Prikkede bloomers og en baby der powernapper

Lav din egen flæsebuks

flæsebuks6Er det mig men er en flæsebuks ikke noget af det sødeste man kan putte en lille ble numse i? Er jeg den eneste der har det sådan?

Underligt nok så synes jeg ikke det er noget butikkerne og designerne gør det så meget i. Eller det bare mig der ikke har kigget ordenligt efter?

Hvis du har det på samme måde, så skal du så meget læse videre lige her, for her kommer opskriften på hvordan du laver et par simple kedelige bukser til en smuk lille flæsebuks. Det er simpelthen hen så nemt og genialt at man næsten skulle tro det var løgn. Det er absolut ikke raket videnskab, jeg præsterer i dette indlæg. Det eneste det kræver er folkeskolens symaskine kørekort og en symaskine. Og symaskinen skal bare kunne sy helt almindelige sting. Ingen fancy funktioner, så find du roligt mormors gamle hakkebræk frem. Den er helt perfekt til formålet.

Du skal bruge er et par helt almindelige jersey bukser. Bukserne kan du fx købe billigt i H&M, som tit har basis ting til 3 for 2’s pris. Og jeg er faktisk fan af H&M baby bukser. De har en helt ualmindelig fin pasform.

Bukserne kan være ensfarvede eller de kan være mønstrede. Det er helt op til dig.

Og så skal du bruge noget stof. Det kan være næsten alt slags stof. Jersey, bomuld, blonde… Kun fantasien sætter grænser.  Kig i restekassen måske du har det perfekte stykke der. Syer du fx i liberty så kender du nok til at selv de mindste lille stykke gemmes, fordi det simpelthen er så dyrt, og her er altså en perfekt mulighed for at få brugt selv de mindste stykker. Hvor meget afhænger af størrelsen på dine bukser, og hvor mange flæser du vil lave.

Nu skal du klippe stoffet ud. Hvis du vil have en flæse, klipper du et stykke stof ud, og vil du have to klipper du to stykker etc etc. Længden plejer jeg at klippe ca, så den har den dobbelte længde at det stykke den skal sættes på. Måler det lille numse stykke 20 cm, så skal stykket (eller stykkerne) være ca 40 cm. Bredden skal ca være 3-4 cm. Måske lidt mindre måske lidt mere. Det er meget afhængig af, hvor voldsom en flæse du ønsker.

Når du er færdig har du flg klar til at sy:

flæsebuks3

Jeg har valgt at sy 3 flæser på min lille leo numse.

Hvis du har valgt jersey som mig, så plejer jeg at lade kanterne stå rå hen. Jersey løber ikke på samme måde som fx bomuld gør, og så synes jeg faktisk også det ser flot ud. Har du valgt alm bomuld så skal du lige sy kanterne så de ikke flosser. Det gøres enten ved at sy en rulle søm, eller bare ved at lave et lille ombuk og sy det fast.

Nu skal du rynke dine afklippede stykker. Det gøres ved at sætte din sting længde til max, og så laver du ellers to syninger parallelt på det lange stykke. Start med at sy et par mm inde på stoffet.

flæsebuks4

Rynk ved at trække i de to øverste snore på de to syninger. Rynk så deres længde kommer til at passe på den buks du har købt

Nu ser dine stykker sådan her ud:

flæsebuks5

Nu skal de syes på den lille mås. Start med at placer dem som du synes ser pænest ud, og sæt dem fast med nåle inden du syer. Jeg plejer at sætte den første et par cm under elastikken.

Når du er færdig ser det sådan her ud:

flæsebuks7

Nu skal de syes fast. Sæt din maskine tilbage på alm sting længde ca 2,5 og sy flæserne fast. Jeg syer lige mellem de to rynke tråde. Det giver det flotteste resultat.

flæsebuks2

Fjern alle rynke trådene, og ved du hvad så er du faktisk allerede færdig. Et stk færdigt flæsebuks klar til brug.  Det er simpelthen verdens nemmeste lille projekt. Tror max det tog mig 30 min at lave dem her.

flæsebuks1

Nøjagtig samme trick kan du bruge hvis du syer dine egne bukser. Jeg har fx lige brugt tricket, da jeg syede en lille flæsebuks ud af et stykke liberty jersey.

Håber i kan bruge min lille DIY, og jeg glæder mig til at se om i får produceret nogle små flæsebukser. Tag mig gerne på Instagram, hvis i viser jeres flæsebuks frem. Elsker at se hvad i får lavet. Og sig endelig til hvis i har nogle spørgsmål, så svarer jeg så godt jeg kan.

God fornøjelse.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Prikkede bloomers og en baby der powernapper