At begå hybris

Sådan laver du dine egne bloomers

P1040403 Først skal du købe noget stof og matchende tråd. Det skal helst være noget tyndt bomuld uden stretch. Du skal bruge ca en 1/2 meter stof. Husk at vask det inden, da bomuld godt kan krympe op til 10 %.P1040404
Så skal du lægge dit mønster på stoffet, som du har lagt dobbelt, da der skal bruges 2 af hver del. Mønstret er meget enkelt, og er stort set et rektangel, som er lidt bredere nederst.  Ca 40 cm for oven og 50 cm for neden og ca 27 cm langt. Normalt skal du lægge ca 1 cm til i søm, med mindre andet er angivet i opskriften. Her er sømrum indlagt i selve mønstret. Husk at trådretningen på stoffet skal være vertikalt på mønstret. P1040405
Nu har du de 4 stykker du skal bruge. 2 stykker til selve buksen, og 2 stykker til elastik løbegangen.

P1040406 Nu skal alle stykkerne zig zagges eller overlockes afhængig hvor advanceret maskine du har.P1040407 Nu syer bukserne sammen i begge sidder.P1040408 Og mellem benene.P1040410Når du har syet mellem benene klipper du to små snit op i hjørne

P1040411 Nu skal alle folderne presses med et strygejern.P1040413 Voila nu tager de form. P1040414 Nu skal der rynke bånd i benene. Jeg bruger et ganske almindeligt kantebånd.P1040415Sy på begge sider af kantebåndet, så der dannes en løbegang. Hov jeg syer da vist ikke helt lige!!!!

P1040416 Så trækker du en elastik igennem. Jeg sætter den bare på en sikkerhedsnål og så er den lige til at føre igen. Hullet hvor du puttede elastikken ind kan nu lukkes til.P1040418 Voila så er første ben færdigt. Gentag proceduren på det andet ben.P1040420 Så skal elastik løbegangen laves. Først syer du den sammen i begge ender.P1040421 Så syes den på bukserne.P1040422Når den er syet på, bukker du den om, og sætter den fast med nåle på bagsiden. P1040464 Så syer du en kant både foroven og forneden på linningen, således at der dannes en løbegang, hvor du kan putte elastikken ind.P1040466Volia så er dine bloomers a la Olinesmor færdige. De er ret one size i det, og kan justeres i størrelsen ved enten at gøre elastikken løsere eller strammere.

Se med i morgen for der har jeg nemlig en lille overraskelse til jer

17 kommentarer

 • Marlene

  Hej. Når nu du skriver de er one size og ville passe en der bruger 92, så er de vel alt for store til en nyfødt ikk?? har du prøvet at lave nogen der er mindre? og evt. hvordan er de mål så ca.??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Valentin

  Skal helt sikkert forsøge at kombinere disse med din flæse-diy. Min lille Marie ville se ganske klædelig ud med flæsemås…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette Bach

  Hej 🙂 rigtig fin guide du har lavet.
  Hvor mange centimeter har du lavet til mellemrummet mellem benene?
  Mvh. Anne Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skal man bare selv lave et mønster

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • olinesmor

   Ja i et af de første punkter forklarer jeg hvordan.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jubi min har fundet dem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så fine de er dem må jeg da lave.. Min datter bruger 92 pg du skriver de er ret ond size men vil de ikke blive lidt for små..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilla

   Det tror jeg ikke. Ellers kan du jo nemt ligge et par cm til så er du ihvertfald helt sikker:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for din fine tutorial. Den skal vist prøves snarest. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for DIY. Det kan være jeg selv får givet mig i kast med det. Detaljen med bånd ved benene giver en rigtig god effekt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilla

   Velbekomme og god fornøjelse. De er virkelig nemme og resultatet er bare så flot.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De var fine! Må visst like igang med syingen 🙂 Takk for inspirasjon.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • louise

  Hvor ser de fine ud 🙂 de mål på 27 cm i længden er det mål på shortslængden og så linningen er hvor høj? 🙂
  Nybegynder i det syning så derfor jeg spørger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilla

   Ja det er mål på shorts længden. Du kan gøre dem længere hvis du vil have lidt mere ben i. Linningen kan du også varierede alt efter hvor tyk elastik du skal have i. Hvis elastikken er 2 cm skal du nok bruge 6 cm så der er til ombuk. God fornøjelse :-k).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At begå hybris