Verdens nemmeste baby leggings

Den der barnevogn

7--caviar-pram-mode--4933-xl Nuna Ivvi

1019191_0

Mutsy Evo

1010417_0

Joolz Day

a89ed58b2e136099adc9fc8f55371e

Brio Go next

Egentlig skulle man jo tro at det der med barnevogn var piece of cake, når man er 2. gangs mor. Jeg burde jo egentlig allerede have sådan en satan på lager.

Det har jeg sådan set også, en fin og dyr Bugaboo . Men ved i hvad jeg var, er og bliver aldrig et Bugaboo menneske. Bugaboo er ellers the shit, hvis du spørger diverse kloge åger om barnevogne, og jeg støtte da også på en meget overtalende og ihærdig sælger på CIFF i sommers.

Men ærligt talt så fungerede den bare aldrig for mig, og den kommer heller aldrig til det. Vi har simpelthen slået op for længe siden.

Jeg har to klage punkter i mod den, og det fik jeg også fortalt deres sælger på CIFF (han var dog ikke særlig lydhør, lad os bare sige det, han var sælger med meget stort S):

1. Højden

Bugabooen er ikke særlig høj i det, og på trods af at jeg kun er 165 lav, så følte jeg hele tiden at jeg gik rundt med en dukke vogn, og ikke en barnevogn. Pga den lave højde så havde jeg også en følelse af at Oline var for langt væk fra mig, og jeg følte at jeg skulle bukke mig alt for langt ned for at komme i kontakt med hende. Hun skreg stort al hendes vågne tid i Bugabooen, og jeg har en stærkt mistanke om at det var af den simple årsag at hun ikke kunne se mig. Jeg var alt for langt væk i forhold til hendes ringe spædbarns syn.

Ifølge sælgeren på CIFF er der en god grund til den lave højde, det er altså ikke for at genere mig at de har lavet den sådan, men fordi at vognen jo er en kombivogn, og når klapvogns delen skal på, så er det praktisk at den er lav i det, for så kan barnet (når barnet er står nok til det) selv kravle op i den. Hvis det er en høj barnevogn ender klapvognsdelen også med at blive høj, og dermed ender man med at skulle løfte et barn op, så rent faktisk godt kunne kravle op selv, hvis bare den ikke var så høj. Og ifølge sælgeren er det jo primært klapvogns delen man bruger da liften jo har en begrænset levetiden pga liggemålet.

Det giver selvfølgelig god mening. Men men men. Jeg begyndte allerede at bruge klapvognsdelen fra Oline var omkring 6 måneder (for at se om det hjalp på skrigeriet, hvilket det gjorde), og der kunne hun absolut ikke kravle op selv. Ja faktisk kravlede hun absolut ingen steder i den alder. Da hun så endelig kunne kravle op selv, da stoppede vi faktisk med at bruge klapvognen, da hun max gider sidde der 3 min ad gangen, og så er det alligevel nemmere at gå eller cykle med hende.

Så i mit tilfælde holdt hans argument altså ikke helt. Måske gør det for andre, men bestemt ikke for mig.

2. Varekurven

Pga den lave højde er varekurven også meget svær at komme til, fordi både liften og klapvognsdelen er så tæt på kurven, og ja så er den heller ikke særlig stor. Det irriterede mig grusomt meget. For at få de få ting der kunne være i kurven skulle jeg nærmest helt ned og ligge, og så ellers proppe hver enkelt vare igennem den lille sprække der var.  Derfor var det svært for mig at handle, og det er altså en rimelig vigtig ting at kunne, når man barsler den.

Dette problem gled sælgeren lidt af på, han mente aldrig at han havde hørt nogle brokke sig over det før, og så gik han ellers videre i hans salgs tale.

Jeg ved godt at der er mange der er ovenud begejstrede for Bugabooen, men jeg kender efterhånden også flere der har haft de samme oplevelser som mig, og som lige som mig siger: næste gang skal det ikke være Bugaboo. Så jeg er altså ikke den eneste.

Nå tilbage til min pointe med dette indlæg. Nemlig hvad skal jeg så købe. Har nogle enkelte kriterier der skal opfyldes:

1. Det skal være en kombivogn. Vi har allerede en brugt Odder, som vi bruger til altan barnevogn, så den her barnevogn skal primært bruges som “gå vogn” og en vogn vi tager med i bilen, når vi skal nogle steder.

