Termogummistøvler og lidt om børnehaven

Termogummistøvler, efterårsferie og potte træning

termogummistøvler3termogummistøvler2termogummistøvler

Ligesom alle andre er vi godt i gang med efterårs ferien. Ellers rettere sagt efterårs ferie har vi faktisk ikke. Hverken Olines fars fag eller mit er et fag hvor efterårs ferie er noget man bare har, det er noget man skal ønske, og noget man er heldig hvis man får det sådan ca hver 5. år. Så har vi selvfølgelig ferie på andre tidspunkter, og det er der både fordele og ulemper ved, men det lader vi lige ligge for nu, og vender blikket mod denne lille dame og hendes nye termo gummistøvler.

Dem kan vi nemlig godt lide. De er varme, sidder godt på hendes fod, og de holder vand ude. Perfekt til en hel dag på en mudret og våd børnehave plads. Sådan nogle har vi virkelig manglet.

De er allerede blevet testet godt og grundigt her i efterårsferien, hvor vi lige smuttede i sommer hus et par dage. Og her var der vand og mudder til den store guldmedalje, og støvlerne stod virkelig deres prøve og bestod med bravour.

Egentlig skulle jeg have været til et blog arrangement med Milk Copenhagen i Aarhus, og havde også glædet mig rigtig meget til at se deres fine tøj live, men ydre omstændigheder gjorde at jeg måtte melde afbud og blive i Odense sammen med min familie.

Som bloggen vokser sig større og der kommer flere og flere indbydelser til sådanne arrangementer kan jeg godt blive lidt træt af at bo i Odense. I midten af Danmark, og så alligevel så lang tid til alt det sjove. Jeg har hverken tid eller penge til at fare til København eller Aarhus flere gange om ugen til arrangementer. Det er tid og penge der ville blive taget fra min familie, og det er jeg ganske enkelt ikke villig til. Misunder mine blog kollegaer i fx Aarhus eller København, som bare er en cykel tur væk fra alt det sjove, for så ville jeg nok også prioriterer det lidt højere. Det er jo også en god mulighed for at “networke” lidt og være sammen med nogle mennesker, der har samme interesse som mig selv.

Men sådan er det bare.

I stedet har jeg brugt tiden på min familie, og at potte træne med Oline. Noget som hun ellers har været meget afvisende overfor indtil nu, og på en lille uge er hun gået fra overhovedet ikke at kunne finde ud af at tisse på potten til næsten at være renlig. Der er både gang i bimmelim og bummelum på potten, og der er kun enkelte uheld. De kommer især, hvis hun leger eller laver noget andet der virkelig interessere hende. Så skal vi virkelig være skarpe, og minde hende på det, ellers går det galt.

Så er problemet bare lige, hvordan skal jeg tackle ble og børnehave på mandag??? Skal jeg sende hende i børnehave uden ble med masser af skifte tøj og satse på at det går godt, eller skal jeg give hende ble på, og bare fortsætte træningen her hjemme??? Er virkelig lidt i vildrede, for på den ene side, vil jeg ikke gøre hende ked af det med det ene uheld efter det andet i børnehave, og måske sende hende lige tilbage i bleens trygge favn, og på den anden side synes jeg også det virker lidt mærkeligt at sende et barn, som stort set er renligt af sted med ble på.

Jeg har selvfølgelig tænkt mig lige at vende situationen med pædagogerne, de må jo have erfaring med hvad der fungerer bedst, men tænkte at i søde læsere med lidt mere erfaring på området kunne give mig et godt råd eller to. Hvordan tacklede i overgangen mellem ble og total renlighed i børnehaven??????

