Dansk sommer = masser af strikketid 

Om at købe verdens bedste el ladcykel

el ladcykelFor nogle  måneder siden trykkede jeg køb til et af mine dyreste køb nogensinde, når man ser bort fra hus, lejlighed og bil. Nemlig en el ladcykel. Det køb har kostet mange timers overvejelse og research på nettet. I indlægget her deler jeg mine erfaringer og tanker om det at købe en el ladcykel.

At købe en el ladcykel er ikke noget man bare lige gør. Det er en dyr sag, og kræver mange overvejelser. Da jeg startede denne proces fandt jeg ikke ret meget information på nettet omkring dette, så jeg tyede til mit netværk. Både mit private, men også mit offentlige.

Ladcykel med eller uden el

Min første overvejelse gik på om min ladcykel skulle være med eller uden el. Var det bare luksus eller var det en nødvendighed med el. Her var alle meget enige. Det skulle være med el.  Alle sagde at med en el, så kom meget meget lettere omkring, og man ville få det brugt så meget mere.

En dyr eller billig el ladcykel

En hurtig google søgning afslørede, a der er store pris forskelle på de forskellige el ladcykler på markedet. Nogle koster omkring de 15000 og så helt op til lidt over 30000 kr.

Jeg er godt klar over at pris og kvalitet ofte hænger sammen, men jeg er samtidig heller ikke så naiv, at jeg godt ved at nogle gange betaler man altså også for mærket alene, og ikke kun for kvalitet.

Her var folk også meget enige. Man betaler for det man får. De fleste sagde at man bliver så glad for den ladcykel, at man ender med at blive ked af at man ikke gav de ekstra penge, og så fik noget virkelig ordentlig at køre på. Et par enkelte skrev også ligefrem til mig, at deres billige ladcykel efter et år var lige til at smide på lossepladsen.

Og selvom jeg godt kan lige at spare penge, så er jeg heller ikke bleg for at betale det ting koster, hvis bare jeg ved at jeg får noget for mine penge. Derfor tog jeg også ret hurtig en beslutning om at jeg hellere ville betale lidt ekstra penge for min ladcykel, og så får et ordentlig produkt.

El Ladcykel mærke

Nu hvor beslutningen om at vælge en dyr model var taget, var næste skridt at vælge det rigtige mærke. Der er efterhånden en del mærker at vælge imellem, men ret hurtigt stod mit valg i mellem:

 • Christania cykel
 • Johnny Loco
 • Babboe

Christania cyklen er jo ligesom det klassiske valg, når det kommer til ladcykler, og så er den dansk. Det skal man jo ikke kimse af. I var også mange der var glade for den. Altså uden el. Der var faktisk ikke så mange som havde erfaring med versionen med el.

Johnny Loco var forstarten min favorit. Jeg forelskede mig fuldstændig i dens retro agtige design, og kunne lige se mig og pigerne suse afsted på den. Men der var ikke ret mange der havde erfaring med den, så det var svært at få indtryk af hvordan den rent faktisk fungerede.

Babboe var den cykel flest anbefalede, men den var faktisk overhovedet ikke på min favorit liste. Men i var alle fuldstændig vilde med den, og det tvang mig lidt til at kigge i dens retning.

Hvilken ladcykel endte jeg så med at købe?

Jeg endte faktisk med at købe en Babboe curve el ladcykel. Selvom Babboe faktisk var den cykel jeg fra starten mindst kunne lide, så kunne jeg altså ikke ignorere alle de anbefalinger i kom med, og da Babboe samtidig lancerede en ny model med masser af smarte features, så blev beslutningen truffet,og Babboe blev klikket hjem.

Hvor købte jeg min Babboe el ladcykel?

Jeg købte den hos Familyrider, og dem kan jeg virkelig anbefale. Fantastisk kundeservice og god information under hele forløbet. Eneste negative pip er at jeg stadig trods at jeg har rykket for det, stadig venter på at få udført det 3 måneders service tjek, som jeg bestilte da jeg købte cyklen.

Er jeg så blevet glad for min beslutning?

På det spørgsmål er der kun et svar og det er et stort og rungende JA. Jeg elsker vores Babboe el ladcykel, og det samme gør ungerne. Jeg kører på den hver dag, og der er simpelthen ikke noget bedre end at smække ungerne, deres drikkedunke og en madpakke om bord, og så kører ud i det blå. Den kører som en drøm, og på trods af at den faktisk er noget af et skrummel, så er det nem at manøvrere rundt med. Jeg kan ganske enkelt ikke få armene ned over hvor fantastisk den cykel er. Et af mine bedste køb nogensinde.

Er der nogle ting du så ikke er glad for?

Der er et par små ting som jeg godt kunne ønske mig var anderledes, men det er virkelig i små ting afdelingen, og ikke noget der har ret meget indflydelse på hvor glad jeg er for vores el ladcykel.

Bla så synes jeg godt at det medfølgende regndækken kunne være lidt nemmere at montere. Det ville være rart at kunne skift imellem at køre uden og med nemt og hurtigt. Det kan godt være jeg bare lidt skal have lidt øvelse, men lige nu tager det altså tid at få det på.

Og så er det ene sæde er ikke fast monteret, men sidder løst, så man kan pille det ud, hvis man ikke har behov for så mange siddepladser. Hvis der ikke sidder et barn der, så skramler det en hel del, og jeg har op til flere gange oplevet at det falder af og lander nede i bunden af cyklen. Det irriterer mig virkelig og jeg tror jeg ender med at lave min egen løsning, så det sidder ordentlig fast.

