Så går Olinesmor offline

Om at købe køkken, genbrugsguld, træthed og en lille status

køkkenSå er jeg tilbage efter over en uges radio tavshed. Ugen er ikke brug på at sidde stille kan jeg godt fortælle jer.  Den er blevet brugt på at bestille køkken, gøre klar til at male, rydde op og opdage guld i gemmerne. Tror ikke jeg har haft et ledigt sekund hele uden.

Kombineret med at Ebba har besluttet sig for at dagen starter omkring kl 4 om NATTEN, så er træthed og travlhed det der fylder allermest i vores liv lige nu.

I tænker måske det er bare vintertid. Det retter sig igen. Til jer kan jeg fortælle at Ebba er fuldstændig upåvirket af konceptet vintertid. Bare der står 4.05 på klokken, så står hun op.

GAB siger jeg bare. Det er jo umenneskeligt tidligt, og det påvirker altså vores energi niveau ret så meget.

PÅ trods af det har vi alligevel formået at nå en del i huset. Også selv om at man altid gerne ville have nået mere. Men nu er vi da endelig klar til at male.

Når jeg siger endelig, så er det selvfølgelig fordi det kræver en del forarbejde inden man kan gå i gang med at male, men også fordi det har taget aller helvedes tid at finde ud af hvilken farve væggene skulle have.

De fleste skal selvfølgelig være hvide. Bort set fra på Ebbas værelset og på en væg i stuen. På Ebbas værelser kæmper jeg stadig med farve prøverne. Regner med jeg tager den sidste beslutning i dag. I stuen har jeg forsøgt at ramme den helt perfekte version af en sart grå mint. Det har dæleme været svært. Hold fast hvor kan sådan nogle farve kort snyde. En lys sart mint bliver lige pludselig nærmest skrigende lyseblå det øjeblik den kom op på væggen. Halleluja for de små malerprøver man kan købe. Dem har jeg så til gengæld også købt mig fattig i. Men efter 8 forsøg med malerklatter på væggen, så sad den lige pludselig i skabet, og nu er også stuen klar til at blive malet.

Vi har også brugt tid på at købe et køkken. Hold da fast sådan noget kan være en kedelig og tung affære. Det hænger selvfølgelig sammen med at den dag vi skulle have lavet en lille ændring i vores tegning (som så endte med at tage 3 timer) havde jeg kun sovet 4 timer om natten. Jeg var godt nok ved at falde i søvn foran den søde Ikea køkken dames computer.

Men nu er det købt og betalt. Og i morgen bliver det sat op. WUHUUUUU. Vi mangler stadig at tage den endelige beslutning om hvilke fronter vi skal købe. Men det regner jeg også med sker i denne uge. Så må vi leve uden fronter i starten. Det kommer til at være det dyreste på køkkenet, så vi må hellere tage den rigtige beslutning.

Og apropos beslutninger. Så har hele den her køkken proces mindet mig om hvor meget jeg hader den slags. Alle de ting man skal forholde sig til. Alle de beslutninger man skal tage. Vil man have skuffer, hvilken højden, hvilken indmad. Vil man have hjørnet blændet af eller skal der en karrusel i. Skal man bruge 50000 på en beton bordplade eller kan man godt leve med en laminat version fra Ikea.

Nogle elsker måske den slags. Men jeg hader det. Jeg bliver overvældet af alle de valg, og tænk nu hvis man tog den forkerte beslutning.

Og apropos beslutning. Så skylder jeg måske lige en update om vi valgte beton bordpladen eller den lidt billigere version fra Ikea. Til det kan jeg sige at det desværre blev det sidste. Jeg ville have elsket den beton bordplade, men vi har måtte sande at køkken projektet desværre bliver en del dyrere en forventet (suprise ikke?), og har derfor måtte gå lidt på kompromis med vores ønsker. Og her blev beton bordpladen altså sparet væk.

Så hvis jeg engang vinder i lotto eller arver en million, så er jeg den første der giver beton bordplade fabrikken et lille kald.

Udover at arbejde i huset, så bruger jeg også tid på at rydde op og sortere i vores ting. Bla har jeg fundet nogle gamle kasser frem med Olines aflagte tøj. Det var altså lidt sjovt. Som at rejse tilbage i tiden. Tænk at min store pige har været så lille engang. Jeg fandt mange fine ting, og også mange mærkelige ting, hvor jeg har tænkt “hvorfor dælen gemte du det Camilla”. Det var vist mere af nostalgiske årsager end rent praktiske årsager. Så der er blevet sorteret. Noget er smidt ud, noget er solgt og andre ting er smidt til genbrug.

En af de ting som blev hævet op af kassen er denne fine sag, som jeg syede til Oline da hun ikke var ældre end Ebba. Havde glemt alt om den. Og det er virkelig en skam, for Ebba kan kun lige passe den.

Syede den dengang jeg lige var begyndt at sy. Så det er faktisk lidt sjovt at kigge på den. Den er faktisk syet flot, men måske på en lidt alternativ måde, som jeg nok ikke ville have valgt i dag. Sådan bliver man jo hele tiden klogere.

Nu vil jeg hoppe hen på sofaen og samle energi til de næste mange dage, som kommer til at stå i malingens tegn. Vi ses på den anden side.

 

 

Gem

Gem

3 kommentarer

 • Sara

  Vi byggede en stor firkantet form, og så lavede vi en lille firkant og skruede fast der hvor vasken skulle være, så kom der et fint hul i pladen. Man kan finde en masse videoer og tutorials om hvordan det er nemmest.
  Det tog et par timer at bygge formen – et par timer at hælde beton i. Og så skulle den bare tørre. Men vores plade er omkring 3 meter lang – og jeg tror meget større end det, er svært at håndtere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Vi er også gang i et stort husrenoveringsprojekt – og har været det i over 1 år nu.
  Heldigvis var der et fint snedkerkøkken i huset, som vi har moderniseret, malet mørke blåt, lavet messing greb – og så har vi selv støbt en beton bordplade. Hvilket var overraskende nemt, og kostede kun omkring 1000 kr.
  Det sværeste var at få den vendt, det krævede lige et par ekstra mand til at hjælpe.
  Så hvis i bare skal have en lige bordplade uden hjørner og knæk, kan det godt anbefales at kaste sig ud i. Vi er så glade for vores, og den får mange rosende ord med på vejen.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så går Olinesmor offline