Om at træde ud af hygge bukserne

Gratis opskrift // verdens nemmeste hue

hueaffiliate

Kunne du godt tænke dig at strikke en helt almindelig hue til enten dig selv eller dine børn, og står du lige og mangler en der passer det garn du havde tænkt dig at bruge, eller mangler du en der passer den størrelse du havde tænkt dig at strikke, så læs med lige her, hvor jeg serverer verdens nemmeste og gratis opskrift på den perfekte basis hue til både dig selv og din familie.

God fornøjelse.

Det skal du bruge til at lave din hue

Ca 50 g garn.

Til børne str kan du sagtens bruge lidt mindre. Du kan bruge alt slags garn, men jeg foretrækker uld garn med en god tykkelse. Gerne noget med en strikkefasthed der min hedder 24 = 10 cm. Har du noget tyndere garn kan du sagtens bruge det, så strikker du bare med en dobbelt tråd. Husk altid at lave en strikkeprøve, så du ikke ender med en enten for lille eller for stor hue.

Processed with VSCO with f2 preset

Rundpinde. Ca 3-4,5. Afhængig af hvor tykt dit garn er. Jo tykkere garn jo tykkere pind.

En stoppenål

Et måle bånd.

Det skal du gøre for at lave din hue

Start med at lave en strikke prøve. Det er vigtigt for at du kender dit garns nøjagtige strikkefasthed. Det der er skrevet på banderolen er kun vejledende. Her kan du læse lidt om hvordan man laver en strikkeprøve.

Du skal nu måle dit barn. Mål omkredsen på hovedet fra ørerne og op over panden. Der hvor kanten på en hue normalt ville sidde.

Processed with VSCO with f2 preset

Og mål så fra under øreret og op til hovedets top. Læg et par cm til.  Det mål angiver huen længde fra bund til hvor du starter dine indtagninger.

Processed with VSCO with f2 preset

 

Det første mål bruger du til at udregne hvor mange masker du skal slå op. Dette gøres på flg måde:

Find din strikkeprøve frem og tæl hvor mange masker du har på 10 cm. Tag så det mål du kom frem til da du målte omkredsen på hovedet.

Du skal nu finde ud af hvor mange masker du skal slå op for at få det mål.

Ex.

Mit barn måler 50 cm om hovedet og mit garn har en strikkefasthed på 24 masker = 10 cm.

Jeg skal nu finde ud af hvor mange masker jeg skal have for at få 50 cm. Og det er jo ganske nemt:

24 x 5 = 120 masker

Og for lige at skære det ud i pap.

Du ved at 24 m måler 10 cm, og du ved at du skal bruge 50 cm for at få huen til at passe.

50 : 10 = 5

Dvs

24 x 5 = 120 masker

Ganske simpelt.

Ender dit maske tal på et tal som ikke er deleligt med 10 så runder du enten op eller ned til nærmeste hele tal som kan deles med 10.

Nu skal der strikkes en hue

Slå det antal masker op du nemt har regnet dig frem til på pind der er en størrelse mindre end den nu lavede strikkeprøven på.

Du skal nu til at lave rib. Dette gøres ved at strikke rundt på din rundpind evt vha magic loop hvis din rundpind er for stor. Hvis du ikke ved hvordan man bruger magic loop, så prøver at sy på magic loop på Youtube, så finder du hurtigt hjælp.

Sæt et mærke hvor du begynder at strikke rundt. Dette mærke markerer omgangsstarten.

Rib kan strikkes med 1 ret og 1 vrang eller med 2 ret og 2 vrang. Du kan enten lave almindelige ret masker eller du kan lave en drejet ret. Det  sidste giver en rigtig fin rib synes jeg.

Strik rib så lang som du ønsker.Jeg plejer at strikke ca 5 cm. Så varmer den godt om ørerne. Hvis du ønsker at ribben skal kunne foldes (det giver ekstra varme om ørerne), så strikker du bare dobbelt så langt som du normalt ville gøre, så er der plads til et ombuk.

Processed with VSCO with f2 preset

Når ribben har den rette længde går du over til at strikke glat strik. Når du strikker rundt, så er det ganske almindelige ret masker du strikker. Husk at gå en halv til en hel pind størrelse op, når du går over til at strikke glatstrik.

Fortsat med at strikke ret strik til huen har den længde som du målte på dit barn fra under øre til på toppen af hovedet.

Du skal nu til at lave indtagninger. Start ved omgangsstarten.

Strik 8 r, tag en maske løst af, strik en maske ret og træk så den løse maske hen over den strikkede maske. Dette gentager du pinden ud. Sæt evt et mærke så du kan holde styr på hvor du laver dine indtagninger.

Strik 2 omgange med glat strik.

På næste omgang laver du endnu en omgang med indtagninger. Strik 7 ret, tag en maske løst af, strik en maske ret og træk så den løse maske hen over den strikkede maske. Gentag pinden ud.

Sådan fortsætter du til du har 2 masker imellem dine indtagninger.

Luk af ved at bryde garnet og føre det vha en stoppe nål igennem maskerne. Stram til og hæft garnet.

Du kan nu enten lade huen være som den er, eller du kan lave din egen pom pom af garn rester eller du kan købe en pels pom pom hvis du er til den slags.

Jeg bruger sådan nogle pom pom hjul til at lave dem. Dem kan du bla købe lige her. Bare søg på clover pom pom, så kommer de frem.

Processed with VSCO with f2 preset

Og snip snap snude, så var den hue strikke opskrift ude.

Opskriften er ganske gratis og til fri afbenyttelse. Hvis du deler dit resultat på de sociale medier, så tag mig gerne (@olinesmor) eller brug #olinesmor, så kan jeg nemlig se hvad i får lavet, og det elsker jeg altså bare.

GOD FORNØJELSE

PS. Jeg ved godt at jeg havde lovet jer en video. Teknikken driller desværre og jeg må nok sande at jeg må indspille det hele på ny. Så den bliver lige lidt forsinket. Øv øv.

Processed with VSCO with f2 preset

 

 

 

 

Gem

Gem

Gem

Gem

2 kommentarer

  • Inge Grevelund

    tusind tak! glæder mig til at komme i gang! ingen grund til længere at tøve, når du har beskrevet det så omhyggeligt! HERLIGT! SUPER!! TAK!!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at træde ud af hygge bukserne