Indretningsdrømme

Olines flæsekjole

flæsekjole

Så har jeg endnu en strikkeopskrift klar til jer. Denne gang er det Oline flæsekjole, som er en kjole til de lidt større piger, som rimeligt nemt og hurtigt strikke projekt. Læs historien den fine flæsekjole i indlægget her, og find link til opskriften.

Jeg har ikke strikket længe til Oline. Det er der to grunde til. Hendes størrelse og det faktum at hun er meget bestemt, når det kommer til hvilken slags tøj hun går i.

Hun lægger selv tøj frem hver aften, og jeg har for længst opgivet at have nogen som helst indflydelse på hvad hun tager på. Så længe det passer til sæsonen, og er nogenlunde passende til anledningen, så får hun helt lov til at bestemme selv.

Nogle gange ligner hun noget der er løgn, og andre gang rammer hun egentlig meget plet. I dag drog hun fx afsted i en prikket nederdel og en stribet bluse. Hun mente det passede så godt sammen, fordi begge dele var hvide og sorte. Ja hvad skal man lige sige til det.

Og så er der det med størrelsen. Når man bruger str 110, så skal der slås en del masker op, og strikkes en del pinde før man har et færdigt resultat. Og det har jeg indtil videre ikke haft mod på.

Men så her på det sidste er hun begyndt at spørge meget ind til mit strikketøj, og en dag sagde hun meget højt og skuffet “ej mor du strikker hele tiden til Ebba”. Og så var der jo ikke andet at gøre end at slå op masker op til en lille kjole.

Og den kjole blev så til opskriften på Olines flæsekjole.

Kjolen er inspireret af børnetøj fra 40erne og 50erne. En tid som simpelthen producerede det mest yndige børnetøj hvis du spørger mig.

En kjole som faktisk er ret hurtig at strikke pga garn valget, og fordi det er en smæk kjole og dermed ingen ærmer og ryg at strikke.

Kjolen kan strikkes med og uden flæser alt efter om man er i flæse humør eller ej.

Processed with VSCO with f2 preset

Kjolen kommer i størrelserne 1, 2, 3, 4, 5 og 6 år, så har du en stor pige som ønsker sig en fin flæsekjole, så er det bare om at komme i gang.

Kjolen kan som altid købes lige her:

[shopify embed_type=”product” shop=”olinesmor.myshopify.com” product_handle=”olines-flaese-kjole” show=”all”]

Eller på Littlevintageknits lige her.

Glæder mig rigtig meget til at se jeres versioner af Olines flæsekjole ude i den store strikkeverden.

Processed with VSCO with f2 preset

Gem

Gem

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indretningsdrømme