En fødselsdagsdragt og en status på familielivet

Når man bliver en smule træt af flæser

Processed with VSCO with f2 presetTroede aldrig det skulle ske, men jeg er dæleme gået hen og blevet en smule træt af at strikke flæser og raglan trøjer.

Det skyldes nok det faktum at jeg er ved at udvikle 2 opskrifter som ligesom Ebbas fødselsdagsdragt  er en videre udvikling af Mors flæsebluse.

Udvikling af opskrifter kræver jo ligesom at jeg får strikket en prøve model op, så lige fortiden gløder mine strikkepinde, og den ene flæsesag efter den anden hopper af mine pinde. Lad mig bare sige at når de her opskrifter er færdig udviklet, så går der længe inden jeg skal strikke noget som helst med flæser igen og raglan udtagninger.

Den første  opskrift som kommer bliver en junior model af Mors flæsebluse, som jeg meget originalt har valgt at kalde “Min datters flæsebluse” og så en kjole model som indtil videre stadig er navne løs.

Min datters flæsebluse kommer til at gå fra 1/2-14 år, så der er rig mulighed for at strikke masser af flæsebluser til alle piger. Store som små.

Kjolen kommer nok ikke til at gå helt så højt op. Regner med den kommer til at hedde 1-6 år, men det er stadig ikke helt besluttet endnu.

Blusen bliver strikket op i tynd merino og silke/mohair garn, begge fra Sandnes garn, og strikkefastheden kommer til at hedde 20 m = 10 cm, hvis man allerede nu skal ud og kigge på garn. Det er altså bare en super lækker kombination, og med den strikkefasthed, så går det altså rimelig stærkt.

Kjolen bliver indtil videre strikket op i  bomuld, men der mangler jeg at regne på den endelige strikkefasthed.

Opskriften på “Min datter flæsebluse” regner jeg med er klar om nogle uger, og opskriften på kjolen om en måned eller to. Hvis du mangler noget at strikke ind til da, så husk at opskriften på Mors flæsebluse kan købes på lige her, og hvis du mere er til en fin lille dragt, så kan opskriften på Ebbas fødselsdagsdragt købes lige her

Glæder mig til at se en masse fine bluser og kjoler ude i det danske strikkeland.

Processed with VSCO with f2 preset

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En fødselsdagsdragt og en status på familielivet