15 min og 2 dræn rigere og et par polypper fattigere

Om de der cykelhjelme og om at være skadestue sygeplejerske

Processed with VSCO with f2 presetANNONCE

Indlægget bringes i samarbejdet med Rådet for Sikker Trafik.

For noget tid siden tordnede Mads Christensen aka “blærerøven” frem på dansk tv i bedste sendetid, og proklamerede at når hans børn blev 8 år, så måtte de selv bestemme om de ville bruge cykel hjelm eller ej. De skulle selv lære at risiko bestemme en situation, og vi skulle ikke pakke vores børn sådan ind i vat.

“Jeg har sagt til mine børn, at når man er otte år, så er det slut med cykelhjelm. Man ligner en idiot”

Citat Mads Christensen

Og så gik de sociale medier ellers amok, og den kære Mads fik virkelig kærligheden at føle. Jeg ved ikke helt hvad Mads’ ærinde var. Om han bare manglede lidt opmærksomhed, om han reelt mente det, eller om han måske bare var ude på at sætte fokus på problemet med børn og voksne som ikke kører med cykel hjelm på et lidt anderledes måde.

Uanset hans oprindelige tanke, så må man sige at han fik skabt en del debat, og en masse mennesker blev måske mindet om hvor dumt det er at køre uden cykelhjelm, og måske var den kære mads ligefrem grunden til at en masse cykel hjelme blev pillet frem fra skabe og kældre og kom på hovedet i stedet for. Så tak for det Mads. Uanset hvad din hensigt var.

For det er nemlig fuldstændig tosset at køre uden cykelhjelm.

Jeg har snart arbejdet på en af Danmarks største skadestuer i 6 år. Det er et arbejdet som jeg elsker over alt på jorden. Det er også et hårdt arbejde. Både fysisk og mentalt. Man ser mange grimme ting, og man skal virkelig passe på sig selv. Både fysisk og psykisk.

Jeg forsøger ikke at tage mit arbejde med hjem. Jeg er utrolig god til at lade de grimme oplevelse blive siddende i min uniform, og når jeg smider den til vask, så ryger oplevelserne nøjagtig samme vej. Det gælder med de fleste ting jeg oplever. Undtagen en ting. Nemlig hvor forbandet vigtigt det er at bruge cykel hjelm.

Jeg har nemlig set op til flere gange hvor galt det kan gå ikke at bruge hjelm, og uden jeg skal gå i detaljer eller bryde min tavshedspligt, så kan jeg sige at det kan gå MEGET galt.

Nu skal det ikke lyde som om jeg er cykelhjelm helgen som aldrig glemmer den. For det gør jer. Især på de korte ture. I ved de der ture hvor man bare lige skal i Netto efter en liter mælk. Så farer man ud ad døren, op på cyklen og lige pludselig opdager man at cykelhjelmen ligger der hjemme

At køre uden hjelm er ganske enkelt noget af de mest tossede man overhovedet kan gøre, og det gælder både børn og voksne, og om det er på korte eller lange turer, og det vil Rådet for Sikker Trafik endnu engang forsøge at gøre os opmærksom på. Der er nemlig stadig alt for få mennesker der putter hjelmen på hovedet, når de er ude at cykle.

Hvis du spørger mig burde det faktisk ikke være noget valg. Den hjelm er ganske enkelt for vigtig til at man lader det være op til den enkelte at beslutte om den skal af eller på. Nøjagtig som man heller ikke må bestemme om man kører med eller uden sikkerhedssele eller om små børn skal sidde i en korrekt autostol.

Og hvis det var lovpligtig at køre med cykel så ville man heller ikke have en “Filips far”. Hvis i vil vide hvad en “Filips far” er, så se med i videoen lige her:

 

 

Hvis i vil se mere til Filip og de nederen forældre, så kan du like siden på Facebook lige her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

15 min og 2 dræn rigere og et par polypper fattigere