Jagten på det perfekte sommergarn og en popcorn dragt

Rapport fra charterland

Processed with VSCO with f2 presetSå har vi snart været her i charterland i hele 4 dage, og allerede om 2 dage går turen hjem igen. Så nu er det tid til en lille status på, hvor du bla kan læse om jeg helt har overgivet mig til konceptet, eller om det var en omgang “Done that, got the t shirt, not doing it again” ting.

Vi er nu over halvvejs i vores ferie, og jeg lever endnu.

Turen her ned gik ok. Altså vi er langt fra et instagram moment med to smilede velfriserede unger der lykkeligt sidder og dypper deres medbragte gulerodsstænger i økologisk hjemmelavet hummus.

Tænk mere flyvende slikkepinde, en taxfree magasin splittet ad i atomer, krydret med lidt skrig og skrål og to forældre med temmelig meget sved på panden.

Grunden til at jeg siger at det ok, er nok fordi jeg havde frygtet det aller allerværste. Og når man har det, og det bare går en lille smule bedre, så kan man jo ikke andet end føle en smule lettelse over, at det alligevel ikke var så slemt.

Og så er der selve charter ferie konceptet. Er jeg fuldstændig solgt og klar til at booke næste års ferie. Næhhhhh ikke helt. Jeg kan sagtens se fordelene ved konceptet, især all inclusive delen er jeg ret så vild med. Især fordi vores 4 stjernede hotel virkelig disker op med verdens lækreste buffet til alle måltider. Det er virkelig helt fantastisk mad. Den største fordel er nok at der altid er mad at få et sted. Slut med at smide en pizza ud som ungen kun har taget en bid af, for så 30 min senere at høre “mor nu er jeg altså sulten”.

Aner ikke hvor mange gange det scenarie udspillede sig i Thailand, og det var jeg ganske enkelt ved at få spat af.

Men her det intet problem. Så går man bare til poolbaren og henter et slice pizza og en cola, og så er munden lukket på ungen. Virkelig genialt.

Udover at der altid er mad at få og at det er virkelig lækker mad, så elsker jeg også at man ikke skal tænke over hvor man nu skal hen at spise. Sidde at vente på maden kommer, mens man desperat forsøger at underholde to meget utålmodige unger. Nu er der ikke så meget pjat. Vi bevæger os bare mod buffet restauranten. Jeg løber afsted for at hente mad til ungerne, og når maden er spist, så stikker vi dem bare en ipad eller en dessert, og så får man lige 10 min mere at løbe på. I love it.

Selvom jeg elsker at gå ud at spise når jeg er på ferie, så elsker jeg altså ikke at gå ud at spise med to utålmodige unger.  Det ødelægger altså hele fornøjelsen.

Så er her jo også meget børnevenligt. Stor børnepool, legeplads og lejligheden er stor og med to værelser, så slut med at sidde og viske om aften.

Alt i alt masser af plusser.

Men der er også minusser.

Først og fremmest har jeg det lidt svært med det hele kæmpe ferie komplex i midten af ingenting koncept. Synes det er lidt mærkeligt at flyve til et andet land, for bare at sidde på et hotel og lave ingenting i en uge, ud over at bevæge sig fra værelse til buffet og ned til poolen.

Når jeg kommer til et andet land vil jeg gerne opleve, smage, dufte og mærke landet. Det er altså lidt svært her hvor vi bor.

Nogle synes måske det er helt perfekt og meget afslappende, men jeg har altså lidt svært ved at finde  ro  til at ligge og glo ved en pool i en uge i træk.

Og så er der alle de mærkelig aktiviteter som sikkert går igen på alle sådan nogle steder. Som fx da der var fælles gymnastik i poolen til meget høj musik samtidig med at Apollo’s børnemaskot dansede rundt om poolen. Jeg ved ikke hvorfor men det er i min verden bare så ufattelig tæer krummende . Kunne næsten ikke kigge på hele den kæmpe flok af mennesker, som hoppede rundt og lavede gymnastik som en flot tosser akkompagneret af høj musik og en dansende orange maskot.

Og så er der også prisen. Er man ikke så heldig at kunne rejse uden for sæsonen eller måske hoppe på en sidste øjebliks booking, så synes jeg faktisk det er ret dyrt. Især når jeg sammenligner med vores rejse til Thailand. En charter rejse til et sted i Sydeuropa løber hurtigt op i 5000-10000 kr, og det er ikke nødvendigvis med all inclusive, som jeg faktisk synes er godt givet ud, hvis man rejser for børn. Det man betaler i tillæg for det rækker på ingen måder til en uges måltider på restaurant for en hel familie. Så prisen trækker altså også gevaldigt ned.

Hvis man skal lave en lille opsummering, så har vi faktisk en helt fantastisk  ferie. Hele min familie er afsted og det trækker altså gevaldigt op, og Oline har en fest sammen med hendes kusine hver dag.Vi slapper af (så meget som man nu kan med to børn), spiser god mad og hygger os sammen. Så kan man vel egentlig ikke bede om mere.

Kunne jeg så finde på at gøre det igen. Måske. Måske ikke. Det kommer an på mange ting. Nu har min mor inviteret os denne gang, og inviterer hun igen siger vi bestemt ikke nej. Skulle vi selv betale, ville jeg nok vælge at gemme pengene og bruge dem på en anden slags ferie.

Hvordan har i det med charterferie konceptet? Er det hot eller not, og har i fx ændret holdning til det efter i fik børn?

Men nu tror jeg dæleme jeg vil smutte igen. Der er en all inclusive buffet der kalder mit navn, og en masse lækker mad der skal spises.

Ebbas dragt finder i mønster på lige her.

Olines kjole er en dødsyg sag fra H&M, som hun knus elsker, og den kommer ikke af før jeg insisterer og siger at nu skal den altså vaskes.

Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset

Gem

Gem

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jagten på det perfekte sommergarn og en popcorn dragt