Om græs mellem tæerne og trampolin spring

DIY // Flæse bloomers

flæseraffiliate

Kunne du godt tænke dig at lære hvordan man syer et par flæse bloomers, så er det nu du skal læse med, for jeg har nemlig lavet en lille guide til hvordan du laver et par almindelige bloomers om til et par flæse bloomers, og der ud over kommer jeg også med et par andre små fifs til hvordan dine bloomers bliver helt perfekt. God fornøjelse.

Det skal du bruge til at lave et par flæse bloomers

Ca 1/2 meter let bomuld (lidt mindre kan også gøre det, især hvis du syer de små str)

Matchende tråd

Saks

En symaskine og evt en overlocker

En helt alm bloomers mønster fx det her .

Sådan syer du dine flæse bloomers

Start med at gøre dit mønster klar. Hvis du bruger det jeg linker til her, starter du med at printe ud og klistre mønstret sammen. Da mønstret inkluderer løbegang til elastik, skal du forkorte mønstret en smule, da du syer løber gang på i stedet for.

Klip ca 2,5 cm af. Klip lidt mere af for til end bag til, så bagstykket bliver lidt forhøjet i forhold til forstykket.Processed with VSCO with f2 preset

Ud over at klippe ud til dine bloomers skal du også klippe ud til løbegang og til flæsen.

Til løbegangen kipper du et stykke der er så bredt som den elastik du skal bruge + ca 2 cm til sømrum, og lige så langt som omkredsen af dine bloomers (mål dit mønster og x 2) + ca 4 cm ekstra, så du har lidt til sømrum + lidt af give af hvis du skulle have målt forkert.Processed with VSCO with f2 preset

Til flæsen klipper du ca et 90 -100 cm langt og 6-7 cm bredt stykke lidt afhængig af hvilken str du syer. Jeg klippede 90 x 6 cm til mine i str 12-18 måneder og det var helt perfekt.

Flæsestykket folder du og klipper så det kommer til at runde lidt i kanterne.Processed with VSCO with f2 preset

Du har nu følgende stof stykker klar til at blive syet sammen.

Processed with VSCO with f2 preset

 Sy dine bloomers sammen som beskrevet i sy vejledningen. Inden jeg syer skridt sømmen sammen plejer jeg at sy en lille pynte søm ned langs begge sammensyninger. Det giver en flot finish.

Processed with VSCO with f2 preset

Benåbningerne kan du afslutte med en almindelige løbegang, hvor du putter en lille elastik i. Du kan også bruge følgende metode, som er lidt sværere og kræver mere tid, men jeg synes den er besværet værd. Den giver igen bare en flot finish, i stedet for en traditonel løbegang. De første gange man laver den kan det godt drille lidt. Jeg tror jeg første gang var 1 time om at lave bare en benåbning, men efterhånden tager det mig ikke længere end den almindelig med løbegang.

Du starter med at klippe 2 x 5 mm elastikker ud i den længde der passer dit barn. Sy dem sammen på symaskinen. Lav mærker på elastikken så den bliver delt op i 4 lige store stykker. Gør det sammen i ben åbningen. Dette kan enten gøres med en speciel tusch der kan vaskes af eller med knappe nåle.Processed with VSCO with f2 preset

Sy elastik fast med en alm søm samtidig med at du strækker elastikken så markeringerne på elastik og ben åbning kommer til at passe sammen. Det her kan godt drille lidt, men hold ud. Det skal nok blive pænt.

Processed with VSCO with f2 preset

Når det er gjort folder du stoffet omkring elastikken x 2, så der dannes en “løbegang”, så elastikken er dækket til. Sy den fast med en alm søm. Husk at strække i elastikken mens du syer, så strækket fordeles over hele benåbningen. Sæt evt lidt nåle i for at hjælpe dig. Gentag på den anden ben åbning.

Processed with VSCO with f2 preset

Så er du færdig med benåbningerne. Det ser altså bare en tand mere professionelt ud, og er efter min mening den ekstra sy tid værd.

Processed with VSCO with f2 preset

Du skal nu lave din flæse. Lav en lille dobbelt fold og sy den fast med en alm søm, så der dannes en pæn kant på flæsen. Evt pres den med et stryge jern efterfølgende.

Processed with VSCO with f2 preset

Sy rynke tråd i kanten. Brug den længde sting længde på din maskine og sy to parallelle tråde langs kanten. Træt i de to parallelle overtråde så flæsen rynker. Træk til flæsen har den samme længde som omkredsen af din bloomers.

