Turen går til og en lille hemmelighed

Det perfekte sommeruld

ANNONCE

sommeruld

Er du sådan en der strikker året rundt, men som ikke helt tror på konceptet at uld kan bruges året rundt, og har du samtidig også børn som bare ikke er glade for traditionel uldgarn, så læs med her, jeg har nemlig det helt perfekte sommeruld til dig.

Min teststrikkere er i fuld gang med at teststrikke min nyeste strikkeopskrift. Det bliver en meget fin kjole. Perfekt til små piger med hang til strut i skørterne. Glæd jer den bliver god. I kan lige skimte lidt af den på billedet ovenover.

Garnet som kjolen bliver strikket op i er Camaroses sommeruld, som er en ny kvalitet som netop er kommet på markedet. Garnet består af 70 % økologisk merino uld og 30 %  økologisk bomuld.

Fårerne som producerer ulden har ikke været udsat for såkaldt mulesing,  og både ulden og bomulden er Oeko-tex certificeret. Det vil sige at der ikke er brugt sundhedsskadelige stoffer ved fremstilling og farvning af garnet.

Sommerulden findes i 17 fine farver, som jeg personligt alle er helt vild med. Lige fra den hindbærrøde til gammelrosa og den mørke sennep. Især mørk sennep bliver jeg vist meget snart nødt til at strikke noget op i.

Sommerulden er også blød og lækker og meget let i det. Med en løbelængde på 230 m pr 50 g, så kan man altså strikke rigtig meget uden at man ender med noget som er for tungt.

Netop løbelængden var også grunden til at jeg valgte sommerulden til Sol og sommerkjolen. Der skal nemlig rigtig meget garn til pga strutskørtet, og for at bevare det lette og luftige sommerkjole udtryk var det vigtigt for mig netop at vælge noget garn med en lange løbelængde.

Garnet er ikke superwash behandlet, men kan sagtens alligevel vaskes på uldprogram på 30 % hvis bare man husker at bruge uldvaskemiddel. Det er personligt noget som er meget vigtigt for mig, for med al det strik vi bruger her i huset, så går det ganske enkelt ikke hvis det kun kan håndvaskes. Så kunne jeg jo ikke lave andet. Det skal kunne smides i maskinen på uldprogrammet.

En anden god ting ved sommerulden er, at den er utrolig blød, især efter den er blevet vasket første gang. Oline, som ellers har mega meget uld fobi, har rent faktisk godkendt sommerulden og har netop bestilt en Sol og sommerkjole i hvid. Håber dog at kunne få hende overtalt til en lidt anden farve. Forudser at trods maskinvask, så kommer den kjole ikke til at være hvid ret længe.

Sommerulden kan købes mange steder, men personligt har jeg købt hos Citystoffer.dk , som har alle farver på lager, og som altid sender afsted med det samme, så der ikke går ret meget mere end et døgn inden garnet lander i din lokale pakkeboks.

Håber i kan bruge mit lille garn tip til noget, og hvis i er glade for den slags indlæg, så kan jeg godt love at der kommer flere af den slags henad vejen. Indtil da god strikkelyst med den dejlige sommeruld.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Turen går til og en lille hemmelighed