Set på nettet // mor # 1

Et lille Ikea duktig hack

53a8a869-5898-4f14-8b10-5baa208c66b1For længe længe siden fik jeg et legekøkken af Ikea tilsendt. Det var egentlig meningen at jeg bare vi samle det, og så skulle det ud i det legehus, som jeg havde planlagt at pigerne skulle have. Projekt legehus blev så udskudt og muligvis helt droppet, så legekøkkenet har længe bare ligget og samlet støv.

For nogle uger siden havde jeg så endelig en dag uden for mange planer, og jeg gik så i gang med min lille Ikea hack.

Bevæbnet med maling og en god portion tålmodighed gik jeg ellers i gang.

Jeg valgte at bruge spraymaling i stedet for almindelig træmaling. Dels pga prisen, men også forbi jeg lige havde liggende et par bøtter, som jeg ikke vidste hvad jeg skulle bruge til, og det fungerede faktisk rigtig godt.

Farven er selvfølgelig ikke så glansfyldt som hvis man havde brugt træmaling, og man skal nok heller ikke lige skure og skrubbe alt for meget på det, men kan man leve med det, så er spraymalingen faktisk et nemt og billigt alternativ. Bare husk at spray med en passende afstand og ikke et for tykt lag.

Spraymaling kan købes mange steder på nettet eller i dit lokale byggemarkedet. Jeg har valgt to farver, en sorbet agtig lyserød og en gulv til håndtagene, vasken og vandhanen.

5e65cfeb-2db7-40b1-ac40-c662255102a8

Jeg har valgt samme farve til alt “træet”, men jeg tænker også at det ville fungere rigtig godt med to forskellige farver og så måske male yderrammen i en anden farve eller også male låger og skabe.

Bag på har jeg sat en tapetrest, som jeg havde liggende. Jeg har bare sat den fast med tegnestifter, men man kan faktisk også lime tapetet fast på en MDF plade og så enten lime eller sømme den fast bag på. Det giver måske nok et lidt mere gennemført resultat.

0f62d836-4db9-4706-a7ac-f436a0fc7d0f

Jeg er ret begejstret for det fine legekøkken, og pigerne er også helt vilde med det, og der er allerede blev bagt mange kager i den lille ovn.

Hvis du mangler inspiration til dit helt eget lille duktig hack, så kan du fx kigge forbi Pinterest hvor der findes rigtig mange fine version. Så ingen undskyldning for ikke at gå i gang.

c253cf2f-fbf4-4855-8cc5-5d88628a419a

4 kommentarer

 • Anne

  SÅ fint! Det har jeg også gjort ved vores – dog ikke så kønt som dit – man kan også ‘vende’ ovnlågen, så den åbner som en rigtig ovn, det har vakt stor glæde herhjemme 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olinesmor

   Det lyder da som en god ide. Det tror jeg også mine piger ville elske.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det blevet fint ! Kan godt forstå at pigerne er vilde med det – kan man ikke få det i voksenstørrelse 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olinesmor

   Hahaha ja det kunne godt være man skulle give den ide videre til Ikea. De mangler altså ildt køkkener med lidt farver på.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Set på nettet // mor # 1