Lav din egen flæsebuks

7 måneder og en vaskeægte charmetrold

7ma?neder37ma?neder2 7ma?neder1Så blev min lille baby 7 måneder gammel. Ved godt det er noget af en kæmpe kliche, men hvor fanden er min stop knap. Den kunne jeg godt bruge lige nu. Det går jo alt for stærkt.

Tænkt at for nøjagtig 7 måneder siden var vi lige kommet hjem fra sygehuset med Ebba Elvira under armen. Selv om jeg netop havde drømt om en ambulant fødsel, så var det altså alligevel en mega surrealistisk oplevelse. At gå ind at sygehuset med en baby i maven, og 8 timer senere gå ud igen med en i favnen. Har talt med flere veninder, der også har været igennem en ambulant fødsel, og selvom de har været begejstret for at kunne komme direkte hjem, så har det altså også været en mega mærkelig følelse.

Jeg tænker faktisk stadig meget på min fødsel. Ikke på en dårlig måde. For det var faktisk en rigtig god oplevelse, og trods travlhed formåede min jordemoder faktisk at være nærværende.

Men jeg kan godt mærke at den måde jeg får veer på sætter sig spor i mit sind. Alle der har prøvet ve storm, hvor man går fra ingen smerter til fuldstændige uudholdelige veer, der river din krop i tusind stykker, på sådan ca en halv time, ved at det er virkelig en ud af kroppen oplevelse. Jeg vil ønske jeg kunne føde sådan rigtig zen agtigt, hvor veerne ikke tog den totale kontrol over min krop, som jeg oplevede de gjorde. Læs fx Stine’s fødselsberetning lige her. Sådan vil jeg også føde i mit næste liv. Det lyder bare så zen og så fantastisk. Jeg tuder hver gang jeg læser den beretning.

Hvis du vil vide hvordan en ikke særlig zen agtig fødsel er, så kan du læse Ebba Elviras fødsels beretning lige her.

Når men tilbage til Ebba Elvira. Hun er stadig verdens dejligste lille pige, og hendes smil smelter mit hjerte x en million. Faktisk er hendes smil noget helt specielt. Hun smiler nemlig ligesom mig, med hele ansigtet og især med hendes øjne. Elsker bare det lille smilende ansigt.

Hun har også meget let til smil og grin, hvor i mod hendes storesøster mere holder dem tilbage og gemmer dem til særlige anledninger. Ebba Elvira smiler og griner over de mindste ting. Især hendes storesøsters tilstedeværelse får næsten altid hendes største smil frem. Desværre er smilene ikke helt gengældt, men jeg satser stadig på at den der søskende kærlighed en eller anden dag indfinder sig her på matriklen. Mon ikke.

Motorisk sker der også rigtig meget. Også her er hun meget anderledes end sin søster, som var en vaskeægte doven hund.  Da hun var 7 måneder kunne hun absolut ingenting.

Det kan man ikke ligefrem sige om Ebba Elvira, hun er i bevægelse konstant. Hun har den sidste måneds tid kunne krybe fremad, og det går stærkere og stærkere for hver dag. Man lægger hende et sted, og lige pludselig er hun et helt andet sted.

Hun kan også rulle begge veje, og har faktisk gjort det længe, og hun kan også allerede sidde fint rank og lege med noget legetøj.

Det er hun er i bevægelse konstant gør også at hun absolut ikke er nogen putte pris. Hun nægter at sidde hos os i ret lang tid ad gangen, og hygge amning nej tak. Hun spiser og så vender hun sig ellers væk og hvis jeg ikke ser mig for, så er hun på vej ud af sengen i løbet af nul komma fem. Det eneste tidspunkt hun gider putte er om natten, hvor hun ligger tæt op ad mig hele natten, ja vi deler faktisk også dyne. Bed side crib’en nægter hun at sove i, og den bliver faktisk kun brugt som et slagt værn mod at hun falder ud af sengen. Det er lidt hyggeligt, men desværre tror jeg også at det er grunden til de mange nat amninger. Jeg ligger jo lige op ad hende, og når man lige vågner så er det jo nemt lige at få en hygge tår. Heldigvis foregår det næsten i søvne for vores begges vedkommende, så indtil videre lader jeg hende bare gøre det. Så må vi se om det ikke stopper ad sig selv. Ellers den tid den sorg.

Og nu tror jeg at jeg vil gå ind og kysse og kramme min dejlige 7 måneder gamle baby en ekstra gang, hun er nemlig lige vågnet for endnu en af hendes famøse powernapper.  I må have en rigtig god weekend.
PS. Hvis i elsker Ebba Elviras lille dragt, så kan i finde link til opskrift lige her. Futterne er fra Donsje og er købt hos Petit Noor.  Hendes strømpebukser er fra Limonade.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav din egen flæsebuks