Kan selv. Vil selv

En lille vintage kjole

Processed with VSCO with f2 presetEn dag i sidste uge havde jeg ikke det store på programmet. Ikke mange mails at svare på. Ingen opskrifter der skulle redigeres eller skrives ned. Og hjemmet var sådan nogenlunde ryddeligt. Så var der kun en ting at gøre: at hive sy maskinen frem, og komme i gang med Ebbas sommer garderobe.

Jeg har en del projekter på min indre syliste, og allerførst lå denne smukke kjole, som jeg har beundreret utallige gange på forskellige profiler på IG. Den blev også klikket hjem, men da mønstret skulle printes ud valgte min printers farvepatron at gå kold.

Så skulle der lige pludselig tænkes kreativt, og jeg kom i tanke om nogle gamle vintage symønstre, som jeg købte på Etsy sidste år. Valget faldt på den fineste kjole med flæsekrave og de fineste læg.

Stofvalget blev noget ternet stof jeg for længe siden havde købt i Stof2000, og så gik jeg ellers i gang.

Det er lidt sjovt at arbejde med det gamle mønster. For det er tydeligt at det har været brugt mange gange før. Det er lidt sjovt at tænke på. Tænk alle de piger, som i dag er voksne kvinder, som i deres barndom har gået rundt med kjoler syet af lige netop det mønster jeg har i hånden.

Mønstret var nemt at gå til, og selv uden den store sy vejledning fik jeg hurtig grejet hvordan det skulle syes sammen. Eneste lille problem var at mønstret faktisk var til en str 1 år, men med lidt kreativitet fik jeg hurtig løst det problem, og kjolen passer faktisk Ebba sådan nogenlunde.

Jeg elsker den flæsede krave (kommer det som nogen overraskelse for jer?), den fine afslutning ved ærmerne og læggene giver kjolen sådan et smukt vintageagtigt look. Elsker i det hele taget alle de små lækre detaljer, som vintage mønstre tit har. Der er ikke meget nordisk minimalisme over dem.

Hvis i gerne vil sy en lignende kjole, så må i enten være kreative eller købe jeres egen version af mønstret på Etsy. I skal være opmærksom på at mønstret ikke er et PDF mønster, og at det dermed sendes til jer i den originale papirsform. Mønstret hedder 8814 og er fra Simplicity. Find det på Etsy lige her (reklame link).

Processed with VSCO with f2 preset

Gem

Gem

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan selv. Vil selv