Disney Junior julekalender og Doktor Mcstuffins

Lav din egen kravebluse // Gør det selv med Olinesmor

kravebluse10Så er det blevet kravebluse DIY tid her på bloggen. Vil du lære hvordan man laver sådan en fætter, så er det nu du skal læse med.

Det skal du bruge til din kravebluse

Allerførst skal du købe dig dette mønstre fra Minikrea. Det er et mønster som jeg personligt har haft liggende meget længe uden egentlig at bruge det. For helt ærligt, det er altså lidt kedeligt i det, men tilsætter du en krave, så bliver det lige pludselig verdens fineste mønster.

Så skal du bruge noget stof. Denne gang har jeg valgt liberty stof, som jo er verdens fineste stof, men man kan også vælge andre slags bomuld og end da jersey hvis du ønsker det. Eneste krav er at det skal være rimelig let og tyndt i kvaliteten.

Iflg Minikrea mønstret skal du bruge mellem 85 – 100 cm af noget stof der er 140 cm bredt afhængigt af hvilken str du skal sy. Jeg syede ca 1/2 år, og brugte 1 meter liberty jeg havde liggende. Vil tro at jeg faktisk kun har brugt 1/2 meter af det. Der er i hvert fald rigeligt tilbage. kravebluse

Første trin

Allerførst skal du følge den sy vejledning, som følger med dit Minikrea mønster. Det er ret nemt, og når du er færdig ender du med at have sådan en bluse:

kravebluse1

Klip kraven

Til at lave kraven skal du bruge et stykke stof der er mellem 10-12 cm bredt og 80-90 cm langt afhængig af hvilken str du skal sy. Jeg syede str 6 måneder og jeg klippede et stykke der var 11 x 80 cm. Det var rigeligt langt. Hvor bredt afhænger jo meget af hvor bred du ønsker din krave. Husk at der altså skal være lidt ekstra til sømrum og oplægning, når du tager stilling til hvor bredt du klipper stykket.

Sy kraven på

Du skal nu sy kraven på din kravebluse. Vend vrangen ud på din bluse, og sæt krave stykket på med retten ind mod blusen vrang. Sæt den på så sammensyningen af kraven sker på bagstykket af blusen.

kravebluse2

Sy en lige ud søm hele vejen rundt ca 5 mm inde på krave stykket. Start med at sy ca 2 cm inde på kravestykket, så er der plads til at sy den sammen til sidst. Slut sømmen ca 2 cm inden kravestykket slutter.

Sy nu krave stykket sammen således at det passer med længden på blusen.

kravebluse4

Sy resten af kraven fast på blusen.

Vend blusen om på retten og ligeledes kraven. Pres kraven med et strygejern.

kravebluse13

Du skal nu sy en løbegangen til elastikken. Start på bagstykket og sy en søm ca 8 – 10 mm afhængig af hvor bred din elastik er. Jeg plejer at bruge en 5 mm elastik. Sy hele vejen rundt, og husk at stop et par cm før du startede din søm, således at der er hul til elastikken.

Du skal nu lægge kraven op på din kravebluse. Jeg folder ca først 1/2 cm ind og så 1 cm, således at der bliver en pæn afsluttet kant. Sy en lige ud søm hele vejen rundt, således at ombukningen sys fast.

kravebluse5

Du skal nu putte en elastik ind i løbegangen. Put din elastik på en sikkerhedsnål, der passer ind i løbegangen og træk den hele vejen rundt. Tilpas længden på elastikken, så den passer dit barn, og bind en knude. Sy hullet til elastikken sammen.

kravebluse9

Læg ærmerne op. Jeg plejer at sy en løbegang ligesom i kraven og putter elastik i. Det er en nem og hurtig måde at afslutte ærmerne på.

kravebluse11

Til slut lægger du kraveblusen op. Fold først ca 1/2 cm op og herefter 2 cm. Sy ombukket fast med en søm hele vejen rundt.

Det færdige resultat

Din kravebluse er nu helt færdig.

kravebluse12

Verdens fineste lille kravebluse, som oven i købet er ret nem og hurtig at sy. Jeg tror ikke det tog mig meget mere end en times tid at sy den her sammen. Så det er et projekt, som er forholdsvis nemt at overskude.

Håber i kan bruge min DIY til noget. Den er i hvert fald til fri afbenyttelse. Deler du dit resultat på Instagram, så tag mig gerne med #olinesmor, så jeg kan se hvad i får laver. Det elsker jeg nemlig.

God fornøjelse.

2 kommentarer

 • Hej Camilla, Så dit opslag på instagram og endte her igen igen 😉 Men på instagram var der også en bluse hvor der var en krave som en skjortekrave – giver det mening? Har du også en diy hertil?
  ELSKER dine DIY’s! kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Det er et mønster fra etsy. I menuen under etsy mønstre er der link.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disney Junior julekalender og Doktor Mcstuffins