Om sund hud og en sund hverdag

Om at være 10 måneder og en stor vuggestue pige

10 månederMens vi har været i Thailand er min snart ikke helt så lille baby gået hen og blevet 10 måneder. Faktisk nærmer hun sig allerede hastigt 11 måneder, men det skal ikke stoppe mig i at komme med en lille 10 måneders update. Og ja så er der også en lille miniature update på hvordan det går med den der vuggestue start. Alt sammen i indlægget her.

Om at være 10 måneder

Uden jeg næsten opdagede det, så blev Ebba Elvira 10 måneder. Vi havde ganske enkelt alt for travlt med at nyde livet i Thailand.

Der er sket rigtig meget siden min sidste update.Rigtig meget end da.

Hun kravler, og det går stærkt. Hun begyndt egentlig allerede at kravle helt tilbage i dec en gang, men indtil vi tog til Thailand, så var hendes foretrukne transport form helt klart krybe metoden. Det var først da vi kom til Thailand, og tøjet kom af at det blev helt umuligt for hende at krybe, at hun for alvor gav kravle teknikken en ordentlig skalle. Og nu mestrer hun den til perfektion.

Hun er også så småt begyndt at gå langs ting. Især køkkenskabene elsker hun at gå langs. Hun kan også stå uden at støtte kortvarigt, og kan helt kontrolleret sætte sig ned på numsen, når hun ikke kan stå længere.

Hun er også virkelig begyndt at lege med lydene, og der kommer efterhånden mange forskellige lyde ud af hendes mund. De er også så småt begyndt at få en betydning, fx siger hun “dei dei dei dei”, når der er noget hun er utilfreds med, og “ma ma ma” når hun ser mig og er sulten. Hun har også en helt speciel lyd hun siger når hun sidder og hygger sig med noget legetøj. Det er simpelthen så sødt.

Hun både vinker og klapper, og strækker sine små arme frem i mod os når hun gerne vil tages op.

Hun er fortsat en meget meget glad pige. Hun smiler til alt og alle, griner højlydt, især af sin søster. Hun er selvfølgelig også sur og tvær engang i mellem, men det meste af tiden er hun altså en meget glad lille pige.

En mini vuggestue update

At blive 10 måneder her i huset betyder jo også at man er startet i vuggestue. Indtil videre har hun været afsted i 3 dage, og det går over alt forventning. Altså for Ebba Elvira. Moderen har det stadig ikke særligt godt med det.

Hun har allerede været alene der i et par timer, og i dag spiste hun sågar frokost der, og i morgen er det planen at hun skal sove en af hendes lurer der.

At det går så godt er virkelig en bittersød tanke. For selvfølgelig er jeg glad for at min pige er glad, og måske også lidt stolt af at hun tager den udfordring i stiv arm. Men en lille del af mig, er også vanvittig ked af det. Ved godt det lyder helt skørt, men på en eller anden måde ville det passe mere ind i min sorg, hvis hun også var en lille bitte smule ked af det. Bare en lille smule.

Men hun tager det virkelig i stiv arm, og er lige så glad i vuggestuen, som hun er der hjemme. Modsat hendes mor, som stadig fælder en lille bitte tåre, når hun tænker på at hun har et lille 10 måneder gammel vuggestue barn.

Skal nok komme med en update, når indkøringen rigtig er kommet i gang.

PS. Billederne er fra Thailand. Lige pludselig savner jeg varmen og stranden helt ufatteligt meget.

Processed with VSCOcam with a1 preset

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om sund hud og en sund hverdag