Om Poppy rose og min kærlighed til liberty stof

En rapport fra ugen der gik // Om sygdom og arbejdsliv

Processed with VSCOcam with a1 presetannonce

Har været lidt stille de sidste to uger, og det er der en god grund til. Jeg har nemlig været optaget af at arbejde og to syge unger. Læs om ugerne der gik alt for hurtigt i indlægget her.

Så er det efterhånden 2 uger siden min barsel sluttede, og arbejdslivet startede på ny. Det er dæleme gået hurtigt.

Som jeg har skrevet før, så er min opstart gået relativt godt. Selvom jeg har været væk fra faget i over et år, så er det gået relativt godt med at finde ud af tingene igen.

Det eneste der virkelig har overrasket mig. Det har jeg åbenbart glemt alt om. Det er hvor meget sådan en 8 timers arbejdsdag tager af ens tid. Selvom jeg har fri kl 15, så inden jeg får klædt om, kommer op på cyklen og er helt hjemme, ja så er kl i hvert fald næsten 15.45.

Så skal der lige leges lidt, snakkes lidt og ammes lidt, og 1 2 3 vupti så var kl lige pludselig 17, og jeg var ikke engang begyndt på aftensmaden. Der fik jeg sgu lidt sved på panden. Inden jeg fik set mig om var maden spist, begge børn badet og puttet, og så sad jeg der med en følelse af at dagen var gået uden at jeg egentlig havde været sådan rigtig sammen med mine børn. Tiden sammen med dem var alene gået med praktiske ting, som spisning, badning og putning.

Hold kæft jeg er glad for at det trods alt kun er få af mine dage der ser sådan ud. Hatten af for alle jer med 8-16 jobs, som hver evig eneste dag lever det liv. Det kunne jeg ikke.

Så det er altså en af grundene til at i ikke har hørt så meget fra mig.

En anden grund er at vi har været massivt ramt af sygdom. Her har jeg været ekstra glad for at ingen af os har traditionelle 8-16 jobs, for så havde der godt nok været en del 1. og 2. barnets sygedag for vores stakkels arbejdspladser.

Når vi arbejder på den måde som vi gør, så er der næsten altid en hjemme, som så kan passe det syge barn, mens den anden arbejder. Det er altså dejligt. At kunne passe sine syge børn med god samvittighed.

Det startede allerede mandagi sidste uge. Ebba Elvira havde ikke været i vuggestue mange timer før pigernes far blev ringet op. Ebba Elvira havde øjenbetændelse. Til lægen med hende. Det var ikke øjenbetændelse, men bare hendes forkølelse der havde sat sig på øjnene. Det går væk af sig selv, og smitter ikke. Udover at forkølelsen selvfølgelig smitter.

Tirsdag gik uden syge børn. Halleluja.

Onsdag var det min tur til at være hjemme. Børnene blev afleveret for jeg havde sådan ca en million ting at tage mig af. Bla lignende vores hjem noget der var løgn. Der var legetøj og vasketøj OVERALT. Det fik dog lov til at ligge, for ved 11 tiden ringede telefonen igen. Øjenbetændelse igen igen. Igen med Ebba Elvira til lægen, som igen igen kunne konstatere at det ikke var øjenbetændelse men bare snot.

Torsdag prøvede jeg igen. Begge børn blev afleveret, og der skulle laves praktiske ting, og en veninde ville komme fordi, og så skulle der krea hygges en smule.

Kl 12 ringede telefonen igen. Denne gang var det Oline. Hun havde været pylret hele formiddagen, og nu havde hun kastet op. Afsted igen. Oline var dog flyvende da jeg kom, og åbenbart var hun kommet af med noget der havde trykket hende en smule, for humøret var i hvert fald temmelig højt. For en sikkerhedsskyld tog jeg dog både Ebba Elvira og hende med hjem.

Så igen måtte rod være rod, og vasketøjs bunken levede sit helt eget liv.

