Et syprojekt og et strikkeprojekt

Om min store skolepige og slutningen på en æra

Processed with VSCO with f2 preset

Oline er blevet en stor pige, som midt i august blev forvandlet til en vaskeægte skole pige. Nu er hun ikke bare Oline. Nu er hun Oline fra 0y.

Nogle gange har jeg simpelthen alt for svært ved at forstå det, og nogle gange også ligefrem at acceptere det.

At min lille pige er startet på den rejse som i sidste ende slutter med den totale frigørelse fra hendes mor.

Det kan altså være en  meget svær pille at sluge tiltider.

Andre gange nyder jeg at være vidne til processen. Se hvordan hun skyder i vejret og får en rigtig stor pige krop. Lang og ranglet. Og med hele 3 rokketænder.

Hvordan hendes sprog udvikler sig.  Hendes humor. Hvordan hun relaterer til verden omkring hende, og reflekterer over den.  Hvordan hun takler de små bump som man nu engang støder på hen ad vejen.

Og så må jeg da også indrømme at man skal da heller ikke skal kimse af den frihed man lige pludselig får, når man har en pige som lige pludselig kan alt muligt selv.

Skolestart har virkelig gjort hende godt, og alle vores bekymringer er virkelig blevet gjort til skamme. Den pige er bare monster mere sej end vi nogensinde havde turde håbe på.

Når man er en skolepige, så betyder det også at man har ret til et privatliv, og at man ikke skal gøres til genstand for underholdning af flere tusind mennesker, som man ikke engang kender.

Inden for en overskuelig fremtid lærer hun læse, og måske googler hun en dag sit eget navn, og så der lige i hendes ansigt, toner hele hendes liv frem foran hende. Skrevet uden samtykke af hendes mor.

Som hun bliver større og større og mere og mere et “rigtigt” menneske jo mere kan jeg også godt mærke at det overskrider en grænse for mig at skrive en blog alene baseret på hendes liv. Faktisk når jeg kigger tilbage på hele denne blogs historie, så kan jeg godt mærke at der er rigtig mange indlæg som jeg i bag klogskabens klare lys aldrig skulle have skrevet.

Mine grænser for hvad man lægger på nettet om sine egne børn har ganske enkelt rykket sig en hel del. Hvad jeg syntes var ok engang krummer jeg tæer over i dag, og det sker ofte at jeg ser indlæg på andre blogs, hvor jeg tænker “har de virkelig helt tænkt det igennem”.

Derfor er jeg også i gang med den store slettepen, og inden længe forsvinder store dele af Olinesmor væk fra cyberspace. Mine børn vil selvfølgelig stadig være en del af Olinesmor, men bare ikke på et særligt personligt plan. Deres privatliv er deres og ikke mit.

For fremtiden vil bloggen herr være mit lille kreative univers, hvor man kommer for at blive inspireret til at være kreativ. Hvor man finder strikkeopskrifter, DIY og masser af andre ting og sager inden for den kreative genre. Det bliver ikke kedeligt, så jeg håber virkelig i har lyst til at følge med alligevel.

Olines kjole er fra Krutter og kan købes lige her (reklame link).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et syprojekt og et strikkeprojekt