Vuggestue start og om at være 9 måneder

Om vores nytårsaften og godt nytår fra mig til jer

nytårsaftenaffiliate

Nytårsaften er aflyst her i huset, og vi leger at det er en dag som alle andre dage. Sådan næsten da. Læs om hvorfor i indlægget her.

Om nytårsaften og fyrværkeri

Jeg har egentlig aldrig været særlig vild med nytårsaften. Selv ikke dengang jeg var ung, sprød og single. Dengang blev de fleste tilbragt langt ude på landet sammen med min mor og stedfar.

Det skyldes til dels at jeg altid har syntes at nytårsaften aldrig blev den fest man håbede på, men nok allermest at jeg er panik bange for nytårsfyrværkeri. Jeg fatter det simpelthen ikke. Tænk at man risikere liv og lemmer  med at håndtere nogle gange møgfarligt legetøj, og så en da med en promille, hvor du ikke engang ville sætte dig ind i en bil. Det kommer jeg aldrig til at fatte.

Og af alle de åndssvage ting som jeg synes vi i den vestlige verden bruger penge på, så er nytårsfyrværkeri nok på top ti. Tænk i en verden hvor folk flygter fra krig og ødelæggelse og dør af sult, der bruger vi penge på ting der eksplodere i luften og som er væk på et sekund.

Jeg kommer aldrig til at kunne forstå det.

Jeg ved godt at jeg sikkert også bruger penge på mange mærkelige ting, men lige her tænker jeg nok ikke særlig rationelt pga min angst, så jeg undskylder på forhånd hvis der sidder et par fyrværkeri elskere bag skærmen og tænker “hvor vover hun at dømme mig”.

Om børn og nytårsaften

Efter jeg har fået barn/børn er mit forhold til nytårsaften kun blevet værre. Det der med at lave tre retters menuer eller besøge venner og spise med dem er bare temmelig besværligt.

Oline er egentlig kommet i en alder nu, hvor hun faktisk er nem at have med. Hun kan sagtens lege med andre børn og underholde sig selv, og hun kan også nemt være længe oppe uden problemer. Men så fik vi jo ligesom Ebba Elvira og er nu bombet tilbage igen til hvor det bare er skide besværligt.

Jeg plejer normalt at være på arbejde nytårsaften og nat. Det elsker jeg. Der er en særlig stemning både blandt personalet og patienter i en skadestue nytårsaften. Selvom der selvfølgelig er nogle der kommer alvorligt til skade, så er det fortrinsvis småskader hos folk hvor humøret absolut ikke fejler noget. Normalt kan stemningen være noget giftig i vores venteværelse, hvis vi har ventetid, men nytårsaften har folk som regel en fest.

Det kan jeg ligesom ikke i år da jeg er på barsel.

Så i år har pigernes far taget arbejdstjansen, og drager lige om lidt afsted, og kommer først hjem i morgen eftermiddag, og efterlader mig dermed alene med mine to små djævle unger.

Havde jeg bare haft Oline var vi nok taget ned til min mor og stedfar, men fordi Ebba Elvira jo ligesom også skal med har jeg valgt at blive hjemme. Kunne simpelthen ikke overskude at skulle afsted med to børn, og ikke mindst køre hjem igen, og slæbe to måske sovende børn op i lejligheden alt i mens 3. verdens krig var i gang omkring mig.

Så derfor har jeg valgt at aflyse nytårsaften og blive hjemme, og lege at det er næsten en helt almindelig aften.

Og ved i hvad det er sgu helt okay. Jeg glæder mig faktisk. Ebba Elvira bliver puttet med 18 tiden, så spiser mig og Oline lidt lækker mad, som min søde veninde kommer med, så bliver hun puttet ed 20 tiden, og så står den ellers på sofa, måske et glad rødvin og en god film for mit vedkommende, og kl 22 siger jeg godnat og tak. Tvivler nemlig på at Ebba Elvira ved at d. 1 jan sover man længe, så hun står nok op kl 4.30, som hun har gjort det sidste par uger.

Så kan i alle have en god nytårsaften uanset om i giver den fuld gas,  har aflyst den ligesom os, eller måske har i fundet den gyldne middelvej.

PS Olines solhat er hjemmelavet og en del af en kæmpe produktion jeg har startet. Tror vist snart vi er dækker ind mht solhatte i Thailand. Mønstret er fra Etsy og kan købes lige her. En af dagen laver jeg lige en anmeldelse af indlægget.

PPS Sådan her ser man ud, når storesøster alligevel synes at nytårsaften skal være en fest og klæder lillesøster ud. Processed with VSCOcam with a1 preset

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vuggestue start og om at være 9 måneder