To fine kjoler

Etsy mønster // en fin kjole

fb830e64-912d-42d5-9ad9-4ff3d32f68beHar i lagt mærker til at der øverst på bloggen er en fane der hedder sy, og trykker du på den kommer der en fane frem hvor du bla kan vælg et punkt der hedder “Anbefaling af Etsy mønstre”. Her har jeg samlet alle test Etsy mønstre jeg har testet igennem tiderne. Der er både link til selv mønstret, og en lille anmeldelse af mønstret. Kig endelig forbi hvis du mangler inspiration til dit næste syprojekt.

Nyeste tilføjelse til denne række af anbefalinger er denne fine kjole. Den minder meget om den “Sienna” kjole som jeg syede på en workshop med Marapytta, men da jeg kun har mønstret i en str 3 år, måtte jeg desværre ud for at se mig omkring efter en afløser.

Heldigvis var Etsy min redningskvinde, og efter et par klik og 65 kr fattigere var jeg i besiddelse af dette mønster.

Mønstret blev hurtigt printet ud og klistret sammen. Det er relativt ukompliceret, så det tog mig ikke mange sekunder. Ved første øjekast blev jeg en smule skeptisk over, at mønstret tydeligvis var tegnet i hånden, men jeg tog alligevel ja hatten på og gik i gang.

Stof valget blev dette prikkede stof fra Art Gallery. Oprindeligt havde jeg købt det til mig selv, men da det kom med posten synes jeg lige pludselig at det var sådan lige lovligt nattøjs agtigt, så jeg droppede hurtigt at sy noget til mig selv i det af frygt for at ligne en som havde glemt at tage natkjolen af.

Kjolen var hurtig og nem at sy. Detaljen med et foer i samme stof som yderstoffet giver en flot finish, og det er faktisk ret nemt at sy, når man først lige kommer i gang, og fatter syteknikken.  Pasformen er helt perfekt og med masser af vidde i skørtet. Et vaskeægte danse skørt som Oline ville sige det.

Eneste minus ved mønstret er at kraven godt kunne være lidt længere. Jeg synes i al fald at det er pænest hvis en krave slutter så tæt på lynlåsen som muligt. Følger du mønstret, så lutter kraven mindst 3-4 cm fra lynlåsen, og det synes jeg altså ser temmelig dumt ud.  Så et godt råd lav den lidt længere, hvis du har det på samme både som mig.

Hvis man ikke er så erfaren, så medfølger der en ganske god syvejledning. Den er godt nok på engelsk, men der medfølger rimelig gode billeder og tilhørende illustrationer. Så man skal ikke lade sig afskrække af manglende sy erfaring.

Mønstret kan købes i tre versioner. En til små piger som går fra 1,5-3 år, et til piger som går fra 4-6 og så et til de store fra 6-7 år. Hvert mønster koster ca 65 kr, og det synes jeg måske er lidt dyrt når man tænker på at man faktisk kun får 2-3 gradueringer for den pris.  Havde man samlet samtlige gradueringerne i et mønster og taget 65 kr for det, så ville jeg sige at det var en yderst rimelig pris.

Så alt i alt kan jeg sagtens anbefale mønstret, hvis man ser bort fra prisen og kraven som godt kunne være lidt længere.

Mønstret kan købes hos denne sælger, som også har andre fine mønstre, som jeg dog ikke har testet endnu. Måske et af dem bliver næste testoffer.

4b28b7ad-4d34-4a28-9718-136cf604e58c

2 kommentarer

 • Så har jeg købt mønstret! Glæder mig til at komme igang.
  Den er jo så fin og perfekt kombination til Elsa-elskende piger og farveforskrækket mødre 😀 God weekend! kh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olinesmor

   Det er nemlig helt perfekt. Har lige syet min den 3. :-). Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To fine kjoler