Set på nettet // bolig #1

En lækker men billig Mors yndligscardigan

REKLAME

90fc839f-8d2c-4406-907b-64a7ae3d033fHold da op hvor er i vilde med Mors yndlingscardigan, og det kan jeg naturligvis godt forstå. Glæder mig virkelig til at se de mange fine versioner som snart popper op rundt omkring.

Jeg får rigtig mange spørgsmål omkring hvilket garn i skal vælge at strikke den i. Som udgangspunkt anbefaler jeg altid det garn som er foreslået i opskriften nemlig Sandnes garn’s alpaka og deres silke/mohair. Det er det garn som alle mine teststrikkere har brugt, og jeg står 110 % inde for at i får et fantastisk resultat ud af det.

Det er dog også et garnvalg som er til den dyre side. Det er jeg udemærket godt klar over. Men det er også et stort arbejde at strikke Mors yndlingscardigan, og når man lægger så mange timer i et stykke arbejde, så synes jeg faktisk også at man godt kan forsvare at bruge noget kvalitetsgarn, som jo naturligvis også koster lidt ekstra.

Jeg er dog også samtidig også klar over ,at der sidder mange der ude, som måske ikke lige har råd eller lyst til at smide så mange penge efter et strikkeprojekt, og til dem er der faktisk også rigtig mange andre muligheder.

Min veninde har fx lige strikket den op i babymerino og kid silk fra Drops garnstudio. Begge garner er af ganske fin kvalitet, og pris og løbelængdemæssigt får du mere for pengene. Hendes cardigan løb fx op i ca 400 kr for en str medium.

Du kan også vælge at strikke den op i Air også fra Drops garnstudio. Det er noget tykt men let garn, så du behøves kun en tråd, og får alligevel et let og fint resultat. Bruger du Air garnet vil du kunne strikke den for ca 300 kr.

Man kan også altid gå ind i ens lokale garnbutik med opskriften i hånden og få råd og vejledning. De fleste garnbutikker har garner i mange prisklasser, og vil hurtigt kunne hjælpe dig med at finde noget som passer både strikkefastheden og din pengepung.

Bare husk for guds skyld at lave en strikkeprøve for at teste din strikkefasthed. Det gælder både hvis du bruger original garnet, og hvis du vælger et alternativ. Hvis du sidder og tænker “hvad dælen er strikkefasthed for noget”, så har jeg faktisk skrevet et helt indlæg om det lige her.

Så der er absolut ingen undskyldning for ikke at købe opskriften på  Mors yndlingscardigan, og en hulens masse lækkert garn, og gå vinteren i møde uden den mindste risiko for at komme til at fryse, og samtidig se brandgodt ud.

Opskriften kan som altid købes på www.strik.olinesmor.dk.

5f5e7612-799b-476a-b62a-458d47faad70

 

 

7 kommentarer

 • Amalie

  Hvis man strikker den i drops, hvor meget garn skal man så bruge til en s/m? Er det 600g (12 nøgler) babymerino og 200g (8 nøgler) kidsilk?
  Og hvad giver det af forskel at lave den i babymerino i forhold til alpaka? Mvh Amalie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ÅHH den vil jeg også strikke 🙂 Måske et jule projekt, der venter mig en laaaang juleferie, så der skal noget underholdning til 😀

  MVh. Michelle-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine B.

  Hvilket garn er den på billedet strikket i? For det er præcis den farve jeg gerne vil lave min udgave i 😀 (Og jeg glæder mig sindssygt meget til at komme i gang, den er så fin så fin!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olinesmor

   Den er strikket i alpaka og silke/mohair fra Sandnes i farven gråbeige 2650. Den farve er simpelthen også så fin.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexandra

  Du laver så mange fine opskrifter! Jeg har netop færdiggjort en Mors flæsebluse og spår at den bliver en favorit i klædeskabet!
  Noget helt andet: Har du fremvist dine nye køkkengulve? Jeg kan huske du skrev, at I skulle have noget cement på eller sådan noget på – er det microcement? Og vil du ikke vise dem frem? 🙂 Jeg går nemlig selv med tanker om at gøre noget ved flisegulve i mit nye hus, og kunne godt bruge noget inspiration og erfaring, og du har så god stil!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olinesmor

   Den er også bare så lækker. Elsker også min, og skal snart have strikket en mere.

   Jo det har jeg fået. Skal nok lave et indlæg om det en dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Set på nettet // bolig #1