Om spirende søskendekærlighed mellem mine to piger

Væk fra den der hverdag // turen går til Thailand

hverdagNu er der kun 3 uger til vi tager 4 uger væk fra den der hverdag, og der skal vi bla tilbringe 5 dage i denne hytte med denne fantastiske udsigt.

For 4 år siden

Det er helt surrealistisk at den ide, som opstod for ja faktisk over 4 år siden, nu er ved at være virkelighed. Vi legede allerede med tanken dengang jeg var gravid med Oline, men starten med hende var kaotisk, og jeg var slet ikke tryg nok i min mor rolle til at rejse så langt med et lille barn. Så den ide blev droppet og vi tog i stedet på to små ferier i stedet til henholdsvis Nice og Mallorca.

Da jeg blev gravid med Ebba Elvira var vi derfor også straks enige om at hvis alt gik vel, så ville vi afsted denne gang. Heldigvis fik vi verdens nemmeste lille baby, og så var der ingen tvivl. Vi skulle bare afsted. Og i sommers blev fly billetter og de første hoteller købt. I starten virkede det som om det var i en fjern fremtid at vi skulle afsted, men nu er det dæleme lige om lidt. Det er altså fanfuckingtastisk.

Væk fra den der hverdag

Jeg kan nemlig godt mærke at vi trænger lidt til at komme væk fra den hverdag. Den hverdag er nemlig efterhånden lidt af en kedelig sag at have med at gøre, og desuden venter der sig en endnu barskere hverdag lige om hjørnet med vuggestue start og jobstart for mig.

Siden jeg har fået to børn, så synes jeg heller ikke jeg laver ret meget andet end at lave hverdags agtige ting. Der er altid en vasketøjs kurv der flyder over, en snot næse der skal tørres, en opvaske maskine der skal tømmes, legetøj der skal samles op, nullermænd der griner mig lige op i hovedet etc etc. Nogle gange føler jeg mig som ham der Sisifos, som skubber en sten op ad et bjerg, bare for at se den rulle ned igen, for så igen at skubbe den op igen, og så gentager det hele sig igen. Sådan føler jeg mig. Lige meget hvor meget legetøj jeg samler op eller hvor meget vasketøj jeg vasker, så vender jeg mig om, og så 1 2 3 vupti, så er der igen legetøj spredt ud over det hele, og vasketøjskurven er igen ved at flyde over sine breder. Kender i det?

Og så er jeg end da på barsel. Jeg frygter godt endnu mere for den der hverdag, når jeg sidst i februar lige pludselig skal lægge 30 timer om ugen på det der arbejde noget. Tænker at jeg ønsker mig 34 timer i døgnet i julegave i stedet for de vanlige 24. Tror virkelig det bliver verdens bedste julegave.

Jeg bøjer mig i støvet for folk der på magisk vis altid kan fremvise smukke hjem uden en eneste nullermænd på Instagram. Jeg ved godt at Instagram ikke viser hele sandheden, og hvem gider tage billeder af nullermænd og overfyldte vasketøjskurve. Og hvem gider i det hele taget se på dem. Ikke mig i hvert fald. Jeg har nemlig nok i mine egne. Men hvordan fanden gør i det? Jeg vil have jeres opskrift.

Så ja derfor trænger vi i høj grad til at komme væk fra hverdagen. Inden den virkelig hverdag starter lige om lidt med to voksne på arbejde og to børn i henholdsvis børnehave og vuggestue.

I Thailand

Jeg ved godt at vi kommer ikke til at ligge på en sol stol fra morgen til aften. Det bliver ligesom lidt svært med to krudtugler. Men vi slipper for alle de kedelig hverdags ting som tøjvask, madlavning, oprydning etc etc. Og det må da for fanden skabe lidt ekstra tid i vores program til måske lidt solbadning eller måske til at læse en bog. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har læst en bog. Engang læste jeg rigtig meget, men de sidste års tid har jeg haft virkelig svært ved at finde koncentrationen til det. Det håber jeg virkelig at jeg finder lysten og tiden til mens vi er væk. Hvis i har nogle gode bog tips, så sig endelig frem, jeg er nemlig helt på bag bund ang hvad jeg skal læse.

Og så skal vi ellers bare være sammen med vores børn. Glæder mig til at kunne give dem fuld opmærksomhed, og ikke altid at skulle sige “mor skal lige rydde op” eller “mor skal lige ned med vasketøj”. Bare at kunne være fuldt til stede uden hele tiden at have dårlig samvittighed over alle de andre ting man egentlig burde lave. Det bliver fantastisk, både for de voksne og for børnene.

Den sidste planlægning

Nu hvor tiden for vores afgang nærmer sig, så er vi også gået i gang med den sidste planlægning. Hvad skal vi have med og i hvad. Rygsæk eller kuffert. Hvad mad til Ebba Elvira. Hvad for noget legetøj skal vi have med. Og hvad med underholdning i flyet. Har lige opdaget at der faktisk er tusind ting vi skal have styr på inden vi tager afsted.

Jeg er normal ikke en check liste person, men jeg kan godt mærke at denne gang bliver det måske nok nødvendigt. Ellers ender vi med at komme afsted uden et eller andet meget vigtigt.

Blogging fra Thailand

Jeg håber at jeg får mulighed for at give lidt lyd fra mig mens vi er afsted, men jeg kan ikke love det. Der er internet de fleste steder vi er, men min erfaring siger mig, at forbindelsen tit er af tvivlsom karakter, og jeg gider altså ikke bruge min ferie på at kæmpe mod dårligt internet. Men jeg lover at holde jer opdateret via min Instagram, og jeg overvejer ligefrem at genoplive min snapchat konto, som jeg efter en våd julefrokost blev introduceret til af mine yngre og sprøde kollegaer, men jeg fandt aldrig helt fidusen ved det, men måske man skulle give det endnu et forsøg.

Så uanset hvad skal jeg nok holde jer opdateret fra vores ferie. På den ene eller anden måde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om spirende søskendekærlighed mellem mine to piger