Mickey og Racerholdet

Om kvinden som gav mig lyst til at lære at strikke

Processed with VSCO with f2 presetannonce

Jeg er fuld gang med at få test strikket opskriften på “Min datters flæsebluse” og en af dygtige teststrikkere som har været i fuld gang er Stinne. Stinne er ikke frk hvem som helst. Hun er faktisk kvinden der skyld i at jeg er besat af en gal strikkepind i dag. Hende skal i høre lidt om i dag.

Det var i 2012. Min barsel med Oline ringede ud. Overskuddet var vent tilbage, og en dag opdagede jeg det da Instagram. I starten sagde det mig ikke så meget. Jeg anede faktisk ikke helt hvad jeg skulle bruge det til.

Det første billede jeg lade op var et billede af Oline midt i et stort smil. Pernille Rosendahl (i ved hende med pandehåret) likede det og jeg var helt perpleks. Aner stadig ikke den dag i dag hvordan hun lige faldt over mit billede.

Så en dag opdagede jeg at man kunne følge andre profiler, og så tog det ellers fart. Samtidig var min interesse for strik også blevet vakt, og da jeg en dag faldt over Stinnes profil på Instagram, så var jeg helt solgt. En passion for både strik og Instagram var grundlagt.

Længe fulgte jeg med i Stinnes smukke kreationer, og bandede over at jeg ikke selv kunne den slags. En dag tog fanden ved mig, og jeg købte både garn og en strikkeopskrift, og gik i krig med at strikke en lille vest. Den var ikke køn. Fyldt af fejl. Men det var en vest, den kunne bruges og jeg havde fået en kæmpe succes oplevelse. Det var startskuddet til mit strikkeeventyr.

Siden da er der røget meget strik af mine strikkepinde, og jeg kan i dag kun grine lidt af den grimme vest, og bruger den altid som eks på hvor langt man kan nå med lidt stædighed og masser af garn.

Selvom jeg i dag selv strikker på livet løs, så er jeg ikke stoppet med at beundre Stinnes smukke kreationer. Hun kan bare et eller andet. Det er svært helt at sætte ord på. Noget med farverne, garn valget og så selvfølgelig de smukke opskrifter hun vælger.

Stinne strikke også op efter sine egne opskrifter, som desværre kun findes i hendes eget hovedet. Hun har lovet mig at hvis hun en dag finder tid og overskud til det, så skal de ned på papir og udgives. Det kan jeg næsten ikke vente med til at det sker, for det er virkelig en skam at de kun findes i Stinnes hoved.

Derfor var det også en stor ære, da Stinne meldte sig til at test strikke “Min datters flæsebluse”. Jeg var nemlig ret sikker på at Stinne ville producere en meget smuk version, og ganske rigtigt. Den er ganske enkelt noget af de smukkeste jeg nogensinde har set, og jeg må indrømme at jeg er grøn af misundelse over at hendes datter, som er jævnaldrende med Oline, stadig vil gå i Stinnes smukke kreationer.

Processed with VSCO with f2 preset

Opskriften skulle gerne være klar til salg om en uges tid, og jeg glæder mig som en sindssyg til at se alle de fine versioner af “Min datters flæsebluse” der ude i det danske strikkeland.

Mens i venter så husk at opskriften på mor version kan købes lige her, og hvis i ligesom mig er besat af lækker strik, så husk at følge med  på Stinnes Instagram konto lige her.

Tak til Christina Rohde for lån af billeder

Processed with VSCO with f2 preset

 

Gem

Gem

3 kommentarer

 • Åhh det er dejligt med mennesker der kan inspirere en så meget. Jeg får bestemt også lyst til at strikke, når jeg kigger forbi Stinne.

  Mvh. Michelle-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Helt enig med dig i din begejstring for Stinnes kreationer! Hun var også en af de strikkedamer på Instagram, der satte gang i min egen strikkelyst. Og blusen på billedet her er simpelthen så skøn! Min egen datter på 3,5 nægter dog at gå i noget, jeg strikker, så jeg har nu besluttet mig for at gå ego-strik-vejen. Ville man kunne strikke Mors flæsebluse i den samme garnkombination, Stinne har brugt til sin datter-version? Altså, er det samme strikkefasthed (eller pindestørrelse, eller hvad man nu kalder det – jeg er stadig lidt strikke-rookie i den forstand). Jeg tror nemlig, den ville være ret så fin i str. “mor” også 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Hej Marianne. Det vil man sagtens kunne. Du vil måske lige skulle strikke på en pind større for at ramme strikke fastheden.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mickey og Racerholdet