Onde mor

Lille Ebbas boble kyse

lilleebbasboblekyseSå er jeg endelig klar med min 3. strikke opskrift. Og jeg kan godt love jer at det har været en meget hård fødsel. Den var faktisk min aller første strikke opskrift. Strikket en sen aften i sommerhuset uden at jeg gad skrive ned hvad jeg gjorde undervejs. Stor fejltagelse. For da jeg 14 dage senere ville skrive det ned, var jeg helt på bar bund. Det kom der en masse forvirring ud af, og jeg undskylder mange gange til mine tålmodige teststrikkere. Den fejl begår jeg ALDRIG igen. Lad mig bare sige det.

Men nu er den her, og jeg er ret stolt af resultatet. Jeg synes jeg har fået lavet en god forståelig opskrift, og så synes jeg uden at prale, at den hue bare er verdens sødeste lille kyse.

Inspirationen kommer fra en gammel boble hue opskrift som ligger frit tilgængelig på nettet. Den har jeg strikket mange gange, men for det første er pas formen bare ikke særlig god, og for det andet strikkes den i to stykker og den sammensyning har jeg aldrig kunne få særlig pæn. Jeg har så forsøgt mig med at strikke den rundt, men det blev altså heller ikke særlig godt. Og så droppede jeg egentlig alt om nogensinde at få en pæn og brugbar kyse med bobler.

Ind til jeg faldt over Little Hannah’s kyse fra Little Edith knit, og samtidig opdagede jeg at netop den kyse form er det helt store hit i gamle strikke opskrifter fra 50erne og 60erne.

På den måde fik jeg ideen til Lille Ebbas boble kyse.

Boble kysen kan købes lige her, og jeg håber virkelig i vil tage godt i mod den, for tør slet ikke tænke på hvor mange timer jeg har brugt på den. En ting er sikkert at lave strikke opskrifter er bestemt ikke nogen god forretning.

Samtidig med at jeg udgiver Lille Ebbas boble kyse, så kan jeg også løfte sløret for hvad jeg ellers har gået og puslet lidt med. Nemlig billeder af strikke processen og youtube vidoer.

Jeg har i lang tid været fan af alle de PDF sy opskrifter man kan købe på fx Etsy. Ikke nok med at man får et mønster, så får man også en grundig sy forklaring med masser af billeder af selve processen.

Og hvorfor ikke overfører det koncept til strikke opskrifter.

Jeg er selv meget visuel og selv i dag hvor jeg er en rimelig habil strikker, så har jeg svært ved at læse strikke opskrifter. Jeg har nogle gang behov for at se tingene før jeg egentlig forstår hvad folk mener.

Jeg ved godt at Youtube at fyldt at strikke videoer, men ved at henvise til min egen youtube video, så er man fri for at kigge sig igennem et hav af ubrugelige videoer før man finder den rette. Desuden synes jeg også nogle gange det kan være svært at vide hvilke søgeord man skal bruge, og når jeg henviser til en specifikt video, så slipper man også for det bøvl.

I det hele taget er mit koncept at strikning skal være let og tilgængelig for alle. Det skal ikke kun være forbeholdt gamle strikke damer, som har strikket i 100 år, nej vi unge vil også til, og det kræver altså en ny form for opskrifter. Og dem håber jeg at kunne tilbyde.

Håber i vil tage godt i mod min 3. opskrift.

PS. Der er mange flere opskrifter på vej. Bla endnu en kyse, flere kraver og en popcorn legedragt.

3 kommentarer

 • Hanne Jensen

  Jeg kan ikke finde ud af hvordan man bestiller boblekysen. Der er ingen steder at bestille den. Mvh. Hanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Hej – kommer Ebbas Boblekyse til salg?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Den skulle gerne være til salg. Gå op i menu linjen og vælg strikke opskrifter. Der ligger den.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Onde mor