Når man selv vælger tøj

Mød frk powernapper

powernapperDen her lille dame kan uden problemer vinde verdens mesterskabet i powernapping. Det er nemlig en disciplin hun mestrer til perfektion.

Det startede allerede for omkring 3 måneders tid siden. Først tænkte jeg at det nok bare var en fase, eller et tigerspring. Så kom der tænderne. Hele tiden tænkte jeg i morgen bliver det bedre, i morgen er vi tilbage de gode lange lure, og tilbage til det at have bare en smule mor tid.

Lad os bare sige at jeg stadig venter. Ellers rettere sagt, er faktisk stoppet med at vente, og har nok accepteret at sådan er Ebba Elvira bare.

Heldigvis er hun noget så glad, og det er kun sidst på efter middagen efter 4 timers vågen tid at hun begynder at vise lidt tænder. Ellers er hun bare et stort smil det meste af tiden.

Og det med at hun er så glad er nok i virkeligheden det der siger mig, at det her nok ikke bare en fase, men nok bare det søvn behov hun har. Så er de lange lure i virkeligheden nok mere mit behov end Ebba Elviras.

Desuden skal jeg nok ikke klage for hun sover ret så godt om natten bortset fra hendes nok lidt for mange amninger, men dem foretager hun nærmest i søvne, så jeg tror overhovedet ikke de tæller med i vågen regnskabet. Hun er aldrig sådan rigtig vågen om natten. Og ja så bliver hun puttet kl lidt i 18, og sover 15-30 min senere, og vågner så igen ved 5-6 tiden næste morgen. Det tror jeg faktisk egentlig er ok.

Men derfor kan jeg alligevel godt savne de lange lure, for der er dæleme mange timer i løbet af en dag, hvor der er en lille dame der skal underholdes. Selv om hun virkelig er god til at ligge selv og lege, så er der jo alligevel grænser for hvor meget hun gider det, og når man kan være vågen i 4 timer i træk, så er der uanset hvordan man vender og drejer det en smule tid der skal slås ihjel. Især de dage hvor vi ikke skal noget kan godt være en smule lange, for lad os være ærlige baby’er er altså ikke altid lige underholdende at være sammen med. At lege flyver, trille med bolde og lege titte bøh, kan altså godt være lidt trivielt i længden, også selv om den lille dame som regel kvitterer med store smil og klukkende latter.

Især de dage hvor jeg så også er alene om aftenen trækker virkelig tænder ud. Powernappende baby, overtræt Oline og mor med bly tunge ben er altså en ret så dårlig cocktail. Efter sådan en dag, så sover jeg virkelig virkelig godt om natten.

Måske tænker i, har hun ikke prøvet at få hende til at sove videre efter hendes powernap på 30 min, og har hun ikke hørt om babyers søvn cykluser. Til det kan jeg kun sige JO. Dæleme jo. Vi har prøvet alt. Vi har faret ud ved det mindste piv og givet hende sutten, og vugget barnevognen som en besat. Men lige meget hjælper det. Hun ligger bare der med det største Hollywood smil, og griner os lige op i ansigtet, mens hun tænker “Det der kan de da godt glemme de tossede mennesker”.

Så det har vi droppet igen, eller rettere sagt, jeg har droppet det, pigernes far lever stadig i håbet, og forsøger stadig, selvom han godt kan indrømme at hans succes rate sådan ca ligger på 0,1 % procent eller der omkring, så venter egentlig bare på at han også accepterer tingenes tilstand, og at vi denne gang har fået en pige, som ikke har det store søvnbehov.

Sig mig at jeg ikke er den eneste med en powernappende baby?

 

5 kommentarer

 • Marie

  Min fem måneder gamle søn powernapper også om dagen, tre lure á ca. 30-35 minutter. Til gengæld sover han, ligesom Ebba Elvira, godt om natten. Han bliver lagt kl. 18, spiser tre gange i meget lidt vågen tilstand og står så op mellem 6 og 7.

  Tror i øvrigt ikke at det er unormalt. I min mødregruppe er vi syv, og de seks af babyerne har samme søvnmønster. Den sidste baby sover godt i løbet af dagen, men vågner så til gengæld en gang i timen hele natten (og jeg ved godt hvad jeg foretrækker så, selvom det er hårdt at skulle underholde en baby hele dagen).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Det tror jeg du har fuldstændig ret i. Man kan ikke få det hele. Og det er også min erfaring at sover de godt om natten og kommer tidligt i seng, jamen så sover de bare ikke så meget om dagen, og omvendt sover de meget om dagen, ja så kan nætterne godt være urolige og de vil som regel ikke puttes før sent om aftenen. Og jeg foretrækker også klart det sidste.

   Selvom ja det kan godt være hårdt at underholde en hel dag. Men hellere underholde om dagen end om natten :-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laerke

  Her er vores ogsaa begyndt at powernappe men slyngvuggen virker som guld til at vugge hende tilbage i sovn naar hun vaagner. kan godt nok ikke bevaege mig saa langt vaek hvis jeg vil fange hende inden hun er helt vaagen men kan da sidde og strikke i sofaen ved siden af 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min datter bliver seks måneder i dag, og hun sover KUN 45 min ad gangen, aldrig nogensinde mere. Det gør hun tre gange om dagen, og sådan er det. Drømmer stadig om lange lure, men tror desværre aldrig rigtig det sker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Samme her. Også 3 X om dagen. Nogle gange er det ligefrem kun 30 min. Suk.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man selv vælger tøj