Hjemme igen

Om det der koncept ferie med børn

DSC_1025 DSC_1053 DSC_1064Før vi drog afsted til Gøteborg havde jeg frygtet det værste og håbet på det bedste. For hvordan ville det være at køre på køreferie med en 19 måneder gammel tumling, og hvad ville hun sige til konceptet byferie. Vi har jo været på ferie med Oline før, men det er jo unægteligt noget andet at være på ferie med en 19 måneder gammel pige, der har sine egne meninger og med krudt i røven end i henholdsvis 6 og 10 måneder gammel baby, som ikke har så mange krav andet end mad, tryghed, kys og kram og et sted at sove.

Op til det ferie havde jeg læst en del gode råd på nettet om ferie med børn. Bla læste jeg et indlæg på en blog (kan faktisk ikke huske hvor), her spurgte vedkommende om det overhovedet var muligt at tage på by ferie med børn. Der kom masser af positive tilkendegivelser, det kunne sagtens lade sig gøre, så længe man indstillede sig på at by ferie med børn var altså ikke det samme som by ferie uden børn. Men der kom også nogle enkelte kommentarer om at det overhovedet ikke var muligt, og nogle antydede også lidt mellem linjerne at man da var en anelse egoistisk hvis man tog på by ferie, for i deres øjne var det en ferie på forældrenes præmisser, og når man havde fået børn skulle ferie udelukkede foregå på børnenes. Alt andet var forkert og egoistisk.

Da jeg læste det fik jeg næsten kaffen galt i halsen. Skulle jeg virkelig til at bestille mit livs anden charter ferie,lad mig bare sige at 1. var et mareridt uden lige, og havde forsvoret at jeg ALDRIG ville gøre det igen. Vi taler om et uges helvede på Mallorca fyldt med højtråbende englændere, det klammeste mad jeg nogensinde har smagt og et hotel med fuldstændig ligegyldig turisthelvede underholdning hver aften.

Jeg har altid været en by ferie eller rejse med rygsæk kind of girl, og jeg må indrømme at jeg ikke helt er klar til at overgive mig til charter turismens bekvemmeligheder.

Jeg må også indrømme at jeg er af den holdning at ikke alt her i livet skal foregå på vores børns præmisser. Vi skal også huske på os selv, og så har børn godt af at lære at de altså ikke altid er centrum i universet, og at man nogle gange skal gøre ting, som bare ikke er super sjove. Desuden mener jeg også at man fuldstændig har misforstået hvad det vigtigste for børn er under en ferie. Det er ikke Mickey Mouse klub, børnepool og legeland. Nej det er samvær med forældrene, og det kan ligeså godt foregå i en park i London, som ved poolen i Spanien.

Alt dette er jo teori, og som bekendt kan virkeligheden nogle gange se noget anderledes ud, og jeg må også indrømme at jeg op til Gøteborg ferien nogle gange ønskede mig en billet til førnævnte charter turist helvede op til flere gange. For hvordan ville det hele gå, ville Oline skrige hele vejen til Gøteborg, og hvordan i alverden skulle jeg underholde hende i en storby jeg ikke kendte.

Men heldigvis blev mine bekymringer fuldstændig gjort til skamme. For vi havde faktisk en helt ok ferie. Turen der op gik helt smertefrit, Oline så Prop og Bertha hele vejen der op på min Ipad. Ikke et eneste skrig kom der fra bagsædet. Dagene oppe i Gøteborg gik også helt fint, selvfølgelig med lidt bump på vejen, bla er det ikke skide sjovt for forældrene at lege stilleleg på et hotel værelse om aftenen. Så er den lektie lært. Og der blev ind da tid til lidt shopping, bla fordi jeg havde glemt det meste af Olines tøj. Og Oline solede sig i begge hendes forældres opmærksomhed, det er nemlig ikke så tit hun får lov til at være med os begge på samme tid, og hun var i det hele taget i bedre humør end hun nogensinde har været.

De næste par dage vil jeg sætte i byferiens tegn. Så god læsning.

ps nu må i ikke misforstå mig, jeg dæmoniserer ikke charter ferie eller ser ned på dem der benytter det konceptet. Sidder faktisk i dette øjeblik selv og tjekker om man nu skulle på en lille ekstra ferie i uge 36. Ønsker bare at belyse at selvom .man har fået børn, er der stadig masser af muligheder for ferie for både voksne og børn

3 kommentarer

 • Selvfølgelig kan man tage på storbyferie med (små) børn! Vi havde en fantastisk tur til Berlin. Tricket er bare at tage hensyn til, at de jo ikke kan være på farten hele dagen hver dag – og huske børnevenlige aktiviteter som ZOO, parker og legepladser. Nåja – og så vil jeg altid vælge en ferielejlighed frem for et hotelværelse. Så slipper man for stilleleg 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kunne have mig, der havde skrevet det her indlæg. Skal aldrig sige aldrig, men har meget vanskeligt ved at forestille mig, at jeg ville trives i det lukkede samfund på en all-inclusive ferie. Så kan man ligeså godt tage på camping i DK og det har jeg egentlig heller ikke udpræget lyst til (rettelse; SLET ikke lyst til) Nej, sommerhus i DK er skønt. Byferier og daseferier, hvor man selv sammenstykker dagene efter humør og kan komme ud at opleve nogle ting, få nogle nye input, smage spændende mad m.v… der er jeg mere tilpas. PS. Dit nye headerbillede er perfektion. SÅ smukt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilla

   Uhhh du har lige nøjagtig beskrevet mine drømme ferier. Godt jeg ikke er den eneste der ikke kan se det fortryllede i all inclusive og dansker kolonier i syden.

   Og tak, jeg er også helt vild glad for det selv. Tror jeg skal have det fremkaldt og hængt på væggen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemme igen