Mens vi venter på mors flæsebluse

Strikke opskrift // Mors flæsebluse

flæsebluse

annonce

Så skete det endelig. Efter en lang og sej kamp er opskriften på Mors flæsebluse er nu endelig klar til salg. Læs om opskriften og find link til hvor du kan købe den i indlægget her.

Det skete allerede tilbage i efteråret 2016. Jeg fik en ide. Jeg har altid været bidt af en gal flæse, og da butikkerne i efteråret begyndte at bugne af flæser i alle mulige afskygninger, så begyndte mit flæseglade hjerte at banke ekstra stærkt.

Samtidig med dette var jeg begyndt at få lysten til at strikke til mig selv. Egostrik skulle være det nye sort. Og hvad var mere oplagt end at strikke en bluse med en flæse.

Ja den lå jo lige til højrebenet. Jeg skulle da selvfølgelig lave en opskrift på en strikket bluse med flæse.

Og så gik jeg ellers i gang, og nu mange måneder senere er opskriften på Mors flæsebluse klar til salg.

Som altid har det været en hård proces som har taget mange mange timers arbejde. Både for mig og for mine dygtige teststrikkere, så det er med stor glæde at jeg endelig kan lægge opskriften fra mig, og læne mig tilbage og se hvad i får lavet.

Opskriften kommer i str xs – xl, og er en lettere oversized model. Den strikkes fra oven og ned, og man kan på den måde selv regulære længde af både ærmer og kroppen. Det er altså en fordel, hvis man har en krop som ikke passer ind i de gængse standard str.

Bare fordi man er en xs er det jo ikke ensbetydende med at man ikke er lang i livet og gerne vil have en bluse der dækker navlen. Og det samme med xl. Bare fordi man er bred over brystet er det jo ikke det samme som at man er lang i livet.

Så det er altså en trøje som du i høj grad kan tilpasse lige nøjagtig dine mål.

Trøjen kan strikkes i lige nøjagtig det garn du ønsker bare det overholdet strikkefastheden på 18 masker = 10 cm, men i opskriften foreslår jeg to forskellige kvaliteter som giver to helt forskellige udtryk:

Drops air som er et let og luftigt blandings garn som giver en fin og let bluse. Drops air er desuden også til at betale, så du får faktisk en rigtig fin bluse til en meget fin pris. Drops air findes i mange finde farver, og kan bla købes her (reklame link).

En tråd Sandnes alpaka og en tråd af deres tynde mohair/silke. Dette er virkelig luksus versionen af Mors flæsebluse, og giver det blødeste men også et fint chunky look. Her får du virkelig en fin og vamset version af Mors flæsebluse.

Trøjen er rimelig nem at strikke, og som altid har jeg forsøgt at forklare alle strikke processer ned i den mindste detalje. Som altid må i gerne skrive til mig hvis i støder på problemer. Men lov mig lige at i forsøger jer med google inden i spørger.

Jeg glæder mig virkelig til at se jeres versioner af Mors flæsebluse der ude. Og husk som altid at tagge mig og bruge #morsflæsebluse, hvis i deler på de sociale medier, så kan jeg nemlig følge med i hvad i får lavet.

Køb opskriften lige her

Processed with VSCO with f2 preset

Gem

Gem

Gem

6 kommentarer

 • Annemette

  Er igang med den skønne bluse hvor mange cm har du strikket din flæse

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olinesmor

   Ca 5 -6 cm. Har lige set en version hvor den er strikket 10 cm og den var altså så fin. Det vil jeg prøve næste gang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemette

  Er igang med den skønne bluse , hvor lang måler flæsen på den du har lavet mvh annemette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ÅHH den er så smuk. Jeg er nødt til at lægge hæklenålen fra mig, og få gang i noget mere strik.

  Mvh. Michelle-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Hvor er den bare fin Camilla. ❤️. Hvad hedder farven?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Tak. Det er okker og min er strikket i sandnes garn

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mens vi venter på mors flæsebluse