Nogle spørgsmål

Er der noget du ikke har fået svar på i mit indlæg, så spørg endelig løs, så skal jeg svare efter bedste evne.

 

 

18 kommentarer

 • Sofie

  Hej Camilla
  Vi overvejer kraftigt at købe en ladcykeltil aflevering af ungerne og efterfølgende arbejde men er i tvivl om den bliver for bøvlet at køre med da jeg har 16 km til job. Hvad er din erfaringen med lange distancer?!?
  På forhånd tak

  Mvh sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • A nordic knitting tale

   Tjaaa har aldrig prøvet at køre så langt på den. Kører ca 5 x 2 km hver dag på den og det går som en leg. Men med 16 km det ved jeg virkelig ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Følger normalt din blog for dine strikke- og sy indlæg, men nu kigger vi herhjemme på at få os en ladcykel med el, og så faldt jeg over dette indlæg 🙂 Vores tanke er nemlig, at den skal erstatte en af de cykler vi bruger nu. Så når man har afleveret i vugger og børnehave, så tager man ad cyklen videre på arbejde. Og der er vi i tvivl om, hvorvidt man kan få en ladcykel der er komfortabel nok til daglig kørsel. Det lyder dog til, at der er god køreglæde i sådan en Babboe. Vil du vurdere at der også er plads til en lille rejseklapvogn, samtidig med at man har to børn i den? Lige nu er vi i tvivl om det skal være en Babboe eller om vi skal gå med en Winther. Deres modeller ser også ret skønne ud at køre på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • A nordic knitting tale

   Hej Louise

   Jeg kører dagligt på vores. Jeg afleverer begge børn og kører de 4 km jeg har til arbejde. Den er så god at køre på at jeg faktisk foretrækker den frem for min egen cykel.

   Der kan sagtens være en lille klapvogn i. Det tror jeg ikke der kan være i winters. Den er fin men pladsen er kun til 2 børn og måske et par små tasker. Netop derfor fravalgte vi lyn hurtigt winter.

   Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nysgerrig

  Hej…

  Hvordan er det gået med monteringen regndækken/kalchen med tiden? Er det blevet nemmere?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • A nordic knitting tale

   Ja det synes jeg faktisk. Det er dog stadig noget jeg irriterer mig en lille smule over af og til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hejsa, jeg har selv en Babboe og er virkelig glad for den. Kunne ikke undgå at se den lille skærm på styret. Fulgte det med din cykel eller er det noget du købte efter og så selv installerede? Mvh Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • A nordic knitting tale

   Den fulgte med. Den styrer el’en

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Faldt lige over din blog da jeg søgte efter anbefalinger på google 🙂
  Ved godt de indlæg er et år gammelt, men har i stadigvæk jeres ladcykel? Hvis ja, hvad er din erfaring med den efter et år tid?
  Kh Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • A nordic knitting tale

   Hej Line

   Ja vi har den stadig og er meget glade for den. Den kører dagligt mange km og det er en af mine bedste køb nogle sinde. Noget i styretøjet skal skiftes nu men den har dæleme også kørt mange km. Jeg kan kun sige køb køb køb.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jacob

  Hej Camilla
  Tak for god inspiration – var du også igennem Butchers & Bicycles i dine overvejelser?
  Hvis ja, hvor røg den fra i jeres analyse? 🙂
  Mange hilsner Jacob

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olinesmor

   Hej Jacob

   Ja det var den, det var nok primært på prisen og fordi jeg ikke rigtig kunne finde nogle som havde den og kunne give mig noget feedback. Turde ikke købe en så dyr cykel uden anbefalinger.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanett

  Hej, er lige faldet over din skønne blog via dette indlæg 🙂
  Hvor meget bruger du ladcyklen, er den en erstatning for en bil? Overvejer kraftigt vi skal have en, af miljøhensyn og friheden og mulighederne den giver, men det er jo en stor investering! Vi overvejer Christianien med el, men jeg ville gerne læse dit indlæg hvor du får anbefalinger , kan bare ikke finde den blandt dine indlæg :)?
  Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olinesmor

   Vi bruger den rigtig meget. Næsten dagligt. Vi har kun en bil og den bruger min kæreste. Så jeg bruger cyklen som en ekstra bil. Elsker at kunne smide ungerne ombord og så tage på tur. Det er meget nemmere end med en bil hvis man bare skal omkring i byen.
   Jeg forstår ikke lige hvad du mener med Christinia cyklen. Har ikke lavet noget specifikt indlæg om den hvis det er det du mener.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanett

   Tak for svar 🙂 . Jeg Mente du oppe i indlægget skriver du har fået anbefalinger fra læsere af bloggen der anbefaler Babboen, var nysgerrig på at læse de anbefalinger .

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olinesmor

   Det er bare anbefalinger jeg har fået på facebook og på instagram. Lavede bla et opslag på IG hvor jeg søgte erfaringer og der væltede det ind. Har desværre slettet det opslag forlængst.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Casper

  Jeg skal bruge en el lad cykel i en by med mange og lange bakker. Hvordan klarer Babboe cyklen bakker – er motoren stærk nok til at få cyklen op af bakken eller skal man selv knokle hårdt for at nå toppen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olinesmor

   Hej Casper

   Du kan indstille cykelen til hvor meget den skal hjælpe dig. Sætter du den på HIGH, så vil jeg vove den påstand at du kan forcere den største bakke uden problemer overhovedet. For så sætter elmotoren virkelig i gang. På High bruger den dog meget størm (naturligvis), så det skal man lige huske. Spørg endelig hvis der er mere du vil vide.

   Vh Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dansk sommer = masser af strikketid