2. Den skal være normal højde, altså ikke Bugaboo pygmæ lav. Måske eller Odder høj, men i hvert fald så høj som det er muligt for en kombivogn.

3. Varekurven skal være rimelig stor og nem at komme til.

4. Den skal være rimelig billig. Har allerede engang brugt penge på en barnevogn, og jeg ved med 110 % at jeg ikke skal have flere børn, så den skal kun bruges denne ene gang.

Egentlig kunne jeg remse mange flere ting op, men jeg må nok være realistisk, især hvis jeg skal overholde punkt 4.

Jeg har efterhånden trævlet nettet tyndt for kombivogne, og har fundet 3 muligheder:

 • Brio Go Next
 • Joolz day
 • Nuna Ivvi
 • Mutsy Evo

Lad mig starte med Brio Go Next

Den er høj, det ved jeg jeg, min veninde har den nemlig.

Dejlig stor varekurv, som var nem at komme til.

Den koster næsten 10000 kr. Det er dæleme mange penge for en kombi vogn, vi taler jo næsten Odder priser her, og det er altså for mange penge. Så den siger vi nej tak til.

Joolz Day

Opdagede den for kort tid siden, og den er faktisk ret lækker i designet, og hollandsk ligesom Bugaboo. Den findes i flere forskellige farver og man kan også kombinere de enkelte farver. Ret smart.

Desværre er det umuligt at finde noget om højden på nettet, men den ser ret høj umiddelbart, da der er meget luft i mellem vare kurve og selve lift. Men det er jo svært at vurdere ud fra et billede, og det bedste ville jo være at prøve den i virkeligheden. Desværre forhandles den ikke i Danmark, og jeg kan heller ikke finde nogle forhandlere i den nordligste del af Tyskland, for så kunne man jo kombinere en en købe pepsi max tur med en købe/prøve barnevogns tur.

Varekurven ser stor og rummelig ud, og umiddelbart ser den ud til at være nemt tilgængelig.

Prisen er omkring de 7500 kr. Hvilket måske er lige lidt mere end jeg vil give for en barnevogn igen, men kunne jeg prøve den, og den bare var i vinkel, så kunne jeg måske godt overtales.

Nuna Ivvi

Den har jeg først lige opdaget, og den er en lidt enkelt, men alligevel super funktionel kombivogn. Den fåes i 3 forskellige farver: en sand, sort og rød. Den forhandles af Babysam i Danmark, så den burde være til at komme til at prøve.

Igen er det umuligt at finde information om højden på selve liften, men igen som ved Joolz vognen, så synes jeg den ser højere ud end Bugabooen, men igen det kan være virkelig svært at vurdere. Må i Babysam og prøve den hurtigst muligt.

Varekurven ser dejlig stor ud, og umiddelbart ser det også ud til at den er nemmere at komme til end ved Bugabooen, men ikke helt så nem som ved Joolz og Brio go. Må simpelthen ud at prøve den.

Prisen er dejlig. Den kan jeg lide. Den er nemlig på tilbud lige nu hos Babysam til lidt under 5000 kr. Ellers er prisen ca 7000 kr.

Mutsy Evo

Igen virkelig en lækker kombivogn med mange detaljer, og så fåes den i utallige farve kombinationer, hvor både liftens, stellets og håndtagets farve kan varieres. Virkelig chic.

Højden er igen et problem at vurdere, da det er umulig at finde mål. Så vidt kan jeg se forhandles den i København og et sted i Aarhus, så der er vist ikke andet end at starte den lille UP og køre en lille tur, hvis jeg vil have syn for sagen.

Og igen stor lækker varekurv, men tilgængeligheden er svær at vurdere ud fra et billede.

Prisen er også god især hvis man køber den i udlandet, så fåes den for omkring 4000 kr. Hvis kvaliteten bare også er ok, så det virkelig et kup.

Nå er der nogle der ude der har erfaring med nogle af disse kombivogne, eller kan i tilføje kombivogne der lever op til mine krav. Og nej ingen Stokke Cruzi, synes den ligner en kamp vogn, så den er udelukket.

