Turen går til Thailand

Ny taktik

frozen frozen1

INDLÆGGET INDEHOLDER AFFILIATE LINKS

Oline sutter stadig tommelfinger. Hun er fuldstændig immun over for min snak om at tommelfingeren falder af, at det kun er små babyer der gør det etc etc. Selv min “hvis du holder op med at sutte på tommelfinger, så må du vælge næsten lige hvad du vil i legetøjs butikken” virker ikke. Eller jo når jeg siger det, så meddeler hun stolt at nu er hun holdt op, og at vi godt kan starte UP’en og det kan kun gå for langsomt. For så at stikke tommelfingeren i munden i næste sekund.

AHHHHHHH det gør mig vanvittig. Hun er for fanden snart 4 år, og jeg synes efterhånden at det er lidt pinlig for hende. Eller jeg synes det er pinlig på hendes vegne, for hun er tilsyneladende fuldstændig ligeglad selv. Min største frygt er at nogle af de store børn i børnehaven måske driller hende med det. Eller måske var det ligefrem det der skulle til.

Dobbelt AHHHHHHH altså.

Men så her den anden dag kom jeg på en ny ide. Inspireret af min egen barndom. Jeg var ikke ret gammel da jeg forelskede mig hovedkuls i en lyserød cykel. Den var mit allerstørste ønske, og jeg har sikkert plaget og plaget for at få den.

Min mors største ønske var så åbenbart at jeg skulle lære at spille klaver, hvilket undrer mig meget for jeg er absolut tonedøv. Men lærer at spille skulle jeg åbenbart.

Husker ikke helt de nærmere omstændigheder, og om jeg i virkeligheden egentlig gerne også selv ville lære det, men hvad der står mig lysende klart er at mod at jeg gik til klaver, og øvede mig flittigt, så fik jeg min lyserød cykel. Stoppede jeg med at spille klaver eller øvede jeg mig ikke nok, så ville min stedfar tage hans vinkelsliber og skære min elskede cykel i tusind stykker. Jeg var ikke et øjeblik i tvivl om at vinkel sliberne ville komme i brug, så jeg gik klaver i 2 år, og øvede mig meget flittigt, trods det faktum at jeg var total håbløs til klaver spil.

Så inspireret af denne lille anekdote fra min barndom, så tænkte jeg, at jeg ville købe noget hun virkelig gerne ville have, og så måske ikke ligefrem true med vinkelsliberne (sådan en kan jeg nemlig heller ikke bruge), men i hvert fald opsætte en konsekvens, som jeg så skulle gennemføre uanset hvad.

Havde i første omgang overvejet en fin dukke. Sådan en rigtig “mor dukke”. I ved sådan en dukke som vi forældre synes er æstetisk og smuk, og som bare ville pynte på det douchede børneværelse. Min erfaring siger mig bare efterhånden at Oline overhovedet ikke gider “mor legetøj”. Hun vil have “Oline legetøj”.

Og således skete det at disse to gyselige Elsa og Anna dukker er flyttet ind på Oline værelse. Og behøves jeg at sige at HUN ELSKER DEM.

Så er det bare spørgsmålet om Oline kan holde hvad hun har lovet, at hun kun må sutte på tommelfinger når hun skal sove. Indtil videre er det faktisk gået meget godt, og jeg har kun enkelt gang skulle true med at Elsa og Anna var på vej i skraldespanden.

Kryds lige fingre for at den nye taktik virker tak.

Jeg skal nok komme med en opdatering.

Køb Anna lige her og Elsa lige her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Turen går til Thailand