En billig kjole til en stor pige

En nem lille krave // gør det selv med Olinesmor

kraveElsker du kraver, og kunne du godt tænke dig et nemt lille sy projekt, som kan syes på næsten ingen tid, og som samtidig er noget så fint. Så skal du læse med her.

Jeg elsker små kraver. Både den strikkede version og den syede version. Hvis du gerne vil strikke en krave, så har jeg flere bud på en opskrift lige her.

Hvis du gerne vil sy en, så kommer der her en lille gør det selv guide til hvordan du gør.

Hvad skal du bruge til din krave

krave1Ca 80 cm stof. Hvor bredt det skal være afhænger af hvor bred din krave skal være. Dem jeg syer til Ebba Elvira er ca 6 cm, og til det skal du ligge ca 1,5 cm til oplægning.

Ca 75 -80 cm kantebånd. Enten af den færdige slags eller af den hjemmelavede slags. Sidst i indlægget viser jeg dig hvordan du laver det selv.

Tråd i den rigtig farve.

En sy maskine

Hvordan skal du sy din krave

Start med at klippe dit stof ud. Lav et ombuk på båd den lange og  de to korte sider af stoffet. Først 1/2 cm og derefter 1 cm. Brug evt dit strygejern til at stryge ombukket, så det ikke så slet folder sig ud igen.

krave2

Sy ombukket fast. Både på den lange og de to korte sider.

krave3

Sy 2 rynketråde på den lange side af stoffet, hvor du ikke har lavet oplægning. Dette gøres ved at sætte din symaskine på max sting længde, start med at sy ca et par mm inde i stoffet, og så syer du ellers til slut på stoffet. Slut et par mm før kanten.

Rynk nu ved at trække i de 2 overtråde på en gang

krave4

Fordel “rynken” jævnt over hele kraven. Din krave skal du ca være 28-32 cm afhængig af hvor bred dit barn hals er.

krave5

Du skal nu sy kantebånd på. Vi starter med det færdige lavede. Fold dit kantebånd ud, og sæt det på din krave på vrangsiden. Husk at der skal være ekstra kantebånd i hver side, som bruges til bindebånd. ca 20-25 cm Sy med alm sting længde i den yderste fold på kantebåndet.

krave6

Fold kante båndet om krave stykket, sy den fast til krave stykket. Kantebåndet lægges lige op af den syning som kantebåndet blev syet fast med på vrangsiden. På den måde får du en fin kant på både begge sider af kantebåndet.  Sy den fast ved at sy en mm inde på kantebåndet.Start yderste ude og bevæg dig ind på selve krave stykket.

krave7

Sådan så har din krave fået monteret kantebånd.

krave14

Hvis du gerne vil lave dit eget kantebånd, så er det altså også ret nemt. Jeg plejer at tage et færdige kantebånd, som jeg sætter på mit stof, og så klipper jeg ud efter det.

krave8

Normalt laver man kantebånd på tværs af trådretningen for at få det til at være lidt elastisk. Det er nødvendigt, hvis du fx skal kante omkring rundestykker, men det skal du ikke her, så det behøves du ikke.

Man kan købe sådan nogle kantebånds foldere, hvis man ønsker et hjemmelavet kantebånd med samme folder som de færdigt købte. Det plejer jeg ikke, men hvis du har det bedst med det, så er det naturligvis bare det du gør.

Ligesom sidst lægger du dit kantebånd på vrangsiden at krave stykket. Hvis dit kantebånd har en vrangside, så lægger du retsiden ned mod krave stykkets vrangside. Ligesom sidst syer du ca 1/2 cm inde på kantebåndet. Jeg sætter nålen således at det passer med at trykfodens yderside flugter med stoffets yderside. Så er det nemt at få den rette længde langs hele krave stykket.

krave9

Vend kraven om og fastgør kantebåndet præcist som før, og sy det fast på samme måde. Denne gang syer du bindebåndet til sidst.

krave10

Til sidst fjerner du de synlige rynke tråde, og så har du en færdig krave.

krave12 krave11

Et nemt lille projekt, og så er det en god måde at få brugt de der rester, som ellers er svært at få brugt, og så kan de bruges af både små og store piger.

Håber i kan bruge min lille guide til noget. Det er i hvert fald til fri afbenyttelse. Hvis du deler dit resultat på Instagram, så tag mig gerne og brug #olinesmor, elsker at se hvad i får lavet.

7 kommentarer

 • Kristina

  Takk for en flott DIY:-)! Jeg har sett på slike kraver en stund og tenkt at det måtte være lett å få til, men en liten instruksjonsguide var akkurat det som skulle til for å få det gjort. Nå ble det en finfin liten liberty-krave til min lille pike på 6 mnd. Den tror jeg blir mye brukt fremover! Beste hilsener fra norge

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Det var dejligt at du kunne bruge den Kristina. Hvis du er på ig må du endelig tagge mig så jeg kan de hvad du får lavet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej. Det er nogle rigtig gode diy du laver. Jeg ville også ønske at jeg kunne strikke, når jeg ser dine fine kreationer:0) Fra nogen mdr siden spurgte jeg til en diy på nederdelen i tre lag, er den lavet eller ligger den stadig på tegnebrættet? Mvh Ditte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Hej Ditte

   Den ligger stadig på tegnebrættet. Det er en DIY som er ret omfattende at lave, så det kræver en del mortid, og det har jeg bare ikke ret meget af for tiden. Desværre. Men en dag så kommer den helt sikkert.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Det kender jeg kun alt for godt selv:0) jeg følger din blog, så jeg skal nok se den en dag når den kommer på:0) god jul. Mvh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thomas

  Det først foto er 100% “the blue steel look”

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En billig kjole til en stor pige