Min lille fantastiske pilfinger

Om juleferie, snot, skrigeri, trodsalder og øjenbetændelse

juleferie juleferie1affiliate

Det er juleferie og de sociale medier  flyder over med billeder af smukt pyntede juletræer, glade børn og helt perfekte gaver.  Sådan har vores juleferie bare ikke helt været indtil videre, og det kan du læse mere om i indlægget her.

Den der juleferie

Det startede allerede sidste fredag. Der startede Oline nemlig juleferie. Det lyder jo egentlig meget godt, men med fare for at få hug, så vil jeg vove den påstand, at Oline ikke er nogen fornøjelse at være sammen med for tiden. I hvert fald ikke hele tiden. Hun har dog lyspunkter. Der er bare lidt lang i mellem for tiden.  Der er simpelthen dømt trods alder for fuld skrue. Troede egentlig vi havde nået toppen for noget tid siden, men det havde vi åbenbart ikke. Det håber jeg godt nok vi har nu, ellers ved jeg seriøst ikke hvad vi gør.

Og siden da har dagene bare været fyldt af alt for meget rod, skrigeri, en meget træt mor, sygdom og en unge med verdens værste øjenbetændelse. Ikke verdens sjoveste juleferie.

Den der øjenbetændelse

Lige den øjenbetændelse fortjener lige et afsnit for sig selv. For jeg har seriøst aldrig set noget lignende før. Oline blev lagt i seng kl 20.30 uden spor af øjenbetændelse, vågner så med et skrig ved 23 tiden med to fuldstændig betændte øjne, der næsten ikke kunne åbnes og en næseryg der var helt væk fordi hun var så hævet omkring hendes øjne. Det så helt vildt ud. Og lige som en lille krølle på den historie, så lad os bare sige at Oline ikke er fan er øjendrypning. Sådan overhovedet ikke. Faktisk er det nok det værste hun ved på hele jorden. Så lærte jeg også det om min datter.

Det der rod

Og så ved jeg bare ikke hvad der er sket med det der rod i denne juleferie. Det er ligesom rodet har fået helt sit eget liv, og lige hvad vi gør, så får vi aldrig helt bugt med det.

Nogle gange er jeg ved at dø indvendig over det og andre gange trækker jeg bare på skuldrene og siger nå. Især når jeg ser andre folks perfekte hjem på Instagram, så er jeg ved at dø. Er jeg virkelig den eneste som kæmper en evig kamp mod rodet? Nogle gange virker det virkelig sådan. Men når jeg så snakker med mine veninder om det, ja så har de nøjagtig det samme problem. Så jeg er nok ikke helt alene alligevel.

Det der sygdom

Udover massiv øjenbetændelse, som dog hurtigt blev slået ned, trods Oline modstand mod øjendrypning, så har vi også været massivt ramt af snot og feber. Både mig og Oline, og nu også Ebba Elvira. Indtil videre er pigernes far gået fri.

Især er jeg hårdt ramt. Ikke sådan fordi jeg er meget syg, men fordi det er bare er møg hårdt at passe to banditter med masser af energi, når man selv har lyst til at krybe i fosterstilling og se samtlige afsnit af Sex and the City.

I stedet er jeg tvunget til at bygge tårne af lego, tørre andres snot næser og se massive mænger af Dora the explorer.

Ikke lige den bedste måde at tilbringe til juleferie på.

Den der trætte mor

Og ja så er jeg også bare kronisk træt for tiden. Egentlig burde juleferie jo give en fornyet energi, men sådan er det ikke her i huset. Den har nærmere drænet mig for energi.

Ebba Elvira er en lille terrorist om natten. Ikke fordi hun som sådan er vågen, men fordi hun bare vil spise konstant. Trods massive mængder mad om dagen, så spiser hun nøjagtig lige så meget om natten som hun gjorde da jeg fuldammede hende. Fatter simpelthen ikke hvordan hun kan rumme al den mad og al den mælk. Det er jo vanvittigt.

Jeg kan efterhånden godt mærke at det er meget lang tid siden jeg har fået en sammenhængende søvn der har været mere end 1,5 -2 timer. Det er altså drænende. Også selv om pigernes far nu har fået morgentjansen, når han er hjemme, så jeg får lov til at sove længe. Men alligevel er jeg træt med træt på.

Jeg er også begyndt at bekymre mig en lille smule om det nat spiseri, for sidst i februar er jeg i nattevagt, og så er det ligesom slut med 3 babse tårer om natten. Pigernes far siger at jeg ikke skal bekymre mig, og at det ligesom alle andre ting bare er en fase, som går over af sig selv igen. Men på en eller anden måde, så har jeg bare på fornemmelsen at han ikke har ret. Desværre. Det er hun simpelthen alt for nattebabse glad til.

