Bolig drømme # 1

Om min Ebba og lidt om en lille krave

EbbaNu har jeg jo egentlig taget en beslutning om at bloggen her skal handle mindre og mindre om mine børn, og mere og mere om den jeg egentlig brænder for nemlig det kreative, men engang imellem får de nu alligevel lov til at kigge forbi og hilse på. Denne gang har Ebba fået æren, og det er i selskab med en fin lille krave, som faktisk også er et meget nemt DIY projekt, hvis man skulle have lyst til at kaste sig ud i den slags.

Om min lille Ebba

Nogle gange kan jeg ganske enkelt ikke forstå det. At min lille Ebba bliver 2 år lige om lidt. Det var jo for fanden i går at jeg svingede ind på OUH’s parkeringsplads på en solrig marts dag med veer fra helvede, og 8 timer senere kørte vi derfra igen med verdens dejligste lille baby i armene.

Det der ambulant fødsel koncept er egentlig noget så surrealistisk. Et øjeblik går du ind af døren med smerter der vrider din krop i 1000 stykker og et par timer senere går du temmelig mørbanket ud af døren igen med et styk baby i armene. Mega vildt.

Men sådan er det bare. Tiden er gået forbi min næse uden jeg egentlig sådan har opdaget det for alvor, og min lille Ebba er ikke længere helt så lille bitte.

Faktisk er hun ved at være en stor pige. Og det kan man godt mærke. Hun bliver nemlig så stor på så mange punkter undtaget sproget. Der tager hun lige en lille slapper.

Jeg tror bare hun føler sig forstået, og har derfor ingen trang til at udtrykke sig verbalt. Selv et lille mor eller far gider hun ikke besvære os med. Men det kommer nok, og mon ikke ordene vælter ud af hende lige om lidt, og så tænker jeg nok “gid hun bare kunne holde sin kæft”

Hun løber, hopper, kravler op på ALT og trapper forceres med stor selvsikker til hendes mors store skræk. “Ebba numsen først” har absolut ingen effekt på Ebba. Iflg hende er der kun en måde at gå ned af en trappe, og det er som alle os andre. Heldigvis (7 9 13) så mestrer hun trappegang som en olympisk disciplin,  og indtil videre har vi ikke haft et eneste uheld. Prøv bare lige at se her hvor selvsikker den lille dame her ud.

DSC_9915

Hendes storesøster er GUD. Alt hvad Oline gør det gør Ebba også.Heldigvis er kærligheden bare en lille smule gengældt efterhånden, og jeg er ret sikker på at de to piger nok skal blive fine venner som tiden går. Ligesom jeg også er ret sikker på at bølgerne også kommer til at gå temmelig højt mellem de to.

Hun griner og leger. Og skriger, så højt som kun mine piger åbenbart kan skrige. En spirende selvstændighed pibler frem og verden den er et sted der skal udforskes med fuld fart på. 1 2 3 og hun er væk. Med Ebba med mig på min vej, så skal jeg have et øje på hver en finger.

Hun er stadig glad som dagen er lang. Men kan selvfølgelig også være sur. Faktisk mestrer hun genren hysterisk anfald til perfektion. Heldigvis bliver hun også meget hurtigt god igen, og smækker sit berømte Ebba smil på det lille fine ansigt, og så glemmer man ligesom ret hurtigt, at damen for 2 sek siden var hysterisk som bare pokker.

Om en lille krave

Og så var det den lille krave. Sådan en kan du nemlig selv sy. Det eneste det kræver er en symaskine, lidt tråd, en saks og en stofrest og så er du ellers klar til at sy kraver. Den er så nem at jeg vil vove den påstand at den kan selv den største sy mongol sy uden problemer.

Jeg bruger dem som pyntekraver, men de kan også bruges som en lille savlesmæk, hvis man du da ikke har en stor savler, og så kan de både bruges af store og små. Hvis man ellers kan få de store til at gå med dem. Oline nægter nemlig pure. Det lille bæst. Tror ellers den ville klæde hende.

Har du mod på at gå i gang, så finder du min DIY lige her. God fornøjelse.

PS. Den lille strikkede kjole kan du købe opskriften på lige her. Den er bare strikket uden flæserne.

Gem

Gem

Gem

Gem

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bolig drømme # 1