Pengeliv.dk

Om en æra der snart er slut

Processed with VSCO with f2 presetEn æra slutter lige om lidt.  En ammeæra. Det bliver en vemodigt farvel, men jeg er klar og det håber jeg også Ebba er.

Det skal ikke være nogen hemmelighed. Jeg ammer stadig Ebba på trods af det faktum, at hun faktisk nu er blevet 2 år gammel. Det har jeg haft det helt fint med. Jeg har virkelig nydt alle vores ammestunder. Fra den første tår til de mange små tårer hun rager til sig nu som en stor tumling.

Nogle tænker måske “føj da at amme sådan et stort barn”. Til det kan jeg kun ryste på hovedet, og henvise til WHO som faktisk anbefaler amning til barnet bliver 2 år.  Jeg forstår ikke den hysteri der er omkring amning. Hverken offentlig amning eller langtidsamning. Hvordan noget så naturligt er blevet så tabubelagt og omdiskuteret det kommer jeg aldrig til at forstå helt.

Hvorfor har jeg så ammet så længe. Godt spørgsmål. Det har aldrig været sådan 100 % bevidst. Jeg har aldrig bevidst haft en drøm om at blive decideret langtidsammer, men mere en forestilling om at jeg nok ville amme længere end den gængse norm i Danmark, og at jeg da gerne ville gøre det til hun selv sagde stop. Og så har den ene måned ellers bare taget den anden.

Desværre har jeg måtte sande at Ebba er et meget ammeglad barn, og jeg ser ikke sådan lige en selv afvænning lige ude i horisonten. Det er sådan set også ok, hvis det ikke var fordi jeg kan mærke på mig selv, at jeg er ved at være der hvor jeg bliver nødt til at sige stop.

Især nat amningerne er ved at tage livet af mig. Hun vågner stadig mellem 2-5 gange om natten, og pt er det eneste der kan få hende til at sove videre en ammetår. Det er så til gengæld ret effektivt, og måske netop derfor har jeg haft svært ved at sige stop trods massiv træthed. Alternativet var nemlig endnu værre.  Det er mit håb at ammestoppet måske kan gøre at hun sover igennem, som hendes søster har gjort det siden hun var 1 år. Jeg ved godt at der ingen garantier er, men man har vel lov at håbe bare en lille bitte smule.

Jeg kan også godt mærke at jeg er træt af at hun jagter mig rundt det meste af dagen, og at jeg helst skal sørge for at være rimelig tildækket, ellers tager hun konceptet fribar meget bogstaveligt. Det kan jeg godt mærke at det overskrider min grænse, og nogle dage føler jeg at jeg ikke er andet “end et par babser” for hende. Jeg kan mærke at jeg efterhånden har lyst til at bare at være mor, og ikke et par babser hvor mor delen bare er en frynsegode.

Og som et lille sidste argument, så har min mor inviteret mig til Paris i starten af maj. 4 overnatninger uden den lille sugemalle ville nok alligevel sætte en stopper for babseriet, og samtidig efterlade mig som den rene Dolly Parton midt i Paris’ forårssol. Og det orker jeg ærligt talt ikke.

Derfor skal den næste måned bruges på at trappe langsomt ned på en blid og kærlig måde, og jeg krydser mine små fedtede fingre for at Ebba er bare nogenlunde enig i min beslutning.

Vi er startet med nat amningen, og hvis man ser bort fra første nat, hvor damen virkelig ikke var særlig tilfreds med den lukkede bar,  så går det faktisk meget godt. Vi sover ikke igennem, men jeg bliver trods alt hverken blevet bidt eller kradset de sidste par dage. Så fremad går det.

Næste skridt er at trappe ned om dagen, og så regner jeg at sidste amning bliver den 8. maj, hvor jeg om eftermiddagen drager en tur til byernes by, som bla inkludere en tur på en 3 stjernet Michelin restaurant. Hold kæft hvor jeg glæder mig.

Det bliver nok et meget vemodigt og følelsesmæssigt øjeblik for mig. Det er jo ligesom slutningen på en æra. Slut på småbørnsstadie og starten på en ny æra med store børn. Ikke at jeg glæder mig til den nye æra, men det er altså noget sørgeligt over aldrig at skulle opleve at blive mor igen, og alt hvad det medfører sig. Det er altså en tanke jeg sådan lige skal vende mig til.

Men det  skal nok blive godt. Fortæller jeg mig selv. Mens jeg nyder synes af mit lille ammemonster. For det er dæleme et smukt syn. Den syn vil jeg nyde ekstra meget den næste månedstid inden det er farvel for altid.

Ebba dragt er hjemmestrik, og opskriften kan købes lige her og hendes body er fra Knast by Krutter og kan købes lige her. Hendes strømpebukser fra Collegien og kan bla købes lige her.

 

 

Gem

Gem

1 kommentar

  • Stine

    Åh, du har lige beskrevet mig og min datter. Jeg håber du har lyst til at lave et indlæg når du er hjemme fra Paris, og fortælle hvordan den sidste ammemåned er gået og hvordan I har gjort, til inspiration og måske det sidste skub til selv at få taget den endelige beslutning.. Nyd den sidste tid ❤

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pengeliv.dk