Weekenden gik med 12 timers nattevagter. Her er det virkelig begrænset hvor meget andet man får lavet end sove, spise og arbejde. Heldigvis var begge børn raske, og pigernes far overlevede at være alene far hele weekenden. Og mit lille ammemonster klarede sig uden mors babs. At mors babs så savnede amme monstret det er så en anden side af sagen.

Mandag gik med at komme oven på igen efter 36 timer på job fordelt på kun 3 dage. Heldigvis var begge børn fortsat raske, og tilbragte en dejlig dag i henholdsvis børnehave og vuggestue, mens mor kom til sig selv igen.

Tirsdag skulle Oline til 4 års undersøgelse, så hun fik lov til at blive hjemme, og Ebba Elvira blev afleveret. 4 års undersøgelsen gik godt. 15 kg fordelt på 102,5 cm. Højdemæssigt følger hun nøjagtig den samme kurve som hun hele tiden har gjort, og hvis hun fortsætter med det ender hun med at blive 163 cm høj (eller lav om man vil). 2 cm mindre end sin mor. Håber hun sætter lidt turbo og hopper en kurve eller to op. Jeg har nemlig altid hadet at være så lille.

Vægtmæssigt er hun faldet en kurve eller to, og er en tynd lille skid. Men det var jeg også. Som barn altså. Da jeg startede i gymnasiet vejede jeg 48 kg. 3 år senere og  med en del pommes fritter og slik poser indenbords havde jeg taget 12 kg på. Så som jeg sagde til lægen, det skal hun nok komme efter. Så det tager vi helt roligt.

Vaccinen tog hun faktisk også pænt. Hun græd lidt da stikket kom, men var nem at trøste og bagefter var der ingen ting. Det blev fejret men kop kakao og en kæmpe kage på lagkagehuset.

Onsdag tog jeg til København for at lære noget om at video blogge (vær forberedt, blev så klog, så laver snart en lille video til jer). I mens valgte Ebba Elvira at blive syg med høj feber. Heldigvis var farmand hjemme, og de to hyggede så godt de kunne.

Torsdag drog jeg på arbejde. Ebba Elvira var stadig syg. Farmand havde heldigvis stadig fri. Desværre var han i mellem tiden også blevet syg, så jeg tror ikke ligefrem han havde verdens bedste dag.

Nøjagtig samme billede fredag.

I weekenden har det været pigernes fars tur til at arbejde, så jeg har stort set været alene med pigerne hele weekenden. Ebba Elvira har ikke været helt på toppen. Feberen er væk, men hvis hun ikke får fast panodil, så græder hun stort set hele tiden. Så jeg går ud fra at hun har ondt et sted. Stakkels lille pige.

I morgen starter endnu en uge. Heldigvis har jeg fri hele ugen. Det er virkelig tiltrængt.

For behøves jeg at sige at vasketøjs bunken fra sidste uge  stadig lever i bedste velgående. Den skal aflives i denne uge sammen med alt det rod, som snart fylder hver en m2 i vores lille lejlighed. Og så har jeg også sådan ca 1000 projekter, der helst skulle afsluttes inden 1. april, hvor jeg jo skal have Ebba Elvira hjemme ved mig. Bla skal jeg lige have sat lidt guld tapet op på pigernes værelse. Det bliver så flot.

Så satser jeg bare på en uge uden et eneste sygt barn.

Ebba Elviras kyse er hjemmestrikket, og opskriften kan købes lige her. Den er virkelig nem at strikke, og tilmed hurtig. Et perfekt projekt hvis du har lidt garnrester liggende. Hendes bluse er hjemmesyet. Find min DIY på en krave bluse lige her. Dragten er også hjemmestrikket, og strikket efter en opskrift fra Debbie Bliss.

Processed with VSCOcam with a1 preset

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om Poppy rose og min kærlighed til liberty stof