig, hoppet med på strikkevognen. Og det kunne da være så fint at kunne pynte med pomponer også!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina grim Olsen

  Ville elske at vinde denne skønne bog, som håndarbejdslærer er det altid skønt at kunne komme nye og spændende projekter til børne. Så denne skønne bog vil blive brugt flittigt til skønne børn ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en hyggelig bog. Jeg elsker kreative sysler og ville elske at prøve kræfter med pompom’er.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endnu en Ganni inspireret hue