Om vores weekend,en ny kjole til mor og en udbryder konge

Mode med mening // Om Coop Friends

annonce

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi her i huset elsker billigt og fint børnetøj. Det vidner adskillige indlæg her på bloggen vist om, og nu har jeg et lille tip til endnu et sted, hvor den travle og prisbevidste børnefamilie, som samtidig sætter pris på en bæredygtig profil, kan finde fint og lækkert børnetøj.

For nogle uger siden var jeg inviteret over til COOP’s hoved kvarter for at se nærmere på deres Friends børnetøj serie,  som forhandles i Kvicklys butikker landet over. COOP Friends har faktisk eksisteret i mange år, men vil gerne nu relancere mærket, og give det en skarpere profil både designmæssigt, men også i form af at arbejde med at gøre mærket mere bæredygtigt. Vi forbrugere skal i højere grad gøres opmærksom på at man faktisk kan handle billigt, fint og bæredygtigt børnetøj samtidig med at vi alligevel handler ind.

Og det er her jeg kommer ind i billedet. Jeg skal nemlig være med til at få jeres øjne op for dette lidt støvede mærke, som længe har levet en måske lidt hengemt tilværelse i Kvicklys butikker landet over. Men det skal nu være slut og COOP friends skal nu hentes frem fra gemmerne og have den opmærksomhed, som COOP og faktisk også jer synes mærket egentlig fortjener.

Her i huset tøj elsker vi nemlig tøj som hverken belaster vores pengepung eller vores allesammens natur.

Hvis man følger meget med på de sociale medier vil man måske hurtig få den opfattelse, at det er helt normalt at sende ens børn afsted i børnehave i flyverdragter til flere tusind kroner, og i kjoler som koster på den forkerte side af 500 kr.

Den opfattelse vil jeg faktisk meget gerne være med til at ændre, og har derfor heller aldrig lagt skjul på, at her i huset består 80-90 % af børnenes garderobe enten af hjemmelavede ting eller af tøj fra de såkaldte billige mærker.

De resterende 10 -20 % består af de lidt dyrere mærker, som jeg stadig elsker, og køber af og til . Men de bliver gemt og brugt til særlige anledninger. Til hverdag bruger vi helt almindelig tøj, som ikke ruinerer en børnefamilies budget. Tøj som tåler at blive smidt i vaske maskinen gang på gang, og hvor man ikke behøver græde snot over pletter der ikke kan komme af eller over huller fra vild leg i børnehaven.

Ud over det rent praktiske og hverdagsagtige elementer, så synes jeg  faktisk også, at det handler om at give sine børn nogle gode vaner med fra starten, og give dem en bevidsthed om at ting, der koster mange penge ikke bare er noget man bare lige køber, og at penge faktisk er noget der skal tjenes ved hårdt arbejde. At en kjole til 500 kr kræver en halv dags arbejde for folk med en almindelig indkomst. Det synes jeg faktisk er meget vigtigt at give sine børn med i rygsækken.

Efter at jeg er blevet mor er jeg også begyndt at tænke mere over hvad de ting vi i klæder os er lavet af, og under hvilke omstændigheder de er produceret. COOP Friends designere går meget op i, at så vidt det er muligt skal deres tøj enten være lavet af økologiske  eller Oeko-Tex certificerede materialer, og de arbejder konstant på at udvide sortimentet af den slags tøj.

Vi har nu haft æren af at prøve noget at tøjet i nogle uger nu, og indtil videre er vi store fans. Den kjole som Oline har på er hendes nye yndlings kjole, og har mindst været vasket 10 gange de uger vi har haft den (den skal nemlig helst på hver dag, hvis du spørger Oline), og den er stadig pæn i farven og bomulden er stadig blød som smør.

Lige om lidt fortrænges sensommerens dejlige vejr nok af lidt mere efterårsagtige temperaturer tilsat lidt regn og rusk, og så skal vi i gang med at teste COOP Friends uld og regntøj. Det glæder jeg mig til og håber jeg kan vende tilbage med god prisvenlige alternativer til de traditionel dyre efterårs og vinter garderober.

Hvis du vil være opdateret i hvad COOP Friends går og laver, så kan du følge med på deres Facebook profil lige her, og hvis du er nysgerrig på at komme ud og se tøjet og føle det mellem hænderne, så kan du finde ud af hvor din nærmeste Kvickly lige her. Måske er du lige så heldig som mig, som nærmest har en lige i baghaven.

Indlægget bringes i samarbejde med COOP Friends.

Gem

Gem

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om vores weekend,en ny kjole til mor og en udbryder konge