Små rille bloomers

Tilbage til symaskinen

Processed with VSCOcam with a1 preset INDLÆGGET INDEHOLDER AFFILIATE LINKS

Det er meget længe siden, at jeg har haft symaskinerne frem. Det er faktisk flere måneder siden. Vi var jo i sommerhus meget af sommeren, og der kunne jeg ikke lige slæbe dem med, og da vi så kom hjem kastede jeg mig jo over strikke opskrift skrivningen, og så var der altså overhovedet ikke tid til symaskinerne.

Jeg må indrømme at jeg har savnet dem lidt. At strikke er dejligt. Det kan gøres alle steder, og på alle tidspunkter. Det kan syningen ikke, så der har strikke pindene en kæmpe fordel.

Men der er altså noget fantastisk ved at sidde med et stykke fantastisk stykke stof, kigge på mønstre, klippe ud og så ellers sy de enkelte dele sammen, og lige pludselig har man det mest fantastiske lille stykke tøj.

Jeg har før skrevet om min kærlighed til Etsy mønstre, hvor man bare betaler, og så lander det to sek efter på ens Etsy konto, og så er det ellers bare at printe ud, og klippe og klistre det hele sammen.

Har længe har lyst til at prøve dette mønster, det er egentlig tænkt til drenge, men det stopper mig ikke. Kunne sagtens se Ebba Elvira i ført sådan en lille fin dragt.

Og nu skulle det altså være.

Egentlig ville jeg gerne have syet den i noget lækkert liberty jeg havde liggende, men tænkte at det var bedst lige at prøve mønstret af med noget lidt mere billigt stof, så valget faldt på noget pink stof med prikker jeg havde liggende, og som jeg har købt ret billigt på Ebay.

Mønstret var rigtig fint, og det har en fantastisk pasform, og så kan jeg godt lide at den er fuldt foret. Det ser altså rigtig flot ud. For engangsskyld synes jeg sy forklaringen haltede lidt. Normalt følger der en meget lang sy forklaring incl billeder med, men denne gang var den altså meget kort, og den sprang meget let og elegant hen over fx processen med hvordan man får foret sat i, og jeg forstod aldrig helt hvordan løbe gangen i benene skulle laves, så jeg lavede det på min egen måde, og det synes jeg faktisk blev ret fint.Desuden var billederne meget dårlige og små.

Så der halter det altså lidt. Derfor skal man også have en del sy forståelse og viden inden man kaster sig over det her mønster. Jeg vil sige at jeg efterhånden er ret øvet, og alligevel havde jeg lidt problemer.

Men er du lidt øvet og er du klar på at improvisere lidt, så får du altså et ret så fantastisk resultat, og det er bestemt ikke sidste gang jeg syer efter det mønster, og næste gang tør jeg godt hive mit lækre og dyre liberty stof ud af skabet.

Har også planer om mange andre sy projekter. Bla vil jeg sy denne kjole til mig selv. Det bliver et stort projekt, men jeg glæder mig vanvittig meget til at komme i gang, og har fundet det mest fantastisk stykke stof, som den skal syes op i. Skal nok vise resultatet, når det engang om 100 år og en madpakke er klart.

Mønstret kan købes lige her.

PS: Har anmeldt flere Etsy mønstre. Find dem lige her, her, her, og her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små rille bloomers