Det der skrigeri

Udover en Oline som er hårdt ramt af det værste tilfælde af trodsalder planeten jorden nogensinde har set, så er Ebba Elvira også noget af en sur citron for tiden, og mildest talt pisse irriterende. Eller rettere sagt hun er som sådan ikke sur, hun er bare pisse frustreret over at hendes ben ikke helt vil som hun vil. De er blevet meget stærkere og ikke helt så gummi agtige som de var for bare en uge siden, men de er slet ikke så stærke som hun gerne vil have at de skal være, og det pisser hende bare rigtig meget af. Lige så mild og glad som hun kan være, lige så sur og gal kan hun også være.

Den der jul

Og nå ja så midt i denne juleferie, så har det jo også lige været jul. Vi havde en fantastisk dag og aften, hvor både julen og Olines fødselsdag blev fejret. Alt gik perfekt, bortset fra at min lille familie bare åbenbart ikke kan komme ud af døren på en måde, som ikke får alle op i det røde felt. Lige meget hvad så kommer det altid som en overraskelse for os, når vi skal afsted, og vi ender med at rende rundt som en folk forvildede høns, men pigernes far og jeg desperat smider ting og sager, vi mener at have brug for, i store Ikea poser, alt i mens Ebba Elvira forsøger at stikke af ud af døren og ned at trappen, og Oline stadig render rundt kun i ført bar røv og en Frozen nat kjole.

Hvornår dælen lærer vi det.

Men ellers gik alt godt. Maden var god. Olines gaver gode, og Ebba Elvira sov som en lille engel kl 18, og gik dermed glip af alt det sjove.

Og så lige lidt mere juleferie

Heldigvis er det der juleferie koncept ikke helt ovre endnu, og lige om lidt har pigernes far også nogle sammenhængende fridage, og det håber jeg virkelig giver lidt ro i vores lille familie. Og måske en chance for at få styr på rodet, og måske end da lidt tid til vaskeægte julehygge. Godt nok lidt sent, men jeg tænker bedre sent end aldrig.

PS. Ser Ebba Elvira bare ikke lækker ud med hendes hjemmelavet turban. Hvis du følger baby profiler på Instagram, så vil du vide at en hver baby med respekt for sig selv ikke kan poste et billede på Instagram uden at være i ført sådan et satan. Og den bølge måtte Ebba Elvira naturligvis hoppe med på, og her er hun i ført mor Sannes karry farvede strømpebukser fra H&M. Det er dæleme lækkert. Hvis du ikke er til den hjemmelavet H&M slags, så tror jeg også de kan købes lige her. . De er dog total udsolgt, men mon ikke de snart kommer på lager igen. Ellers er det super nemme at lave selv. Har end da fundet en lille DIY og tilhørende mønster til jer på Etsy. Find den lige her.

 

3 kommentarer

 • Marie

  Her bliver der også spist voldsomt meget om natten. Ifølge min sundhedsplejerske kunne vi være begyndt på at tage “kampen” for en måneds tid eller to siden, men vi venter lige til vi har fælles barsel lige om lidt – så gør det ikke så meget hvis vi begge er trætte om morgenen.

  Og ja, tak for et ærligt indlæg. Jeg har selv fået nok af de alt for perfekte hjem på instagram, men eftersom jeg kender en af de større personligt, så VED jeg at der kun ser sådan ud når der skal tages et billede – og at det kun er indenfor kameravinklen er alt er perfekt. Personligt bliver jeg helt træt bare ved tanken om hvor meget iscenesættelse det kræver. Selv vil jeg gerne se på lækre stilrene hjem, MEN jeg vil meget gerne se rodet og at der rent faktisk bor børn og større mennesker også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt med et ærligt indlæg. Har kun en datter på præcis samme alder som Ebba Elvira, så kender ikke til threenagers, men i den grad til nattespiseri hver/hver anden time. Min kæreste og jeg har været i gang med en ‘kold tyrker’ den sidste måned, og selvom det går langsomt, bærer det frugt, ihvertfald her hos os. Og selvom vi nu må op hver tredje time og gå med vores datter, til hun falder til ro, synes jeg det er rarere end da hun hang i mine bryster hele natten. Og ang. rod så synes jeg altså at et rodet hjem, hvor der ligger sutter/bøger/papirer/legetøj/kaffekopper mm rundt omkring er MEGET hyggeligere end de ofte fuldstændig stilrene som ses på Instagram – hvor er hyggen henne på dem?
  Rigtig meget held og lykke med det hele herfra. Hvis du har gået til graviditetsyoga i Odense, så tror jeg faktisk vi var på samme hold.. Synes sådan jeg kan genkende dit ansigt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Ja det har jeg. Hos vivi hos nordisk yoga. Jeg tror også snart vi tager kampen. Skal bare lige finde min indre power woman frem, for lige nu synes jeg sgu det ee nemmere bare at stikke hende babsen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min lille fantastiske pilfinger