Indlægget indeholder affiliate links

20 kommentarer

 • Tea

  Hvilken en har I valgt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   En mutsy Igo. Mere om den når den lander her på matriklen:-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Glæder mig til at høre hvordan den er og hvorfor valget faldt på Igo i stedet for Evo. Kan få sådan en Mutsy Evo ret billigt i Polen og skal snart derned 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Ja evo er noget billigere. Jeg var også meget tæt på at købe en evo. Meget tæt end da. Men i sidste øjeblik blev det til en igo. Skal nok komme mere ind på det i et indlæg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Med fare for at bidrage til endnu mere forvirring om emnet, vil jeg gerne anbefale ABC design cobra. Den har jeg været super glad for. Den kommer i mange farvevarianter og det varierer hvilke man kan få. Fandt den hos Coop
  https://webshop.coop.dk/vare/abc-design-kombivogn-med-massive-12-hjul-rummelig-letvaegtsvogn-med-autostol-mulighed/4045875031199?utm_source=pricerunner&utm_medium=affiliate&utm_content=Baby%20%3E%20Barnevogne%20%3E%20Barnevogne&utm_campaign=prissammenligning

  -Kurven er super nem at komme i. Kan man ikke helt komme til kan man nemt løfte liften af, så der er fri adgang til kurven.
  -Den er 3 hjulet m dejehjul fortil (kan let låses) det gør den super nem at kommme ind og ud af døre med.
  – den kan være i en UP/ peugeot 107
  – liften er i en fin højde og styret kan indstilles til både min mor på 1.60 og min far på 1.95 😉
  – den er billig max 4000 kr i dk. Billigere i UK og tyskland
  – liften har et forholdsvis lang liggemål på 78cm. Min datter sov i den sidste gang efter hun var blevet 1 år (det var lidt trangt, men hun elsker at sove i den)

  Håber det kan bruges. Jeg var så frygteligt forvirret selv, men har ikke fortrudt købet. Den næste ryger også i cobraen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har godt nok aldrig brugt den som kombi, men vi har en klapvogn fra Brio (Smile), som man vist kan købe en lift til, og jeg elsker den vogn!

  Min søn sidder ret højt oppe, så det er nemt at tale med ham, imens vi kører. Det er nemt at vende klapvognsdelen, så barnet vender enten fremad eller ind mod mig, og varekurven er stor og nem at komme til – jeg har handlet ret stort ind med den klapvogn. Hjulene er drejelige, men hvis man kører på ujævnt terræn, kan man nemt spænde dem fast, og den er ikke mere besværlig at køre rundt med af den grund.

  Det eneste, der har været en ulempe for mig er regnslaget. Det er i sådan noget tykt gennemsigtigt plastik, som er enormt besværligt at pakke sammen, men man kan sikkert bruge et helt almindeligt klapvognsregnslag i stedet.

  Og så har den lufthjul, hvilket jeg synes kan være både en fordel og en ulempe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Jeg har en joggster twist fra Tfk, den er ret populær i Tyskland og barnevogn delen sidder højt oppe når den et monteret – den er også ret stor i barnevogn kassen, så mine børn har kunnet bruge den som barnevogn i ret lang tid…

  Men den er så selvfølgelig noget mere sporty i udseendet end det du fremviser (men min mand synes den er sååå fed)…

  Jeg elsker bremsfunktionen på den som er virkelig god, den er supernem at slå sammen, nem at køre med og seriøst multifunktionel. ..
  prisen er også ret god, jeg fandt en i England som inkl fragt endte med at stå os i 2200,-
  Og så er klapvognsdelen meget rummelig min datter på tre sidder stadig i den uden problemer

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Sporty er nødvendigvis ikke dårligt. Har tjekket den ud og umiddelbart er det eneste minus at stoffet er meget shiny. Ja jeg ved det godt, jeg er mega besværlig og kræsen :-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B.

  Vi har en Stokke crusi. Jeg elsker den! Jeg er samme højde som dig, og tror faktisk det er den kombivogn på markedet der er højest. Man har virkelig god kontakt med baby! Den har også en stor kurv. Vi handler ind til en uge ad gangen og alle vores varer kan være der på én gang (vi har ingen bil, så ret vigtigt). Desværre ligger den i den dyre ende, men man kan være heldig at finde den brugt 🙂
  Og vil lige tilføje, at vi havde en Seed Pli til at starte med, og synes det var noget værre skrammel! Den var meget lav! Elendig kurv og virkede generelt bare til at kvaliteten var til den dårlige side.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Stokke crusi er rigtig nok meget høj og opfylder også mange af de krav jeg har men jeg synes simpelhen den er så bred i det. Ville føle jeg kom kørende med en kamp vogn. Men ellers ja en lækker vogn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har haft en ganske almindelig kæmpe storemmaljunga barnevogn til mine første 2, den var vi rigtig glade for. Ikke specielt smuk eller grim. Måske bare lidt kedelig at se på. Da vi ikke skulle bruge den mere solgte vi den da vi ikke havde plads til den. 4,5 år efter kom nr 3. Der skulle jeg prøve at have en Odder vogn. Men efter et par måneder fortrød jeg så inderligt. Hoppede over i en emmaljunga kombi med drejelige hjul. Det er det bedste jeg nogen sinde har gjort. Vi købte med sort stel og sort kasse. Så neutral som muligt. God højde, god varekurv, nem at køre med osv. Blir nærmest misundelig når jeg er nogle kører rundt med sådan en barnevogn (er kommet klapvognsdelen nu). Hermed en kæmpe anbefaling

  Kh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Jeg kan godt snart se at jeg bliver nødt til at kigge lidt nærmere på den Emmaljunga kombi, for i er godt nok mange der elsker den. Jeg synes bare den er så pokkers uhandy og grim at se på, men det bliver jeg måske lige nødt til at glemme lidt :-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg forstår godt hvad du mener med Emmaljungas design, men ikke desto mindre vil jeg gerne slå et slag for den. Den var perfekt i str og funktionalitet og pris. Ellers har jeg hørt godt om Trille, som også laver kombi, men kender den ikke selv. Måske det kunne være noget? De er vidst heller ikke voldsomt dyre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Si

  Vi har været rigtig glade for vores kombivogn fra det danske mærke Seed. Den kan vist ofte fås på tilbud til omk. 5000. Der er vist kommet en ny model siden vi købte vores, så måske den er lidt mere pricy. Men vores hedder Seed Pli, måske den er til at finde et sted endnu.
  Det er i øvrigt den eneste vogn på markedet, der lever op tol ALLE sikkerhedshensyn, da designerne bag troede at det var et krav for at få den i handlen.. Bonusinfo lige der. Bum.
  Held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thilde

  Når vi engang forhåbentlig snart) skal have nr. 2 skal vi også ud og have en ny kombivogn. Jeg har kigget lidt på det danske mærke Mumswish. Her får man en virkelig billig vogn og så kan man købe en klapvognsdel til som ikke koster alverden. Den kunne jeg ihvertfald godt finde på at købe 😉 Men ellers god jagt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Den kender jeg slet ikke. Den må jeg lige tjekke ud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh Gud jeg var nær kommet retur til Nordjylland med en bugaboo! Han var virkelig en der kunne sælge sand i Sahara 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Nå du mødte ham også??? Ha ha ja for fanden han var for VILD.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har været ufattelig glad for vores EmmalJunga kombi vogn….. Bare et lille tip, mener prisen ligger på omkring de 6000 kr.
  Du får en isoleret barnevognskasse med udluftning, som i en rigtig barnevogn, liggemål på 80 cm.
  Og klapvognsdelelen er lavet som deres almindelige gode klapvogne.
  Stor varekurv, der er nem at komme til. Og så kan du vælge mellem alm hjul eller svinghjul.
  Vi bruger stadig “klapvognen” og den kører altså nu på 6. år.
  Håber du finder den rigtige løsning til jeres behov ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Der er åbenbart flere der er glade for den, men lige netop emmaljungaen har jeg det lidt svært med, synes simpelthen den er møg hamrende grim. Så kan det godt være at funktionaliteten er i top, men designet spiller bare ikke. Ja lidt overfladisk har man vel lov at være.

   Selvfølgelig er funktionaliteten i højsæde og det jeg prioriterer allerhøjst, men allerhest ville jeg gerne have en vogn hvor begge ting var helt i top. Hvis du forstår min pointe.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens nemmeste baby leggings