Om et amme monster og alt for mange nattevagter

Sommerferie på Bornholm

skallerupklit2Bornholm

annonce

Har i nogen sinde været på sommerferie på Bornholm eller overvejer i det, så læs med i indlægget her. Jeg lægger nemlig nye sommerferie planer og det involverer måske en tur til Bornholm.

Det er faktisk lidt pinligt at indrømme. Jeg har aldrig været på Bornholm. Hverken som voksen eller som barn. Skulle vist engang have været på lejrskole der, men den blev sparet væk, så vi kom på en endags tur til København i stedet.

Som voksen har jeg aldrig tænkt på Bornholm, som et sted man kunne tage på ferie. Der stod den mere på eksotiske rejsemål eller en tur til London eller andre europæiske storbyer. I det hele taget var ferie i Danmark ikke lige særligt højt på ferie ønske listen.

Men efter jeg har fået børn har jeg fået øjne op for at ferie også godt kan være så mange andre ting. Både når det gælder charter ferie med all inclusive og hele svineriet, men også konceptet ferie i lille Danmark har vækket min interesse. Måske især efter vores tur til  Nordjylland sidste år, har jeg fået øjne op for at Danmark faktisk også godt kan være en fantastisk ferie destination. Det er altså en del nemmere bare at skulle pakke bilen og bare køre ud i det blå. Og ikke mindst billigere. Begge to ting som er væsentlige faktorer, når man er en børnefamilie. Især efter vi har taget beslutningen om at skrue ned for arbejde og op for familie tid, så er prisen altså virkelig blevet en væsentlig faktor, når ferie destinationen skal vælges.

Især er der mange danske øer jeg godt kunne tænke mig at besøge. De to øer som står øverst på listen er Ærø, hvor hele min morfars familie stammer fra og ikke mindst, som før nævnt, Bornholm, som for mig står som noget eksotisk og anderledes. Sådan lidt ferie i Danmark, men så alligevel men en følelse af at være udenlands på en måde.

Destination Bornholm har lavet en kampagne som netop skal sætte fokus på Bornholm som en destination perfekt til børnefamilie, og at Bornholm altså ikke er så langt væk som man tror.

 

Læs mere om Bornholm og hvad den smukke ø kan tilbyde lige her.

Har i været på Bornholm? Med eller uden børn??? Og er det noget i kan anbefale. Kom gerne med tips og tricks.

PS. Billederne er fra vores ferie i Nordjylland sidste år. Hold fast hvor er der sket meget med pigerne på den korte tid. Ikke kun Ebba Elvira. Som selvfølgelig har ændret sig meget. Men især Oline. Det har virkelig overrasket mig meget.

7 kommentarer

 • Det er skisme da pudsigt – det er ikke mere end et par dage siden, at vi bookede sommerferie til netop Bornholm. Sømanden og jeg har været der sammen en enkelt gang, og så arbejdede Sømanden i bunkeren derovre i en periode.

  Mht. Bornholm kan så siges, at vi fandt ud af, at det VIRKELIG godt kan betale sig at rejse uden for højsæsonen. Hvis vi havde booket en uge før (altså med afrejsedag den dag, vi nu har ankomst), ville vores ferie blive mere end dobbelt så dyr!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Meget pudsigt. Jeg har faktisk drømt om det i mange år. Det er ligesom noget man bare skal. Altså til Bornholm. Nu har min mor inviteret os på en vaske ægte charter tur til juni, så jeg tror desværre vi må udskyde turen til næste år. Eller måske hvis sen sommeren bliver god, tager vi en spontan tur der over.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg er helt ude af stand til at være objektiv, når det kommer til min dejlige fødeø – synes det er paradis på jord! Vi er på Bornholm flere gange om året og altid meget gerne i sommerferien. Jeg er mest glad for nordkysten – fra Sandvig/Allinge over Gudhjem og ned til Svaneke. Synes det er mest særegent i forhold til resten af Danmark – sandstrande og fyrretræer kan man finde så mange andre steder. Især området omkring Hammerknuden på nordspidsen er fantastisk, og jeg ville vælge at slå mig ned der, hvis jeg skulle på ferie derovre. Fantastiske klippeformationer, en hyggelig lille havn (Hammerhavn) med en itty bitty strand og en lille café/ishus, Hammershus lige om hjørnet, sandstrand og det bedste ishus i Sandvig (du kan nok høre, at det med isen er vigtigt :-D) – ELSKER det område …
  Jeg elsker også at tilbringe en dag i Svaneke: Bryghuset, bolchekogeriet, tur med hestevogn, et virkelig godt ishus (:-)) og røgeriet ude ved klipperne, hvor man så kan hoppe rundt og lege, når man har spist sin røgede sild – det er opskriften på en dejlig dag herhjemme.
  Hvis man er til gåture, er en af de bedste (udover turen rundt om Hammerknuden) turen fra Melsted til Stavehøl. Parker bilen i Melsted udenfor Gudhjem og gå langs kyststien til Kobbeåens udmunding. Følg herefter Kobbeåen op gennem den smukkeste sprækkedal til Stavehøl-vandfaldet – ren bornholmermagi!
  Hvis man vil på stranden, så kan Boderne på sydkysten virkelig anbefales. Det er lillebitte, hyggeligt og sjældent overrendt.
  Og så er en tur til Christiansø virkelig fedt – især hvis man tager en overnatning derovre og derved kan opleve øen uden alle dagturisterne. Det er noget helt særligt <3
  Bornholm er bare skønt – go for it!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Fantastisk kommentar. Tak tak. Har du nogle gode bud på overnatning på nordkysten som er børne venlige? Ud over sommerhus selvfølgelig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Mine forældre har en ferielejlighed på Hammershuse, som ligger lige mellem Hammerhus og Hammerknuden (man aner et navnetema :-)). Det er et fantastisk sted: fine lejligheder, en god legeplads (med hoppepude – stort hit hos både børn og voksne) og dejlige omgivelser. Smuk solnedgangsudsigt over Østersøen. Sti ned til Hammerhavn (det tager max. et kvarter at gå derned, også med barylere på slæb). Gåafstand til Hammerknuden og Opalsøen. Det er – hånden på hjertet – blevet en del federe at besøge mine forældre nu, end da vi boede hele familien på mit gamle teenageværelse 😀
   stedet kan googles frem, jeg kan ikke lige huske, hvem det er, der lejer ud deroppe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Tak for tip. Det må jeg lige tjekke ud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Hej Camilla
  Vi har tidligere været på Bornholm I sommerferien. I blæst og regn I uge 29. Ikke pisse fedt…. slet ikke når mine forventninger var skruet helt I vejret fra dengang hvor jeg var der I solskin med skolen. For ja Bornholm er fantastisk I solskin! 🙂
  Vi skal derover igen I år, men denne gang kun I 4 dage. Nicolaj skal jo lave en ½ ironman offroad derovre, og det komer så os andre tilgode. Hvis ikke vi er heldige med vejret, så trøster vi os med at vi en uge efter skal til Pegomas I 14 dage ahhhhh….
  God ferie når I kommer så langt !

  Kh Lotte

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om et amme monster og alt for mange nattevagter