Sommerferie

4 måneder

 4ma?neder14ma?neder2Så blev min lille pige 4 måneder. Væk er mit lille krøllede skrøbelige spædbarn med de tågede øjne, og tilbage er en baby med klare grønne øjne, små fede frølår og en udstrakt lækker baby krop.

Den anden dag sad jeg og kiggede mine billeder igennem på min Instagram profil og faldt over et billede af Ebba Elvira som sov på mit bryst, og der gik det for alvor op for mig at spædbarns fasen er ovre. Hvis Oline ikke havde siddet ved siden af mig, så tror jeg sgu jeg havde brudt grædende sammen.

For det kommer jeg aldrig til at opleve igen. Ebba Elvira er og bliver mit sidste barn. Det er 110 %.

Netop derfor nyder jeg hende også ekstra meget, og hver dag minder jeg mig selv om at nyde nuet og den baby jeg har lige nu.

Det er nok en af de mange forskelle på at blive mor for første gang og så for anden gang. Med Oline så jeg konstant fremad, og levede nok mere i fremtiden i stedet for at nyde den baby jeg havde nu og her. Med Ebba Elvira gør jeg alt for at nyde hende nu og her, og hvad der skal ske i fremtiden, det bruger jeg ikke tid og tankevirksomhed på i nuet.

Og lige nu og her er min baby nu blevet 4 måneder. Og hun er virkelig en helt igennem fabelagtig lille pige.

Hun er stadig en god lille pige. Tålmodig og nem at læse. Hun smiler konstant og de sidste par uger er hun begyndt at klukke af grin. Jeg havde helt glemt at det uden sammenligning er verdens bedste lyd. Den får mit hjerte til at smelte hver gang.

Hun sover godt om dagen og er nem at putte. Hun er begyndt at være noget mere vågen om dagen. Hun sover ca 2 timer om formiddagen, 1 time til middag og 1 timer hen ad eftermiddagen, og bliver så forsøgt puttet ved 18 tiden. Så hun har lige pludselig fået rigtig mange vågne timer. Hun er heldigvis glad og tilfreds, og er stadig rigtig god til at ligge på hendes legetæppe og underholder fint sig selv meget af tiden.

Når jeg skriver forsøgt puttet, så er det fordi vores aftener igen er præget af uro. Vi har ellers haft en periode hvor hun har været nem og glad om aftenen og ligeledes nem at putte. Hun er ked af det, og råber og skriger af brystet når jeg forsøger at amme hende. Tager fat, sutter lidt og så giver hun slip med et kæmpe skrig, for så at starte forfra igen. Meget belastende for både mor og baby kan jeg godt hilse at sige.  Jeg tror ganske enkelt hun er overtræt og overstimuleret, pga de mange vågen timer hun er begyndt at have, og det skal hendes lille hjerne måske lige vende sig til.

Nætterne kunne også godt blive bedre. Hun ammes når jeg går i seng ved 22-23 tiden og så 2 gange i løbet af natten, og så står hun op ved 6 tiden. Den periode glæder jeg mig godt nok til er overstået. Heldigvis sover hun hurtigt videre igen, så det er ikke fordi vi er meget vågne, det er bare de mange opvågninger, der er en kæmpe bitch.

Hun ammes stadig 99 %, og det går også godt. Hun får en flaske engang i mellem, når hendes far er alene med hende. Det er simpelthen så fantastisk at hun stadig fint kan veksle mellem bryst og flaske. Det har givet mig lidt frihed både mor tid, men i høj grad også til at have lidt tid alene med Oline uden en forstyrrende Ebba Elvira.

For mange er 4 måneders alderen tidspunkt man længes efter for nu kan hele grød showet startet. Vi venter dog. Jeg synes stadig hun er for lille, hun viser ingen interesse for vores mad, og hun virker til at blive fint mæt alene på mælk. Så planer er stadig fuld amning til hun bliver 6 måneder.

Motorisk er der virkelig også sket meget. Hun holder hovedet selv, er begyndt at bruge hendes små arme og hun bruger meget tid på at ligge på maven, hvor hun kæmper en brav kamp for at komme fremad. Det lykkedes dog heldigvis ikke endnu. Hun må gerne forblive umobil i lang tid endnu.

Samtidig med at Ebba Elvira bliver 4 måneder, så har jeg også været mor til to i 4 måneder. Jeg synes stadig det er hårdt, men også helt fantastisk. Jeg vender mig nok mere og mere til at mor tid ikke er noget man får, men noget man tager, og at det hele nok drejer sig om planlægning og om ikke at sætte ambitionerne alt for højt.

Jeg ved ikke hvor lang hun er eller hvor meget hun vejer. Får ikke flere sundhedsplejerske besøg, og har ikke haft tid til at gå forbi deres åbent hus arrangementer. Så vi venter til hvad lægen siger til 5 måneders undersøgelsen. Men jeg tror hun er til den lille side, men pyt med det, hun trives og det er det vigtigste.

Og så vil jeg ellers bare fortsætte med at nyde min baby, for selv om spædbarnet er væk, så har jeg stadig en lille baby, og dem ved jeg desværre også forsvinder som dug for solen en dag, så hver dag skal bare nydes.

Ebba Elviras strikkede dragt har jeg selv lavet. Opskriften har jeg selv fundet på. Garnet er Pickles extra fine merino i farven fersken. Hendes body er fra Petit Bateau og kan bla købes lige her. Strømpe bukserne er fra Limonade.

Indlægget indeholder affiliate links

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerferie