Sundhedsvæsnet år 2015

Om tænder, sygdom og hyggetøj

tænderDen sidste uge har bare ikke været Ebba Elviras. Hun er hårdt ramt af masser af sygdom og snot, og nu også tænder.

Hun har allerede to styk af slagsen, men nu er der 4 mere på vej. 2 par for tænder og så to mere i undermunden. Ingen af dem er brudt igennem endnu, men i undermunden kan jeg se dem lige under huden. Tror ikke der mange dage før de bryder frem. I overmunden kan jeg nærmest fra dag til dag se hvordan de store for tænder rykker længere og længere ned ad. Der går nok heller ikke længe.

Ikke engang 7 måneder og nu næsten med 6 tænder. Stakkels lille pige.

Det er nok det jeg hader allermest, ud over den manglende søvn selvfølgelig, de mange tand fremspring, som vi skal døje med det næste lange stykke tid. Hvorfor dælen kan de ikke bare fødes med et fuldt tandsæt.

Udover tænder så er hun også hårdt plaget af alle de børnehave vira og baktusser, som storesøster slæber hjem. Tror hun har været on and off syg de sidste 14 dage, og i de sidste par dage har det været helt slemt. Oline hostede og hakkede sig igennem sidste uge, og den virus tror jeg hun har givet videre til Ebba Elvira. For nu er det hendes tur til at hoste og hakke. Stakkels lille pige.

Her kan jeg virkelig mærke forskel på det at have 1 eller 2 børn. Oline var ikke syg før hun kom i dagpleje, og har faktisk aldrig været særlig syg. Ebba Elvira har allerede været syg adskillige gange siden hun blev født. Tror ikke hun var mere et par uger før storesøsters børnehave virus kastede sig over hende, og gjorde hende til et lille snot monster.

Så i dag har bare været en dag hvor det har været svært at lave noget som helst, og i nuværende skrivende stund sidder jeg stadig i nattøj/hyggetøj. Sådan foregår næsten alle de dage faktisk, hvor jeg ikke skal ud af døren. De dage hvor jeg skal noget, der mander jeg mig alligevel op, og tager tøj på og sætter håret, og hvis jeg virkelig skal skeje ud, så kommer der også lidt mascara på vipperne. Tænk for bare 5 år siden kunne jeg ikke engang gå i Brugsen uden krigs maling og tårnhøje hæle. Den tid er bare så meget forbi.

Nu satser jeg bare på at tænderne snart er fremme og at vi snart får en pause fra de skide tænder, og så må sygdommen forresten også skride ad helvede til.

 

2 kommentarer

 • Lille pus – men fandeme heldigt de ikke har munden fuld af tænder fra fødslen! Av av av amning! Lillesøster har heldigvis ikke været ramt af noget endnu men det kan næppe undgås helt når vintersnotten kommer til børnehaven. God bedring ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Ha ha ja det skal man jo selvfølgelig lige tænke på. Ebba elvira har faktisk bidt mig ret så meget her på det sidste. Av av siger jeg bare.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundhedsvæsnet år 2015