Ps: Husker i at kigge forbi min rabat fane. Der er lige nu masser af forskellige rabat tips at hente

Olines kjole er hjemmesyet, strømpe bukserne er fra H&M og de lækre termo gummistøvler er Aigle og kan bla købes lige her

Indlægget indeholder affiliate links

11 kommentarer

 • Har desværre ingen gode råd, så langt er vi ikke nået endnu. 🙂 Men har et spørgsmål, hvordan er Aigle størrelsesmæssigt? stort, småt? /Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Synes det er meget alm i str. Oline har en str 23 og hun bruger normalt ca en 23/24. Der er flere steder hvor de har mål på dem, så bliver det lidt nemmere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Vi fik at vide, at vi skulle sende vores datter afsted uden ble, og så ville de være ekstra opmærksomme på at spørge, om hun skulle tisse osv. – at man nemt kunne forpasse det “vindue” man havde, for at få hende til at smide bleen, hvis man ikke holdt fast, når hun var klar.
  Noget andet er, at en af de ting, jeg elsker ved din blog er, at den ikke er spækket med indhold om (for mig) ligegyldigt indhold om bloggerevents og sponsoreret indhold. Jeg er med på, at det er tidskrævende og et stort arbejde at blogge, og forstår godt, at disse ting forsøder tilværelsen, min oplevelse er en blog, der er mere ærlig, og mere på dine præmisser. Og det er jeg glad for at være læser af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Hej Maria

   Tak for dit råd. Jeg tror også vi ender med at sende hende af sted uden. Det siger mit hjerte mig er rigtig.

   Og jeg kan love dig at min blog aldrig kommer til at blive oversvømmet med indlæg om dvs blogger events med billeder af cupcakes og champagne. Det er for mig temmelig uinteressant både at blogge og læse om, så de indlæg bliver aldrig særlig interessant for mig.

   Sponsorede indlæg skal der desværre til. En blog koster ikke kun en masse tid, men også penge. Et web hotel og domæne er desværre ikke gratis, men det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg ikke blogger for at tjene penge på det. Hvis jeg ville tjene penge tog jeg nok en masse ekstra vagter på mit arbejde, der ville pengene rulle ind. Det gør de på ingen måder her, og det tror jeg heller aldrig de kommer til. Og det er også helt ok, det her er min hobby, og tjener jeg lidt engang i mellem, til fx at betale for webhotel, så er jeg glad, og gør jeg ikke, er jeg også glad.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Elbrønd

   Det forstår jeg godt – min pointe er bare, at jeg er glad for din blog, som den er 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har det lige på samme måde med at bo i Viborg. Jeg elsker at bo her, men i blogsammenhænge er det ikke verdens navle. Mht ble gjorde vi sådan med vores Bertram, at han i en fjorten dages tid gik uden ble hjemme og ble på i institution. Det var en periode med mange helligdage, så han var ikke så meget i vuggeren. Efter knap to uger smed han så bleen helt og det foregik meget smertefrit. Begge vores store børn har klaret det bedre end forventet – jeg tror, børnene er bedre til “at mærke efter” end vi lige tror. Held og lykke. Det lyder til, at I er rigtig godt på vej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Nej Viborg må også være ret væk fra alt ting. Synes det især er træls at sige nej til den ene ting efter den anden. Den gang hvor jeg ikke blev inviteret til noget som helst var jeg fuldstændig ligeglad.

   Og tak for dit råd. Tror jeg ender med at sende hende af sted uden ble og med masser af skifte tøj, så må pædagogerne tage det derfra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hvor er hun bare S-Ø-D! Ville ønske, jeg kunne sy ligesom dig. Og hep hep og tillykke med en næsten renlig Oline! (Virkelig underligt ord at bruge om børn, i øvrigt. Det er da noget man siger om hundehvalpe som ikke længere tisser og skider indenfor?!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Ha ha Ida havde det faktisk på samme måde da jeg skrev “renlig”, men jeg kunne simpelthen ikke komme på et bedre og mere menneske venligt ord. Hvad fanden hedder det egentlig??? For ja renlig er da mega meget hundeagtigt :-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Jeg kan heller ikke komme i tanke om et bedre ord. Vi må i gang med at opfinde et for renlig kan vi simpelthen ikke være bekendt at bruge om vores børn 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Altså på engelsk ville man vel sige potty trained men det lyder da også lidt dum på dansk: potte trænet

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Termogummistøvler og lidt om børnehaven