DIY med Olinesmor / knude pandebånd

Om en liberty kyse og manglende tid

kyseI dag har jeg syet en lille liberty kyse trods manglende tid og en pige som er frygteligt ramt af tænder og et muligt tigerspring. Læs om den fine kyse, den manglende tid og om tænder i indlægget her.

Om en lille tiger

I dag har jeg fået syet denne lille fine kyse. Den har længe stået på min to do liste, men lige for tiden er det altså bare temmelig svært at få bare en lille smule bugt med den liste.

Ebba som normalt er nemt at have med at gøre, og god til at underholde sig selv, er blevet ramt af en omgang kombineret tigerspring og tænder. Ved ikke om der overhovedet er et tigerspring omkring de 15 måneder, hvis der ikke er så har Ebba hvis opfundet sit helt eget.

Der sker også meget med hende fortiden. Hun er for alvor begyndt at kommunikere med os. Ikke med ord, men ved hjælp af fagter og lyde. Hvis hun gerne vil have noget, så peger hun som en sindsyg og siger en helt speciel lyd. Nogle gange vil hun have ting, som hun på ingen måder må få fingrene i, og det er altså lidt svært for den 15 måneder gamle hjerne at forstå og acceptere. Shit nogle hysteriske anfald hun kan få.

Desuden har hun fået en forkærlighed for at kravle op på ALT. Det gør at jeg ikke kan lade hende være uden opsyn i mere en 2 sek ad gangen, og jeg tror jeg piller hende ned fra vindueskarmen og spisebord mindst 203,5 gang hver dag. Det er simpelthen så belastende, og jeg lever i evig angst for at hun kommer tilskade.

Om små tænder

Og nåh ja så var der jo også de tænder. Ebba gør det altid i flere tænder ad gangen, og denne gang satser hun på at alle fire hjørne tænder skal frem. Det eneste gode ved det at så er vi færdige for denne omgang. Så mangler hun kun 4 kindtænder, og dem mener jeg først kommer omkring 2 års alderen. Er der noget jeg ikke kommer til at savne, så er det babyer der er ved at få tænder.

Tandfrembruddet har gjort at hun fuldstændig har mistet lysten til at spise rigtig mad, og de sidste par dage har hun stort set kun spist hos mig. Så den står næsten på non stop amning hele dagen.

Nu tænker i måske ahhh hvor slemt kan det være, så kan i da bare slå lejr i sofaen, tænde for netflix og så kan hun da bare spise løs.

Til det kan jeg kun sige HA HA HA og i har vist aldrig prøvet at amme en 15 måneder gammel tumling. Det ligger dæleme ikke bare og ammer stille og roligt. Nej de hopper og danser, skiftevis bider, griner og hapser på igen, alt i mens den anden brystvorte bliver nulret som en sindsyg. Det er bestemt ikke noget kønt syn og ikke noget man hygger sig med.

Det var faktisk her omkring den tid at jeg stoppede med at amme Oline, og lige pludselig husker jeg hvorfor jeg gjorde det. Jeg har ikke planer om at stoppe med at amme Ebba, men lige nu hænger det mig altså bare en lille smule ud af halsen.

Alt dette gør at jeg stort set ingen tid har til mine mange krea projekter. Og det er skide træls, for som sagt så er min krea liste alen lang. Jeg har masser sy projekter til både mig selv og pigerne, og i mit hoved er der masser af strikke opskrifter som bare venter på at komme ned på pindene.

Om en fin liberty kyse

Men i dag henholdsvis i hendes 45 min middagslur og midt i et afsnit af Ramajetterne, der fik jeg tillusket mig en smule krea tid, og det kom der denne kyse ud af syet i mit absolut ynglings liberty capel i farven mustard. Mønstret på kysen er fra Elsebeth Gynthers bog “Børnetøj du selv kan sy 0-4 år”. Hvis man kan se bort fra de 70’er look som præger bogen, så er der faktisk nogle fine mønstre i. Hvis du ikke gider købe bogen, så kan du faktisk finde mønstret ganske gratis lige her.

Jeg har lavet en lille smule om på mønstret. Bla har jeg fjernet spidsen foran, og de afrundende hjørner under ørerne har jeg gjort med spidse. Jeg har også lavet den lidt smallere både fortid og bag tid, så pasformen blev tilpasset Ebba lille fine hoved. Nu sidder den simpelthen som støbt på hende.

Kysen er faktisk ret nem at sy, og ikke mindst sjov. Jeg elsker blandingen af de forskellige teknikker. Jeg overvejer faktisk at lave en lille DIY, som viser hvordan jeg laver sådan en kyse, og det er fluks sat på min mentale krea to do liste.

Nu satser jeg bare på at tigeren flytter hjemmefra og at de 4 hjørnetænder titter frem, og så skal der bund i den krea liste.

Processed with VSCO with f2 preset

1 kommentar

  • Hvor er den fin. Har også en krea-liste så lang så lang (faktisk er en masse af sy-projekterne fra Gerners bøger..), men her mangler tiden bare. Fatter simpelthen ikke hvor dagene bliver af?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY med Olinesmor / knude pandebånd