Strikkeopskrift // plisseret kjole

Starten på en opskrift

7aa01483-4c64-424d-9f88-2c4dafc0ce37Jeg havde jo egentlig lovet jer at det var slut med strikkeopskrifter til børn for en tid, og det var da også meningen, og det er det faktisk også stadig. Men så kom der lige en kjole til Oline i vejen.

Sagen er nemlig den at Oline længe har plaget om, at jeg skulle strikke noget til hende. Jeg har bare været lidt tilbageholdende. Både fordi det er jo et kæmpe arbejde at skulle strikke noget til en 6 årig, men også i høj grad fordi hun er ekstremt kræsen når det kommer til tøj, og har meget stærke holdninger til hvad hun vil gå med. Hvis hun ikke vil gå med noget, så kan jeg godt opgive at tvinge det igennem. Det er en kamp jeg har tabt på forhånd.

Men nu har hun længe kigget skuffet på mig, hver gang jeg sad og strikkede noget til Ebba, og hver gang spurgt “mor hvornår strikker du noget til mig”, og da jeg så samtidig lige har booket et photoshoot med Sisse langfeldt, som skal tage billeder af begge piger, så var det jo oplagt at de begge skulle være iklædt noget lækkert hjemmestrik.

Egentlig kunne jeg jo bare kaste mig over nogle af de fine strikkeopskrifter mine strikkedesigner kollegaer har lavet, men jeg må indrømme at selvom det selvfølgelig også er rart at strikke en andens opskrift, hvor man bare kan strikke løs uden at tænke over alle de ting, som man skal tænke over, når man laver en opskrift, så må jeg alligevel indrømme, at det er når jeg strikker mine egne ting, at jeg for alvor nyder at strikke. At få ideen, vælge garn, se ideen blive til virkelig og tilsidst sidde med et produkt, som bare er helt og holdent ens eget.

Ikke langt fra tanke til handling. Oline valgte garnet og farve. Det blev til Duo garn fra Sandnes, som er noget lækkert kradsfrit uld/bomulds garn i den fineste dueblå farve. Måske er der alligevel håb for at hun engang udvikler god smag.

Så skulle der ellers tænkes design. Som så mange gange før, så søgte jeg inspiration i symønstre, og frem af dem dukkede en fin kjole med flæser som gik over begge skuldre og ned på både for og bagstykket.

Og så har jeg ellers speed strikket den sidste uges tid, og her i går blev overstykket ellers færdig, og kjolen er afleveret til min speedstrikker, som sørger for at de 350 masker bliver forvandlet til et godt og vel 40 cm skørt.

Jeg er ret begejstret for designet, og jeg glæder mig meget til at vise jer det færdige resultat. Jeg sender allerede opskriften til teststrik i starten af næste uge, så opskriften er forhåbentlig klar inden for en månedstid, lige i nok tid til at i kan forvandle opskriften til en masse fine julekjoler til flæseglade små piger.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Strikkeopskrift // plisseret kjole