Amning, sundhedsplejerske besøg og en strikket romper

Vintage strik

vintageromper1vintageromper2vintageromper3Jeg har fået mig en ny Etsy passion, og det er at lede efter vintage strikke opskrifter. Jeg har længe gået og luret på en masse, og haft dem liggende i min kurv, men har indtil nu ikke rigtig ture gå i kast med projektet. Var lidt skeptisk om jeg ville kunne forstå sådan en gammel opskrift, både fordi de er på engelsk, men også fordi strikke termerne måske har ændret sig lidt i de sidste 30-50 år.

Men så for nogle uger siden skulle det så være. Jeg manglede et nyt projekt, og så kastede jeg mig sgu ud i det. Og ved i hvad det gik over al forventning, og projektet skred nemt og hurtigt fremad.

Opskriften var nem at læse. De engelske strikke termer kunne google hurtigt fortælle mig hvad betød, og opskriften var faktisk skrevet på en ret nem og forståelige  måde. Noget nutiden strikke opskrift forfattere måske kunne lære noget af.

Det værste ved de her vintage opskrifter er at der sjældent er angivet en egentlig størrelse. Der står fx bare et bryst mål i inch, og så må man ellers selv gætte sig til resten. Nogle gange har sælgeren af opskriften selv strikket den op, og i beskrivelsen inde på Etsy skriver de nogle gange hvilke størrelse den svarer til.

I denne her  opskrift var der ikke angivet noget som helst udover et inch mål, så jeg måtte bare kaste mig ud i det. Jeg har strikket den mindste størrelse i opskriften, og jeg vil sige at den ca svarer til en 6-9 måneder strikket i Sandness garn lanett babyuld.

I stedet for åbning oppe ved skuldrene, som ikke giver nogen mening i min verden, har jeg i stedet strikket åbning nede ved benene. Lidt mere praktisk, når bleen skal skiftes.

Opskriften kan købes lige her, og er et fantastisk hyggeligt projekt for en let øvet strikker, som har mod på at læse en engelsk opskrift.  God fornøjelse.

Indlægget indeholder affiliate links

 

2 kommentarer

 • Molly

  Yndigt!!! Strikkes den rundt eller i 2 dele?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Den strikkes i to dele. Med lidt små ændringer så kan det meste sikkert strikkes rundt

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amning, sundhedsplejerske besøg og en strikket romper