Om kvinden som gav mig lyst til at lære at strikke

Verdens bedste begynder strikkeopskrift

Processed with VSCO with f2 presetannonce

Et spørgsmål jeg får rigtig tit. Både herinde, på Instagram og ude i det virkelige liv. Er hvilken opskrift er den perfekte begynder opskrift. Det vil jeg forsøge at give et lille bud på her i indlægget.

Da jeg startede med at strikke for efterhånden 3-4 år siden var den strikkedille, som hærger over det meste af norden, kun lige begyndt. I al fald her i Danmark. Det var meget sparsomt med børnestrik opskrift medmindre man gik på Drops hjemmeside eller fandt et gammel nummer af Hjemmet, og de var alle sammen, ja hvordan skal jeg sige det uden at fornærme nogen, pænt kedelige og ikke særlig meget min smag.

I dag er billedet det stik modsætte. Der er børnestrikke opskrift her og der og alle vegne, og nye strikkedesignere popper jo nærmest op hver dag og nye fantastiske opskrifter ser dagens lys nærmest hver evig eneste dag, og min strikkeliste bare vokser og vokser.

Men hvad nu hvis man er helt nybegynder og gerne vil finde den helt perfekte begynder strikkeopskrift. Hvor skal man starte og hvor skal man slutte, og hvad er nemt og hvad er svært. Det er jo en ren jungle kan jeg sagtens forestille mig.

Hvis en hel nybegynder spørger mig hvor hun (eller han) skal starte og begynde, så plejer jeg altid at anbefale at slå nogle masker med noget rimelig tykt garn og selvfølgelig på nogle tykke pinde, og så ellers strikke der ud af. Få en fornemmelse af garnet og blive fortrolig med ret og vrang. Lære hvordan en vrang og en ret maske ser ud, måske prøve at strikke 2 masker sammen, lave omslag og ellers bare kombinere teknikkerne, for at få dem helt ind under huden.

For det sjove er at man faktisk ikke behøves at lære ret meget for at begynde at strikke. Strik er jo bare ret og vrang. Krydret med lidt omslag, sammenstrikningerne og et par andre feinschmecker teknikker. Og det kommer faktisk bag på mange. Folk siger tit til mig “jamen jeg kan jo kun strikke ret”, og til det kan jeg kun sige at så er du nået halvdelen af vejen.

Når du så er styr på henholdsvis ret, vrang, omslag og sammenstrikninger, så er du faktisk klar til at kaste dig ud i dit første begynder strikkeprojekt, og her anbefaler jeg som regel mine små krave opskrifter. De er forholdsvis nemme at gå til. Opskriften er forklaret ned til mindste detalje, og så er det et projekt du hurtigt kan blive færdig med. Og går det helt galt så har du ikke spildt flere 100 kr på garn.

Jeg har efterhånden lavet et par krave opskrifter. Lille Elviras krave er nok den bedst sælgende og også en af mine favoritter. Den er inspireret af en strikket vintage kyse jeg engang så på nettet. Ellers er der også Lille Leonoras krave, som faktisk er en meget simpelt krave med den yndigste picot aflukning, som jeg faktisk har lavet en lille guide til hvordan du gør på min Youtube kanal. Min Youtube kanal er faktisk værd at følge, da jeg arbejder på at lægge en masse nye strikkevideoer op.

Processed with VSCO with f2 preset

Lille Nolas er virkelig også et godt bud på en fin lille krave, og det gode ved den opskrift er at du kan bruge alle typer af garner, og er således også det helt perfekte reste projekt, og så er den rasende nem, når du først lige får styr på at vende.

Du kan finde alle mine krave opskrifter og som alle er gode begynder opskrifter på min hjemmeside lige her, hvor du selvfølgelig også kan købe alle mine andre strikkeopskrifter.

PS. Hvis du vil læse om hvorfor jeg begyndte at strikke, og om hvordan jeg er nået til hvor jeg er nu, så har jeg faktisk skrevet et lille indlæg om det lige her.

Gem

3 kommentarer

 • Susanne

  Vil blot sige, at det ser ud til, at prisen på dine strikkeopskrifter kommer frem i dollars. Var inde for at købe opskrift til Annes flæsenederdel (som forresten er fantastisk!), og den stod på forsiden til at koste $40, men stod til kr 40, når jeg gik ind for at købe. Blot til info.
  Hilsen en fast læser (der er i fuld gang med mors flæsebluse)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Hej susanne. Tak for det. Jeg kigger lige på det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er så fint med kraver! Jeg kan selv huske, at jeg som barn fik den fineste kniplede krave på, når vi skulle til fest. Der var noget højtidligt over det.. I dag kan de jo bruges til både hverdag og fest 🙂
  Jeg vil da straks tjekke din youtube kanal ud! Spændende…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om kvinden som gav mig lyst til at lære at strikke