Processed with VSCO with f2 preset

Sæt dem fast med nål hele vejen rundt. Start ca 1 cm fra midt på forstykket og hele vejen rundt ind til ca 2 cm fra hvor du startede. Sy  flæsen fast. Flæsen er nu sat på.

Processed with VSCO with f2 preset

Du skal nu sy din løbegang på. Vend vrangen ud på dine flæse bloomers. Sæt løbegangen på med retten ind mod vrangen på dine flæse bloomers.

Start midt bag på. Start med at sy et par cm fra midten. Husk at efterlade lidt stof til sammensyningen. Sy hele vejen rundt med ca 1 cm sømrum. Stop et par cm før hvor du startede.

Processed with VSCO with f2 preset

Sy nu løbegangen sammen på den korte side, og sy resten af den fast på dine flæse bloomers.

Processed with VSCO with f2 preset

Vend retten ud på dine flæse bloomers. Løbegangen stryger du så ombukken bliver helt presset ned. Det gør det nemmere når løbegangen skal laves.

Processed with VSCO with f2 preset

Kræng stoffet der skal udgøre løbegangen omkring kanten. Lav et lille ombuk og fæstn den så den flugter med den syning du lavede lige før på bagstykket. Processed with VSCO with f2 preset

 Husk at tjekke at løbegangen er stor nok til at din elastik kan komme igennem. Er den lidt for bred, laver du bare ombukket lidt større, og omvendt hvis den er for lille lidt mindre.

Processed with VSCO with f2 preset

Sy den fast og efterlad ca 2 cm til at få elastikken igennem. Vær meget omhyggelig med at flugter lige nøjagtig med syningen, og at syningen bliver flot lige. Hvis du har gjort det rigtigt er løbegangen syet flot på både på retten og på vrangen.

Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset

Før elastikken igennem løbegangen, klip den til så den passer til dit barn.

Processed with VSCO with f2 preset

Sy nu hullet i løbegangen sammen.

Processed with VSCO with f2 preset

 Klip alle løse tråde af, og dine flæse bloomers er nu færdige.

Processed with VSCO with f2 preset

Og jeg synes da også lige i skal se dem i brug.

Processed with VSCO with f2 preset

Og vi tager da også lige de små flæse bloomers bag fra.

Processed with VSCO with f2 preset

Håber i får lavet nogle fine flæse bloomers. Min DIY er til fri afbenyttelse. Deler du på de sociale medier, må du meget gerne tagge mig eller brug #olinesmor, så kan jeg se hvad i får lavet. Det elsker jeg nemlig.

Inden jeg slutter helt af, bliver jeg nødt til at sende lidt god karma videre til Line Galst aka Marapytta, som har lært mig næsten alt jeg ved om bloomers og syning generelt. Line er desværre ramt af sygdom for tiden, men når Line vender tilbage kan jeg ikke anbefale nok at tage et sy kursus hos hende. Det er simpelthen nogle af de bedste penge jeg nogensinde i hele mit liv har brugt på mig selv.

GOD FORNØJELSE

7 kommentarer

 • Bara Berg

  Sikke nogle fine ting du laver!! Elsker at følge med 🙂 og så har jeg et spørgsmål til hvor du finder alt det fine stof du bruger til dine syprojekter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • A nordic knitting tale

   Oppe i menu linjen finder du link til et indlæg om mine yndlingsstof butikker

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Nielsen

  Hvor finder jeg link til selve opskriften? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • A nordic knitting tale

   Det er der i indlægget. Du trykker på hvor der står “her”

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Find DIY lige her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Tak for inspiration og vejledning! Jeg har endelig fået lavet et par, og de er alt for skønne på sådan en lille ble-numse:)
  Jeg har et par kommentarer til vejledningen, som andre måske kan få glæde af.
  -Under ‘det skal du bruge’ nævner du ikke elastik. Træls at gå i gang og opdage at det mangler. Jeg havde heldigvis noget på lager.
  – Når du beskriver hvordan der klippes ud til løbegang, skriver du ‘et stykke så bredt som elastikken + 2 cm sømrum. Det må vel være 2x elastikkens bredde?
  – Til sidst, det næste par jeg laver (for jeg skal helt sikkert lave mange flere!), vil jeg sy flæse samt løbegang på vrangsiden på samme tid, det vil spare en arbejdsgang, samt så undgår man for mange syninger at navigere efter, når man sætter løbegangen fast på retsiden. Det kræver selvfølgelig at man kan styre de tre lag stof på én gang, men jeg vil give det et forsøg:)
  Igen – tak for inspiration og vejledning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie behrmann

  Ej hvor er de fine! Glæder mig til, at komme igang 😉 mange tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om græs mellem tæerne og trampolin spring