Sneaker girl

Ny kjole og lidt om at være i bund

foto 2(33)

foto 4(3)foto 1(32)

Jeg har syet en ny kjole til Oline, og den er faktisk blevet ganske vellykket. Den er syet af stof fra min efterhånden gigantiske stof bunke, og jeg har faktisk lovet mig selv at nu vil jeg i bund, og at jeg ikke må købe nyt før jeg nærmer mig bunden. Så det er jo motivation for at komme i gang med sy maskinen igen.

Jeg har  ikke været så flittig med sy maskinen her på det sidste. Det bliver mere bare overlockeren der bliver brugt til bare lige at sy noget hurtigt. Jeg kan godt mærke at jeg efterhånden bliver mere kritisk, når det kommer til det sy tekniske. Før var jeg ligeglad, bare det kom til at ligne noget, så var jeg sådan set lige glad hvilke mærke krumspring jeg havde foretaget for at nå der til. Desuden er jeg også blevet kritisk, når det kommer til finishen, de små detaljer må gerne være i orden, og så synes jeg også det er lækkert, når vrangsiden også er præsentabel. Derfor er jeg nok gået lidt i stå her på det sidste. Mangler ligesom lidt ny inspiration, og at lære noget mere. Jeg kan godt mærke at jeg er noget så langt, som jeg kan uden at få lidt undervisninger, og jeg overvejer seriøst et sy kursus, fx en weekend hos Line Galst/Marapytta . Det kunne dæleme være toppen af poppen.

Nå men tilbage til kjolen. Stoffet er æld gammel, og lå faktisk allernederst i min stof bunke, og jeg havde faktisk glemt alt om det. En synd og skam for stoffet er altså ret flot. Mønstret er fra Stof og Stil. Det eneste jeg har lavet om at rynke detaljen ved ærmerne, som blev til en eleastik søm i stedet, så sparede jeg også knapperne i ryggen. Hader at lave knap huller.

Næste gang tror jeg der skal være lidt mere rynk i underdelen, således at den kommer til at strutte lidt mere. Det kræver bare lidt mere stof, og det havde jeg ikke denne gang. Skal lige vende mig til at Oline er blevet lidt større, og at en meter stof snart ikke er nok til en kjole, i hvert fald ikke hvis der skal være masser af strut i skørtet.

Sløjften har jeg selv lavet, og da jeg først lige fattede teknikken, ja så er det jo verdens nemmeste ting at lave sådan en af en lille reste stof. Faktisk generelt en god ide, som også kunne bruges til at lave små hår sløjfer, hvis jeg da bare kunne få Oline til at gå med sådan nogle.

Nu skal den bare præsenteres for den lille dame, og jeg håber dæleme den falder i hendes smag. Den sidste jeg syede nægter hun nemlig at have på. Den lille bandit.

6 kommentarer

 • Åh, hvor er den fin! Jeg synes aldrig jeg kan finde tiden eller overskuddet til symaskinen længere… Suk. Men et kursus kunne være SÅ lækkert. Måske vi skulle koordinere?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Der bliver også længere og længere i mellem her, men jeg tror virkelig også at det hænger sammen med at jeg trænger til at lære noget nyt og få et inspirations pust hos Line. så ja lad os koordinere, det kunne være så hyggeligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Du skal helt sikkert forære dig selv en weekend hos Line! Det er SÅ inspirerende, og hun kan en masse små tricks som letter arbejdet. Samtidig er hun virkelig detaljeorienteret, så hendes ting er gennemført lækre, helt ned i de små detaljer. Det lyder som det helt rette for dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Der er nemlig det jeg kan se hun er og der kunne jeg bare så godt tænke mig også at lære. Har lovet mig selv at det skal ske inden 2014 er omme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Har du set, at Line lige har offentliggjort et kursus i Odense?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   YES og jeg er så lykkelig. Og det er i min friweekend. Sidder netop nu og vil booke plads, så må jeg forsøge senere at få Oline afsat :-).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sneaker girl